Аварията в Чернобил виновна за болестта на Стилиян Петров

Английският таблоид "Сън" цитира лекаря на националния отбор Михаил Илиев
Обновена: 8 апр 2012 22:01 | 8 апр 2012 14:47, Красимир Ангелов
359
Аварията в Чернобил виновна за болестта на Стилиян Петров
Стилиян Петров може да е станал жертва на радиацията от Чернобил. Снимка: Reuters

Болният от остра левкемия капитан на Астън Вила и националния отбор по футбол Стилиян Петров е станал жертва на радиацията от ядрената катастрофа в Чернобил през 1986 година, съобщава английският таблоид  "Сън", който цитира лекарят на националите Михаил Илиев.

Изданието изчислява, че капитанът на Астън Вила е бил на шест години по времето на аварията в Чернобилската АЕЦ.

Тя предизвика облак от радиоактивни частици, който премина над части от СССР и Източна Европа, включително и България. Радиацията в Монтана, където халфът е израснал, е била от 1000 до 1300 пъти над нормалните нива, отчитат англичаните, цитирайки д-р Илиев.

"Беше късна пролет, хората похапваха пресни радиоактивни зеленчуци и други храни. Много хора, които бяха деца тогава, сега са болни от рак по тази причина”, допълва д-р Михаил Илиев и продължава:

Още по темата

"Наричаме ги "Децата на Чернобил". Повечето бяха родени в същия регион като Стилиян".

По думите на лекаря на националния отбор в семейството на Стилиян Петров няма други случаи на такава болест.

Самият футболист, в началото на тази седмица, стартира лечението си срещу тежката болест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЯМА ОСЪДЕНИ,НЯМА ПРОБЛЕМИ ОТ ЧЕРНОБИЛ!НЯМА РАЗГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ!НЯМА ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!БКП 8БСП ИМАТ НАГЛОСТТА ДА ГОВОРЯТ В ИМЕТО НА НАРОДА,ЗА БЛАГОТО НА НАРОДА!ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ИЗБИЕМ И СЕГА ПОНЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ ПО-БОГАТИ,ПО-СПОКОЙНИ И БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ДА СЕ ЛЕКУВАТ ПО-УСПЕШНО!ПРОСПАХМЕ И СЕ ПРИМИРИХМЕ ДА НИ НАСИЛВАТ по всевъзможен начинСИНОВЕТЕ ,СНАХИТЕ И ВНУЦИТЕ НА ЦК НА БКП и ДС!Зависими сме ФИНАНСОВО от БКП-мини,заводи банки лекарства,храниПРАВОСЪДИЕ, ВСИЧКО минава през тях
287
5
 
11
 
! Отговори
гошо преди 12 години
По това време бях лейтенант от БНА.Още на другия ден след аварията в Чернобил имаше заповед да се мери радиацията с уред/РР 51 май се казваше/ през 3 -4 часа и при преминаване на границата от обичайния гама фон докладвахме на горе и почвахме да мерим през час.Самият бях дежурен по 1 май и още 2 -3 пъти през м май ,но завишена радиация не е имало.Но знаехме,че е станало нещо и сме предупреждавали всички близки и познати.Вярвам ,че и другите колеги са направили същото
286
4
 
6
 
! Отговори
VDCH преди 12 години
Този специалист преди години не му даваха да стане доцент точно защото не беше член на БКП, а баща му е бил в Белене. Знам обаче кои сега се пишете антикомунисти. Точно хора с комплекси от комунистическото си или ченгесарско минало. Ама ще ви видя като един ден се осъществи пъкления план за спиране на всички АЕЦ-ове какво ще правите като вечерта няма да имате светлина да видите дали сте си избърсали з-д----те.
285
2
 
4
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Вместо да си посипете главата с пепел и да се скриете от срам.........цитирате разни полуистини,които да имат ефекта на "тоалетната хартия",демек,да ви обършат осраните ***.........но какво ли ме учудва,дебелоочието и гьонсуратлъка винаги са били водеща линия на Партията
284
0
 
4
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
до Водещия специалист-комунист :" Неопределено количество хора са заразени поради опита на правителствата в различни държави (това включва и България и Франция) да отрекат инцидента, или това че радио активен прах има в атмосферата им. Кръвните ракови заболявания в Европа са повишили честотата си 60 пъти в последните 20 години, спрямо статистиките правени през 70-те."
283
9
 
1
 
! Отговори
Todor Jivkov преди 12 години
Todor Jivkov e vinoven za tova , za6toto toi be6e ''Grugarq'' toest piqtelq na SSSR , sega koi 6te ponese vinata , da6teria mu e jiva , na sad i v ZATVORA
282
4
 
