Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките

Преглед на печата на 31 март 2012 година
31 мар 2012 09:51,
97
Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките
Снимка: архив, Булфото

"Ядем евтини боклуци, плащаме им торбичките". Българинът яде двойно по-евтини колбаси и сирена от старите европейци, но с по-ниско качество. Това става ясно от анализ на Държавната комисия за стоковите борси и тържищата, представен на „Труд”. Докато агнешкото у нас има  цена между 15 и 18 лв., в Германия килограмът е 35 лв., а във Франция - 33 лв. У нас се предлага дълбоко замразено месо, а в другите страни е прясно, на 2-3 дни, обясни разликата шефът на комисията Едуард Стойчев. И ако храната още е по-евтина, торбичката й все повече поскъпва. Днес екоминистерството  предложи от 1 октомври за всички найлонови торбички да се плаща екотакса от 35 ст. Сега тя се дължи само за най-тънките, затова магазините веднага ги смениха с по-дебели или с торбички без дръжки.

"Червеният актив зове за мир в партията", съобщава "Труд". "Георги, разбери се със Сергей, заличете това противоборство, иначе ще загубим изборите, подписвам се. Вие сте нашият двуглав орел, разперете крила". Такова напътствие е дал на президента (2002-2012) Георги Първанов възрастен социалист от столичния район "Оборище". В интервю за ежедневника проф. Андрей Пантев, депутат от "Коалиция за България", казва: "Не знам какви са различията между Първанов и Станишев. Не съм член на БСП и нямам право да вземам отношение, но едно е ясно - обикновените  членове на левицата са смаяни и имат основателен таен страх, че недоразумението между тях, което взима тревожна линия към враждебност, може да разцепи и бездруго намалялата партия."

"Бойко ще спечели и през 2013-а", тази констатация чуха от експрезидента Георги Първанов социалистите от столичния клуб "Оборище", пише "Стандарт". "И през 2013-а година хората ще гласуват за Бойко Борисов, защото всичко е концентрирано около него. Нужна е ежедневна лидерска битка с Борисов, защото той създава проблема и веднага го решава", обясни стратегията за печелене на избори срещу ГЕРБ бившият президент.

"Селата без европари за бедствия", алармира "Дума". Селските райони, пострадали при бедствия, ще получат съвсем малка част от парите, предвидени от ЕС за справяне с кризисни ситуации,  стана ясно вчера. Причина за орязването на средствата е фатално забавяне на документацията, която трябва да бъде изготвена от Министерството на земеделието, признава институцията в отговор  на питане от Медиапул. Приблизително 200 млн. лв., предвидени за възстановяване на щетите от природни бедствия и за хидромелиорации по Програмата за развитие на селските райони, няма да бъдат отворени за усвояване, защото не е подготвен нито един документ за кандидатстване.

Бизнесменът Христо Ковачки е източвал Общинска банка, а над 20 свързани с него фирми са получили кредити за 26 млн. лв., без да са представили всички задължителни документи, оповестява "24 часа". В източването на кредитната институция са участвали членове на старото ръководство и висшия мениджмънт. Това съобщи председателят на комисията по финанси към СОС Орлин Алексиев, който представи резултатите от проверката, направена от "Ърнст енд Янг". Кметът на София Йорданка Фандъкова вече е изпратила  два сигнала на прокуратурата. Те са за два имота, собственост на Ковачки, които банката е купила на многократно по-високи от реалните цени. "БНБ и общината са лъгани безогледно години наред за реалното състояние на банката. През 2007 г. БНБ поставя банката под особен надзор, тъй като тогава заемите, отпуснати на свързани лица, са били 143% от капитала при норма 25%. Кредити започват да теглят кухи фирми, или т.нар. "пощенски кутии", каза Алексиев. Заем е получила и партия ЛИДЕР, която също се свързва с Ковачки.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Една шепа екобезумци тероризират всички ни с глупавите си акции. Време е да престанем да ги търпим.
28
1
 
26
 
! Отговори
RD преди 12 години
Паля колата и газ да пазарувам в гр.Одрин Турция.Колбас 80% телешки и 20%пилешки на супер цена!Кока Кола 2.5литра цена 2.30лв и т.н.Нямам излишни пари за български ***!
27
0
 
29
 
! Отговори
Кюстендил преди 12 години
В Кауфланд продават развалено месо, което мирише, ако не са му сложили мерудии и да го продават като ,,готово за готвене,,. Прясно мляко в найлонова опаковка също не купувайте, защото в повечето случаи става на извара.
26
0
 
