Българското семейство – само с едно дете

38% от сключилите брак у нас нямат никакви наследници
29 мар 2012 21:30, Красимир Ангелов
269
Българското семейство  – само с едно дете
Снимка: Impact Press Group

По едно дете отглежда съвременното българско семейство, сочат данните от последното преброяване, обобщени от НСИ.

Според статистиката броят на семействата с едно дете нараства сериозно между преброяванията и към 1 февруари 2011 г. те са 829 161, или 63.3 на сто от всички семейства с деца.

При последното преброяване многодетни (с три и повече деца) са 56 017 семейства, което е едва 4.3 на сто от всички семейства с деца.

Най-много многодетни семейства има в областите Сливен (8.8 на сто), Пазарджик (7.2 на сто) и Кърджали (6.9 на сто), а с най-малък - в столицата София, където многодетни са едва 2,9% от семействата.

Стресиращ е й фактът, че към 1 февруари 2011 година без деца са 38.3% от семействата в страната.

С най-голям относителен дял на семействата без деца са областите Видин 47.6 на сто, Монтана 45.3 на сто и Ловеч  - 43.4%.

Всяко осмо дете в България до 18-годишна възраст пък се отглежда от само един родител.

Анализът на семействата с деца по области показва, че най-голям е относителният дял на семействата, в които има деца под 18 години, в област Сливен - 63.7 на сто от всички семейства с деца в областта, а най-малък - в област Перник (53.1 на сто).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
3
 
16
 
! Отговори
До 208 преди 12 години
Проблема изобщо не е в парите, даже е точно обратното! Няма деца, защото днес обществото е издигнало в култ егоизма, нарцисизма и сребролюбието! Бедните общества по света имат в пъти повече деца от богатите развити общество - на една жена в Нигер страна с над 12 пъти по-нисък БВП на глава от населението от Бългрия се падат по над 6 раждания! Ако проблема беше в парите, защо цяла Западна Европа, Япония и т.н. са в демографска криза? А и не е редно някой друг да храни детето ти.
172
5
 
6
 
! Отговори
До БЪЛГАРИН преди 12 години
*** ще те хранят!След 20 години ще си имате *** президент!Направо ти завиждамче си българин:)))))))
171
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който мисли повече - няма деца, за това другите се размножават.
170
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как да имат повече от едно дете , след като самата държава ги ограничава със куп изисквания , за да получат мижавите детски надбавки.А на *** се наливат пари за детски и те със тях живеят и продължават да правят само деца.Всички така наречени "политици" , не взимат никакво отношение по въпроса и така работят против националния интерес.Ще дойде време и тук ще останат само *** и наследниците на днешните "политици".
169
1
 
27
 
! Отговори
dan4o преди 12 години
всяка държава се грижи за децата си, само нашата не и е приоритетно... майка им *** .... 35лв. детски, пък те си раздават милиони....
168
13
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Българките работят усилено в Европа по този проблем!!!!!
167
1
 
37
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Не е вярно това - НЯМА Българско семейство без дете !!!ВСЯКО семейство има най-малкото едно ОСИНОВЕНО против желанието им "дете", защото всяко Българско семейство е принудено да храни по един *** !!! Те не го виждат, но той е там, той им струва над 2 000 на година и заради него те не могат да си позволят свое детенце !!!
166
0
 
19
 
! Отговори
име преди 12 години
Не знам за вас, аз съм го решил: След година във Франкфурт, друго решение не виждам. Чаках 10 години тази държава да се оправи, плащах данъци, чистих Софин, България за един ден и тн... ама май няма оправия. Който остава тука да му мисли!
165
3
 
1
 
! Отговори
еманципация преди 12 години
Пуснете жените на милионерите на свобода за да се увеличат и българчетата.
164
0
 
9
 
! Отговори
Rockos преди 12 години
Българите се топят като сняг!Какво ще стане след 20 годиниинтересен въпрос.Някой може ли да отговори??
163
0
 
18
 
! Отговори
asd преди 12 години
Това с децата е огромен проблем и никой не го осъзнава. Найстина е само въпрос на време нещата съвсем да зазлеят с *** и турците. Скоро ще се намери някой *** барон който ще се измъкне от лапите на ДС и ще създаде силна цигнаска партия. Сещате ли се тогава, с продължаващата тенденция да намаляваме а те да се увеличават, какво следва. Напълно реално е да си създадът собствено правителство, единственото спасение е след влизането ни в Шенген да се разпръснат по Европа.
162
0
 
26
 
! Отговори
шашко преди 12 години
Отговорният човек става отговорен родител и като такъв, не може да допусне много деца без финансова обезпеченост.Така,че ако със стандарта сме добре,то и с всичко останало.Това е, като верижна реакция.
161
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 12 години
България и в частност народа и е обречен и все по-зле ще става. На някой може да му се стори крайно изказване това, но за жалост е неопровержим факт.
160
1
 
17
 
! Отговори
ива преди 12 години
Има ли вече българско семейство:(
159
5
 
25
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
Недейте да плачете и да мрънкате!!!! Това ви е демокрацията!!! При гадния,долен комунизъм така ли беше? не беше не беше!!! И имаше демографски ръст на населението!А сега има тотален срив! След 50 години *** ще са мнозинство и тази държава ще се казва ***/тя и сега почти е такава/!Всяка година 20 000 млади българи напускат страната,и ще продължават да я напускат!А защо я напускат,22 години след като дойде прекрасната демокрация?Нали трябваше да стане по-хубаво отколкото при комунизЪма??
158
2
 
15
 
! Отговори
Бай Кочо преди 12 години
В българското семейство липсва морал ! Фолк певици и разни златки са пример за момичетатаза момчетата Азис и какво очакваме ? - Само к.... и п....... . И от този матрял ?
157
4
 
23
 
! Отговори
Човек преди 12 години
Вместо да правим по една детска градина на година ние правим приюти за кучета и издържаме разни хрантутници и кучезащитни организации .
156
1
 
22
 
! Отговори
Паситревов преди 12 години
Аз пьк не сьм видял *** семеиство с по-малко от 3 деца явно бьлгарските нямат и се взима средното между едно бьлгарско без деца и едно *** и така се получава ,че бьлгарското семеиство средно е с 1 дете.....ама истинския бьлгарин знае че приаста по принцип идва от *** население и за това твьрдо смятам ,че те ще са бьдещето на Б-я ,процеса за сьжаление е необратим --- нека това тежи на тези които се гордеят че ни управляват ,те изгониха младежите от тук и никои друг !!!
155
2
 
29
 
! Отговори
България умира преди 12 години
Убиват ни с ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД. Това, което не постигнаха турците за 500 години, НАТО и ЕС ще го направят за 50. След 22 г демокрация 38% от българските семейства нямат деца, а 63% от семействата с деца имат само по едно. След още 28 г България ще бъде територия без икономика и без армия, с изчезващо население.ПОЗНАЙТЕ КАКВО НИ ЧАКА.
154
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русе може да е в БГ, но винаги е било и ще бъде влашко!