Българското семейство – само с едно дете

38% от сключилите брак у нас нямат никакви наследници
29 мар 2012 21:30, Красимир Ангелов
269
Българското семейство  – само с едно дете
Снимка: Impact Press Group

По едно дете отглежда съвременното българско семейство, сочат данните от последното преброяване, обобщени от НСИ.

Според статистиката броят на семействата с едно дете нараства сериозно между преброяванията и към 1 февруари 2011 г. те са 829 161, или 63.3 на сто от всички семейства с деца.

При последното преброяване многодетни (с три и повече деца) са 56 017 семейства, което е едва 4.3 на сто от всички семейства с деца.

Най-много многодетни семейства има в областите Сливен (8.8 на сто), Пазарджик (7.2 на сто) и Кърджали (6.9 на сто), а с най-малък - в столицата София, където многодетни са едва 2,9% от семействата.

Стресиращ е й фактът, че към 1 февруари 2011 година без деца са 38.3% от семействата в страната.

С най-голям относителен дял на семействата без деца са областите Видин 47.6 на сто, Монтана 45.3 на сто и Ловеч  - 43.4%.

Всяко осмо дете в България до 18-годишна възраст пък се отглежда от само един родител.

Анализът на семействата с деца по области показва, че най-голям е относителният дял на семействата, в които има деца под 18 години, в област Сливен - 63.7 на сто от всички семейства с деца в областта, а най-малък - в област Перник (53.1 на сто).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
0
 
! Отговори
Жана преди 2 години
АнтиЕСщо се не разкараш към Афганистан,***?
212
0
 
2
 
! Отговори
ДМ преди 11 години
До 152 - Моше, не се гневи, не се издавай!Но от друга страна - вие потвърждавате, че да си евреин е гадно и за това се криете под български имена
211
0
 
4
 
! Отговори
сливналийка преди 12 години
Не се учудвам, че Сливен е на първо място сред многодетните семейства. Най-вероятно са имали предвид *** :) Те се множат с бързи скорости :D
210
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-добре да имаш 1 и да го направиш човек, отколкото 15 паразита!
209
0
 
4
 
! Отговори
Nqkoi преди 12 години
До 250en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependent_territories_by_fertility_rateЦелия цивилизован свят ( с едно изключение) е с отрицателна раждаемост т.е. под 2.4 !!!
208
0
 
7
 
! Отговори
Veselin преди 12 години
Не се изненадвам ,те смачкват обикновенните хора ,независимо кое е правителството ,хората са на заден план ,умишлено или не се подиграват с хората,все пак не е толкова зле ,гладни не сме останали :) .
207
0
 
3
 
! Отговори
Nqkoi do 248 преди 12 години
Щом Германия има отрицателна раждаемост 1,39 !!! дори по-ниска от България значи няма добри условия за деца . Просо и ясно като 2+2=4
206
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, хора вие всичко ли свързвате с пари?! Когато говоря за сигурност нямам предвид само материална такава! Дори и 100 млн. да имаш пак може да те прегази пиян шофьор. Ама за вас явно сигурността се измерва само в пари, а те, колкото и да са важни, не са всичко!
205
1
 
5
 
! Отговори
Nqkoi преди 12 години
До 242 За каква сигурност говориш :)Всичко е несигурно !!!Дори и 2000 eur да ти зе аплатата може да те уволнят, винаги можеш да задубиш всичко.Хората и особенно децата са много приспособими и си намират сами пътя.Грешно е да мислиш за дългосрочно осигуряване защото е невъзможно да се предвиди бъдещето.
204
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох, ти май упорито не искаш да ме чуеш! На всякъде по света има престъпност, но е в някакви разумни граници. Освен това, ако не дай Боже, аз или семейството ми станем жертва на престъпление, поне бих искала да има адекватно наказание за престъпника. А ти намираш ли, че е нормално за убито дете на пешеходна пътека да се дава условна присъда? Колкото до ходенето на почивка и сега мога да си го позволя, проблемът е какво мога да заваря като се върна. С една дума искам СИГУРНОСТ.
203
0
 
