Тройната коалиция злоупотребявала с харчовете

Това сочи доклад на Сметната палата за 2008 и част от 2009 г.
Обновена: 20 мар 2012 09:17 | 19 мар 2012 21:00,
231
Тройната коалиция злоупотребявала с харчовете
Сметната палата е предала част от доклада на прокуратурата. Снимка: БТА

Сметната палата изнесе информация за харчовете на Тройната коалиция, като доклада съдържа данни за периода 2008 година и част от 2009.

Те са били предоставени преди три години на главния прокурор, но за първи път се оповестяват публично.

Заключенията на Сметната палата са, че "кабинетът Станишев" е нарушавало бюджетната дисциплина, не е отчитало приходи, присъства и договорът с австрийския лобист Петер Хохегер.

При разходите в командировките също имало големи разминавания. Например самолетният билет до Брюксел варира от 500 до 3500 лева, съобщи bTV.

От публикуваните данни става ясно, че за цялата 2008 г. администрацията на МС е получила бонуси, наричани “допълнително материално стимулиране” три пъти през годината – за Великден, за Коледа и за летните почивки. Общата сума на раздадените бонуси е 722 881 лева.

Част от доклада е засекретен и е предаден в прокуратурата, тъй като има данни за престъпления.

Сметната палата за пореден път изпълнява нечии поръчки, обяви депуатът от Коалиция за България Антон Кутев. „Защо са публикували доклад от 2008 г.? Сигурно защото не са намерили такъв от Априлския пленум”, заяви той пред Фокус.

Според него това е опит да се прикрият всичките сегашни проблеми и ако е имало някакви съмнения Цветан Цветанов отдавна да е набедил Станишев за престъпник. Той не очаква някакъв резултат от предоставянето на тези одити на Прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
6
 
11
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Съсела е 3 в 1 .1.Чифут2.Комунист3.ГейКато вземем трите образа и ги обединим в един, се получава изпечен крадец...и днес това го доказаха властите в Б-я.(не че ние не знаем де, но така е по официално)
129
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дайте на Боко Тиквата втори мандат и стига сте се оплаквали от плужека на снимката, той е никой!
128
10
 
17
 
! Отговори
Червен Мамуль преди 12 години
БОЙКО ЕТО ТАКА СЕ КРАДЕ,НЕ КАТ ВАС ДА МИ СТРОИТЕ МАГИСТРАЛИ.БОЙКО ТИ ДА СИ ВИДЯЛ МИШОКА ДА Е ПОСТРОИЛ НЕЩО?
127
8
 
3
 
! Отговори
do 156 преди 12 години
я се скрий някъде ве, различни ...видяхме ги тях, видяхме ви и вас ...
126
6
 
10
 
! Отговори
Червени Крадци преди 12 години
Кутевските драскачи нещо липсват май!
125
7
 
14
 
! Отговори
Крадци преди 12 години
Истинската червена мафия е на снимката горе.
124
7
 
6
 
! Отговори
sante_dog преди 12 години
Сигурен съм че тройната коалиция са крали повече от сегашните... просто тогава имаше повече пари и повече за крадене. И Герб обаче яко дрешат, направо си е.ало мамата в тая политика - влезеш ли веднъж и с един мандат си се уредил за цял живот (смятайте тия дето са от 23 години в парламента-уредени са до 9-то коляно)
123
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
само ГЕРБ ште оправи балгариа
122
7
 
4
 
! Отговори
уйчовото преди 12 години
Кардашиян - президент!
121
9
 
7
 
! Отговори
Вагнер преди 12 години
Да гласуваме пак за Бсп.Ура другари!
120
15
 
14
 
! Отговори
ГЕРБер преди 12 години
Тройната коалиция ограби България!Ние сме ГЕРБ! Ние сме различни!
119
4
 
8
 
! Отговори
До 146 преди 12 години
Десния си е баш кочияша на файтона на ДСБ виж че е неграмотен , написал е "неуспорими факти" вместо "неоспорими факти" - ама какво да очакваш от един Костовист са ше почне да обяснява че нещо клавиатурата виновна - ама от 100 километра се видиче се чудил и чесал с дръжката на камшика по кратуната с "у" ли се пише или с "о"и накрая сбъркал естественно - "ние спорим- вие спорите-те спорят" а не "спурят"бе *** - ама то с Костовист Спури ли се ?
118
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ и БСП са две страни на една монета.
117
1
 
5
 
! Отговори
до 152 преди 12 години
Какво да чета,чел съм достатъчно глупостите ти във Дневник сега дойде и тук да ги пльоскаш... BGman1 ............................... bigman1
116
5
 
0
 
! Отговори
До 151 преди 12 години
Прочети внимателно какво съм написал точно под твоя пост.Четете бе хора и се научете да мислите над това което четете.Посочи ми кое от написанато до момента от мен не е вярно и е глупост.Но е по лесно когато нещо не ти отърва да кажеш че е глупост, е няма да стане глупост, защото истината дали я приемаш или не тя е истина защото е една. Дали ще я приемеш проблема си е твой.
115
4
 
12
 
! Отговори
До 147 преди 12 години
Връщай се във форума на Дневник при хомо дружинката си от ДСБ и другите комунисти които превзеха форума.Прокопиев ви промива мозъците и си мислите че всички мразят ГЕРБ и аха утре да падне правителството!А то ще изкара поне още два мандата!
114
4
 
6
 
! Отговори
До 146 преди 12 години
Не само че не съм от ДСБ, а ще ти кажа че точно Костов е най големият виновник за разбиването на дясното и объркването на хората.След 2001 год всеки нов се пишеше за десен и мачкаше СДС, затова сме на тоя хал.Ще се оправим когато се появят нормални модерна лява европейска партия и истински дясна, защото нали не си мислиш че партия лидерски тип може да бъде дясна.Мислете малко с тия глави стига сте слагали миниси импулсивно, и най вече мислете като гласувате.
113
3
 
4
 
! Отговори
до РАСПУТИН преди 12 години
Що се ядосваш,сякъш не знаеш кой е главен прокурор,много ясно че дружката на Станигей ще го покрива докато е на тоя пост.Ама скоро и той ще си отиде и ще лъснат всички кражби на тройните комунисти!
112
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Среща на Българското правителство с представители на Европейкста Комисия. Жозе Барозу и Марк Грей си шепнат. Барозу:- Сергей Станишев непрекъснато си напява една песен - "Вставай Европейский Союз - страна огромная!"
111
2
 
2
 
! Отговори
До 138 преди 12 години
Кажи ми кое от написанато е глупост!!!Да истината боли, но повярвай ми по добре е да я погледнеш околкото да отричаш.Като гледам нагласите във фурума нещата са отчайващи за Бг, но все пак ще изчакам изборите.Ако не се промени нещо продавам бизнеса най вероятно на безценица като на пожар и изчезвам на запад. Предполагам няма да съм единствения, който ще го направи, това ме притеснява защото може да няма на кой да продам фирмата.

Спонсорирани публикации