5
 
! Отговори
? преди 12 години
Какво беше положението с инфото в Япония - след шока, когато стана ясно /защото нямаше как да се скрие съвсем/ че има изтичане от централата, първо майките се шашнаха за водата и млякото. Успокоиха ги, че всичко е наред, един от шефовете пи вода по ТВ /май после той заболя/. След това продължиха с торбата с лъжи, та чак до сега... Имаше и едно смешно извинение за укрита информация, за да няма паника. Така и не разбрахме ние тук засегнати ли сме или не, ЗАЩО никой не ни информира!!!??? пак
281
5
 
5
 
! Отговори
VDCH преди 12 години
309 над България не е имало никакъв Плутоний. Той е тежък елемент и не може да достигне чак до тук. А и най-важното е че тази Авария причинява РАК НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА. Русия над 1 152 деца са оперирани от рак на щитовидната жлеза, директен ефект на Чернобилската авария. Същият тип "чернобилски" рак се наблюдава из цяла Европа, включително "незасегната" Франция. По данни на изследвали проблема, само в Беларус има 300000 родени след аварията деца, които страдат от проблеми причинени от нея.
280
5
 
7
 
! Отговори
поп с кадилак преди 12 години
Вместо да предупредят народа си,червените *** изведоха децата на манифестация на 24 май.....И сега със същата наглост ни навират Беляне заради комисионните си !!! Но пасаран товарищи тоз път,Р.овч. и другите дето са топнали в меда да връщат а ти 308 си заври водещия специалист,знаеш къде,прочети за периода на разпад на плутония и си отговори сам !!!!
279
6
 
12
 
! Отговори
VDCH преди 12 години
Преди около час говорих с водещ специалист от онкологичната клиника в Дървеница. Каза ми, че такива заболявания се развиват най-много до 2 години след инцидента.Чудя се обаче как д-р Илиев може да падне толкова ниско, че да дава интервюта за таблоид като "Сън".
278
3
 
7
 
! Отговори
НЕкомунист преди 12 години
*** по онова време дезеформираха народа ни,че радиационния фонд е в нормите,а то е било хиляди пъти над нормата.Дори манифестацийте не онмениха и хората стояха по задължение на открито.В същото време партийните другари са имали доставки на чисти продукти отвън.....Стенли,с Теб съм!
277
0
 
4
 
! Отговори
анонимен до 303 преди 12 години
Не са били под робство защото са остров накрая на света и никой е нямал нужда от тях. При това те самите са решили да изпреварят - колонизатори и грабители са, затова имат по-"висок" стандарт. Не знам дали това е нещо, с което може да се гордее човек.Държавите, отделени с вода, са на по-различен режим, справка - щатите.
276
1
 
1
 
! Отговори
lizimax преди 12 години
do-XAXA; Biva li da si tolkova prost be lainqr..kade nqma debeli ili grozni hora be ***..i za6to zaradi nqkoi prostaci kato teb trqbva da stradat na6ite deca sega.za6toto imenno zaradi takiva mi6ki kat teb stana avariqta i 6te stradame.a sega mi6ko se potopi v kanala i ne se pokazvai,tam ti e mqstoto.
275
5
 
3
 
! Отговори
с.до хаха преди 12 години
Абе не знам дали са генетично *** и грозни,обаче са владеели половината свят и си имат доста по-прилична държава от нашата и стандарт,които ние големите отворковци българите няма да имаме никога!А и някак си не са прекарали под робство половината си история за разлика от нас!Капиш!?
274
6
 
27
 
! Отговори
с. преди 12 години
Левкемия и рак винаги е имало,но радиоактивно заразяване увеличава случаите многократно!Тепърва ще патим от Чернобил!Тогава управляващите излъгаха нагло,че проблем няма за да се нагъзят по-добре на Москва и не защитиха народа си!Напоследък постоянно чувам за случаи!Ужас направо!Ако бяха взели някакви мерки пораженията щяха да са много по-малки!Гадна комунистическа ***!Кураж,Стенли!
273
3
 
6
 
! Отговори
xaxa преди 12 години
Кое е по - жалко, да си жертва на радиация от ядрена катастрофа или да си роден генетично ***, грозен и дебел?Ще пиша до "Сън" за коментар!
272
16
 
12
 
! Отговори
Българан преди 12 години
Не съм специалист, ама защо ако си облъчен преди 25 години чак сега ще се развие левкимията?
271
1
 
9
 
! Отговори
Човеко преди 12 години
Абе няма ли статистически изследвания да се каже има би увеличение на раковите заболявания след Чернобил или не? Всеки си приказва каквото му скимне!
270
7
 
15
 
! Отговори
145 преди 12 години
ей страшна работа е това радиация съчетана с комунизъм-направо ужас
269
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Далече преди 1986г. имах съученик на 8 години, който беше болен от левкимия. Леля ми също почина през 1973 г. от това заболяване. Сега медицината е по- напреднала, дано!