Тройната коалиция злоупотребявала с харчовете

Това сочи доклад на Сметната палата за 2008 и част от 2009 г.
Обновена: 20 мар 2012 09:17 | 19 мар 2012 21:00,
231
Тройната коалиция злоупотребявала с харчовете
Сметната палата е предала част от доклада на прокуратурата. Снимка: БТА

Сметната палата изнесе информация за харчовете на Тройната коалиция, като доклада съдържа данни за периода 2008 година и част от 2009.

Те са били предоставени преди три години на главния прокурор, но за първи път се оповестяват публично.

Заключенията на Сметната палата са, че "кабинетът Станишев" е нарушавало бюджетната дисциплина, не е отчитало приходи, присъства и договорът с австрийския лобист Петер Хохегер.

При разходите в командировките също имало големи разминавания. Например самолетният билет до Брюксел варира от 500 до 3500 лева, съобщи bTV.

От публикуваните данни става ясно, че за цялата 2008 г. администрацията на МС е получила бонуси, наричани “допълнително материално стимулиране” три пъти през годината – за Великден, за Коледа и за летните почивки. Общата сума на раздадените бонуси е 722 881 лева.

Част от доклада е засекретен и е предаден в прокуратурата, тъй като има данни за престъпления.

Сметната палата за пореден път изпълнява нечии поръчки, обяви депуатът от Коалиция за България Антон Кутев. „Защо са публикували доклад от 2008 г.? Сигурно защото не са намерили такъв от Априлския пленум”, заяви той пред Фокус.

Според него това е опит да се прикрият всичките сегашни проблеми и ако е имало някакви съмнения Цветан Цветанов отдавна да е набедил Станишев за престъпник. Той не очаква някакъв резултат от предоставянето на тези одити на Прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
7
 
! Отговори
до Десен преди 12 години
Ти да не си кочияша на файтона на ДСБ?
109
4
 
5
 
! Отговори
Прашконосец Храбър преди 12 години
Нас червената прашка роди нииии, нас не ще ни уплаши СПИН-аааааа. Ние сме на всеки милимитър и така до краят на светаааааа............тамта-ра-рам
108
5
 
7
 
! Отговори
яяяя преди 12 години
Оф пак ли беее.. стига вече с тия оправдаяния, хайде и вас ще ви видим след 1г. Вие какви сте ги надробили...пуууу голямо плюене голяма помия значи ,,,, писна ми да чета такива тъпотии
107
22
 
4
 
! Отговори
Десен преди 12 години
Браво другари от ГЕРБ и БСП сложили сте само минуси, не ме подведохте, достоен матрял.Само че след две години да не си плюете брадите и да се питате какво стана.Да отричаш неуспорими факти е харектерно за хора които се крият и не искат да погледнат истината в очите.
106
2
 
5
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Срам за ПРОКУРАТУРАТА! Сметната палата се опитва да припомни на прокуратурата за докладите, които й е изпратила ПРЕДИ ТРИ ГОДИНИ!!! Защо ПРОКУРАТУРАТА 3 ГОДИНИ се ослушва и НИЩО НЕ ПРАВИ, само се СПОТАЙВА! За какво й е на България ТАКАВА ПРОКУРАТУРА? Докога ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ БЪДЕ СВЪРТАЛИЩЕ, УБЕЖИЩЕ И ЗАЩИТНИК НА КРАДЦИТЕ КОМУНОИДИ???Прокуратуро, КОЛКО ГОДИНИ ще мишкуваш, ПРОКУРАТУРО? БЪЛГАРИН ли е българският ПРОКУРОР? Какво работи в България ПРОКУРАТУРАТА? 3 години ПРОКУРАТУРАТА МЪЛЧИ! Кой държи сметка на ПРОКУРАТУРАТА? Нужна ли ни е такава ПРОКУРАТУРА???
105
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кутев , вземи се скрий и си направи хомодружинка с СерГЕЙ и Гоце , като четвърти мъж поканете Татяна Дончева , а може Масларова да я викнете , за да сте комплектта омразни политици , вече ми се гади от вас, марш в Северна Корея *** интернациолистическа , комунистическа ***.
104
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
optimistЧе тя и сега е Рай бе !!!
103
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ изнесоха от пенсионния фонд 5 милиарда лева в куфарчета в швейцарски банки.
102
1
 