0
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
ами да ниски са -процента е по нисък и отделно заплатите са по-ниски - данъка който плащат западняците е по висок от самите заплати в българия, но такива са възможностите на българина - фактите го показват.
25
0
 
7
 
! Отговори
mitko преди 12 години
v4era, vav franse 1-n kg.agne6ko-8.50 evra
24
0
 
1
 
! Отговори
Странник преди 12 години
Im bulletproof, nothing to lose fire away, fire away you shoot me down, but I wont fall, I am titanium!!!!!!!!!!
23
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
26 - намекваш, че в България данъците са ниски?!? Според мен са напълно достатъчни за субсидии, ама ако не даваме по 1МЛРД лева годишно социални на ***, които от своя трана опоскват нивите и градините като скакалци под зоркия поглед на куките. Чудо трябва да стане за да възкръсне селското стопанство в България!
22
0
 
24
 
! Отговори
кренвирши за 2 лева преди 12 години
Веригите искат от производителите кренвирши за 2 лева! Сещате се, че в такъв "кренвирш" не може да има месо!
21
1
 
29
 
! Отговори
няма качествена хран преди 12 години
В България няма качествена храна. За сметка на това си имаме режима на пожарникаря!
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
птицеяд хахахаха - имам един приятел, дето яде по 3 варени пилета без сол всеки ден :):):):) за да трупа мускулна маса :):):) ако питаш мен пали колата и към най-близката ти съседна държава, за предпочитане е Македония ( нам яденето е много вкусно ) - пълниш багажника и пей сърце!!!
19
3
 
3
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
ами откъде идват субсидиите - задавал ли си си този въпрос? сигурно вече се досещаш, но аз ще ти кажа - от високите данъци които плащат работещите в тези страни. и така излиза, че цената не е това което е.
18
0
 
7
 
! Отговори
птицеяд преди 12 години
ъмм ако пилешкото е толкова вредно какво да ям по дяволите, нали все пак тренирам и си трябва месо.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 20 язе - не произвеждаме, защото в ЕС всички произвоодители ги субсидират и могат да продават на ниски цени. В българия субсидират само тютюно и зърно производителите. Другите го духат.Разбра ли или още да ти обяснявам - например за грабежите от *** и прекупвачи?
16
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А НАЙ ГОЛЯМИТЕ *** СА НА ФИРМА БЕЛЛА(ЛЕКИ,САЧИ) И ДЪРЖАВАТА СИ ТРАЕ КАТО ДОЙДАТ НА ПРОВЕРКА И ВСИЧКО СЕ КРИЕ ПО КАМИОНИТЕ.ТАМ ЯДЕМ С ТОНОВЕ ПИЛЕШКИ КОСТИ В КОЛБАСИТЕ И КАЙМАТА.ПОСЛЕ МОМЧЕТАТА БИЛИ ПО ТРИ МЕТРА А МОМИЧЕТАТА ИМАЛИ БРАДИ И МУСТАЦИ.(ОТ БИВШ ДОБРЕ ЗАПОЗНАТ СЛУЖИТЕЛ)
15
10
 
5
 
! Отговори
язе преди 12 години
като са толкова високи цените в бг, защо вместо да ревете по форумите не се захванете с производство и търговия на качествени и евтини продукти. вервайтте ми ще имате голям оборот и печалба.
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хора не се връзвайте на глупости за цените в ЕС - в цетъра на Мадрид в Карфур цените са по-ниски от София, на някой неща в пъти - има бира по 23 цента кенчето - лъжат ви за да ви грабят.
13
0
 
31
 
! Отговори
ГМО преди 12 години
какво означава "старите европейци"-журналиста не знае ли че тука когато са се появили първите тоалетни "старите европейци" са си бърсали гъзовете със слама още.. а сега по темата..миналата седмица ми донесоха домашно кисело мляко от крава и прясно от коза (голяма наслада)..когато реших да почерпа съседчето със истината с която аз израснах..то се отвърна и каза че било гадно щото миришело--а то горкото е израснало със пластмасата от била и мила
12
1
 
24
 
! Отговори
кулинар преди 12 години
Всякакви видове пилешки пържоли и всички други хранителни продукти вакумирани и запечатани в найлон са токсични! и са нафрашкани с натриев хлорид, и със сто вида Е-та: Е 256, Е354, Е-не знам си колко......
11
6
 
6
 
! Отговори
Зорко преди 12 години
Почти избягвам да купувам българска стока!
10
2
 
9
 
! Отговори
do 1 преди 12 години
Говориш булшитс, *** в един супермаркет и виж колко хора си носят торби от вкъщи, особено за зеленчуците.