5
 
! Отговори
До 242 преди 12 години
Каква е раждаемостта в Германия? По-малка от тази в България!
202
1
 
2
 
! Отговори
До 240 преди 12 години
Кое е това въображаемо място на тази планета на което не препускат пияни шофьори по улиците и където не се извършват никакви престъпления? Аз се сещам единствено за Антрактида, просто защото там броя на хора е доста ограничен. Всеки иска да живее в един безкрайно сигурен свят за него и семейството му, но нека не се лъжем, където има хора там има и престъпност. Относно парите и почивките, пак ти казвам, ако се положиш усилие, ако си напънеш мозъка, това няма да е проблем за теб.
201
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавната политика си каза най-накрая думата! Защо при бай Тошо за многодетни семейства се раздаваха 3 и 4 стайни апартаменти и имаше редица привилегии, а сега не? Планът -РАн-ът е виновен - искат територията на България ама без българите - кои - търсете истината за геноцида над България в план - РАН- ЪТ
200
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моята критерий ли? Да мога да си пусна детето спокойно само да играе пред блока без да ме е страх, че ще го убие някой ненормалник каращ с превишена скорост. Да мога веднъж годишно да си позволя да ида със семейството си на почивка и да не ме е страх, че като се върна домът ми ще бъде разбит и обран. Да мога да изляза вечер в парка без да ме е страх, че ще бъда нападната, пребита и ограбена от пияни ***.... и все неща в тоя дух. Ти не искаш ли същото за своето семейство?
199
3
 
2
 
! Отговори
До 236 преди 12 години
Какъв е твоя критерии за нормален живот? Някой да те носи на ръце, без ти полагаш никакви усилия? Защо се получава така, че едни могат а други не могат да изкарват пари например? За да живееш добре, трябва да положиш усилие - нищо не идва наготово в този живот. Колкото и да мрънкаш, колкото и да обрисуваш черни картини, живота ти няма да стане по-добър, ако не вземеш в ръце сам живота си и не си опиташ да го промениш към по-добро - човек каквото сам си наприви, никой друг не може да му направи.
198
1
 
6
 
! Отговори
ES преди 12 години
Ако така продължават нещата в тая страна след 100-на години няма да има спомен от България ще бъде някаква турско *** провинция
197
2
 
2
 
! Отговори
До 234 преди 12 години
И още нещо - всеки сам избира каква музака да слуша, как да се облича, на кой да подражава и т.н. Децата също са хора като теб и мен, със собствени предпочитания, интереси, мечти и т.н. - те не са топчета пластелин, които ти моделираш единствено по свое усмотрение.
196
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами радвам се за теб. Щом имаш възможност да осигуриш номален живот на семейството си-супер. Ама проблемът е, че масово хората не могат. Но да наричаш всички, които нямат твоите възможности зомбита, определено не говори добре за теб. Карай. не те познавам и ти не ме познаваш, така че все тая. Живей си живота и се радвай на това, което имаш, защото животът е колело, днес си горе, ама утре може да си долу...
195
1
 
2
 
! Отговори
До 234 преди 12 години
Знаеш ли ти си от онези облъчени зомбита, на които все някой им е виновен, все имат някакъв проблем при който те се безсилни и следователно те удобно си намират оправдание да не го разрешат. Аз съм човек, които иска и живее нормално тук в България, защото когато имам проблем го разрешам, а не мрънкам. Пари изкарвам достатъчно - жена ми може да роди където си иска и с който екип си иска, за мен е важно тя и детето ми да са добре.
194
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ти като си много умен какво ще направиш? Ще си родиш вкъщи за да не плащаш на екип? Ще си построиш детска градина или може би ще спреш мутрите с големите джипове и ще ги научиш да спазват правилата, а не да блъскат деца по улиците? А и ще забраниш със закон чалгата. Ако успееш да го направиш обещавам, че ако се кандидатираш за президент ще гласувам за теб!