7
 
! Отговори
до Десен преди 12 години
И тука ли дойде да си пишеш тъпизмите...Верно че тука не те познават и може някой да се върже на *** ти фантазии...*** смотан...
101
11
 
1
 
! Отговори
Вземи своето! преди 12 години
Вземете своята част от парите, които мултимилиардните компании като Гугъл и Фейсбук печелят само за това, че ползвате страниците им. На 9-ти април стартира нова страница, която съчетава търсачка и социална мрежа. Всички които се регистрират до 9 април 2012 ще получават 50% от приходите до живот! Всеки месец, като заплата! Регистрацията е напълно безплатна и проста - име и имейл и става с покана. Колкото повече хора поканите, толкова повече пари ще спечелите! Но това не е пирамида, защото хората, които ще получат дивидент, трябва да са регистрирани до 9 април! След това тази опция отпада! Това е бонус само към първите, за доверието! Те възприемат първите си клиенти като основни акционери, които ще бъдат наградени с месечен дивидент! Kомпанията е сериозна американска и е вложила милиони в проекта си, а очакванията са за милиони, дори милиарди долари от реклама! Част от тях са за Вас! Шансът е наистина уникален! Вашата покана е тук: signup.wazzub.info/?lrRef=3ea03058
100
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
samo stanischev nashcijat lider gotin s bebe gotina madama umen prisznat v evropa i schte go izberem
99
2
 
16
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Добре, че в момента не управлява тройната коалиция, че ситуацията в Гърция щеше да ни се стори като рай...
98
14
 
3
 
! Отговори
Десен преди 12 години
За следващото управление на страната ни се готви проекта Борисов - Първанов.Истинските демократи и десни хора в Бг са тези 4% които подкрепят синята коалиция.Сега ще ви кажа един факт. Единственото правителство вадило Бг от жестока криза е това на ОДС - някой ще успори ли?Тогава някой да се оплаквал с предишните въпреки че нямаше оставен резерв, а фалирала държава. Сега ако ми наслагате минуси си заслужавате статуквото даже са ви високи заплатите, и яйцата евтини, още може да се стриже.
97
0
 
4
 
! Отговори
do 111 преди 12 години
Za Kim dnes ne znam, no ima *** za dupeto na Pipa .
96
0
 
2
 
! Отговори
един преди 12 години
не знам какви са докладите на сметната палата ,ама не вярвам да спекулират имайки пред вид ,че познавам много хора които работят там и са с мъже или жени членове на тройната коалиция и назначени по време на тройната коалиция
95
9
 
2
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Хех. Герберите станаха смешни вече. Три години сметната палата мълчала и баш в разгара на най-лудия скандал на ГЕРБ...хоп отчет за тройната коалиция. Смешковци.
94
2
 
8
 
! Отговори
до член на БКП преди 12 години
Ти вярно си член но не на БКП А *** смотан...*** се обръща в гроба че е родила такова тъпо парче!
93
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете - Бойко Ларжаима го в гугъл
92
13
 
5
 
! Отговори
член на БКП преди 12 години
Най-червените болшевики са тези от тиквения герб! Пожарникарят е член на БКП и е бил генсек на СИК, Цецо Пудела е член на БКП и е работил в 7-мо Управление на ДС, убавата Цецка е член на БКП, даже е била член на окръжен и на квадратен комитет, Плевелът е бил член на БКП. Доколкото ми е известно, нито Станишев, нито С2 (Симеон втори), нито Доган са били членове на БКП!
91
9
 
3
 
! Отговори
партенка преди 12 години
Девизът на фалиралия селски цирк "Борисофф": "Нито ден без партенка!"