Няма да избиваме кучета безпричинно, зарече се Найденов

Болните и агресивните ще бъдат евтаназирани, другите - в приюти
9 апр 2012 17:17,
181
Няма да избиваме кучета безпричинно, зарече се Найденов
Снимка: архив, Булфото

Няма да се извършва безпричинно избиване на кучета. Тези, които са болни и агресивни, ще бъдат евтаназирани, а останалите ще бъдат прибирани в приюти. Това предлага земеделският министър Мирослав Найденов в промените на наредбата за приютите на бездомни кучета.

Ветеринарните власти ще проверяват кои кучета са агресивни или болни. Мястото на кучетата не е на улицата,категоричен е Найденов.

Според него досега неправителствените организации са осиновявали кучетата фиктивно и след това са ги пускали на улицата. Очаквам протести от тяхна страна, но този път трябва да защитим гражданите, затова ще съм непреклонен, отсече Найденов.

С промените в наредбата за приютите на бездомни кучета се въвеждат две допълнителни категории приюти. Първата категория е отворен приют, където няма да има масивна сграда, но ще има индивидуални клетки. Втората категория ще бъде приют за временно настаняване по подобие на депата.

В тях кучетата ще остават до настаняването им в постоянен приют.

Още по темата
Министерство на земеделието и храните ще предложи промени и в Закона за защита на животните, с които ще бъде премахнат надзорът над безстопанствените кучета. Тези кучета се водят на общините, но надзорът над тях се изпълнява от неправителствените организации. Оказва се, че надзорникът не носи отговорност, когато кучето ухапе някой.

В мое лице природозащитните организации винаги са виждали един диалогичен човек, но този път те трябва да поискат извинение от нахапаните, защото вече има случаи и на починал човек, посочи Найденов.

Обществото трябва да знае, че неправителствените организации не трябва да използват ситуацията за бизнес. Те също са виновни за увеличаването на популацията на безпризорни кучета. Организациите получават средствата за своята дейност от чужбина и оправдават разходите си, като се грижат за кучетата и тяхното хранене. Те са част от създаването на проблема и трябва да участват и в неговото решаване, допълни  министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кой е виновен в крайна сметка...? Кучетата, че са се родили ли??? навсякъде по света има бездомни кучета, но има и кой да се грижи за тях,нали! Ние сме си виновни, ние си ги гледаме..храним...! Защо никой не е направил нищо през последните години...защо никой с нищо не иска да предотврати популацията им...защо след като са се родили трябва да се избиват...защо..? Може би защото хората, които трябва да се грижат за тях проявяват пълно безхаберие, нали си взимат паричките пък "псетата" да умират
79
2
 
4
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
Децата ти от земята ли ядат, ***!
78
2
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 12 години
Разбира се, че няма да е безпричинно, всеки си има лична причина да го направи!
77
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На мен ли ми се струва или има хора които почват да мислят!
76
5
 
10
 
! Отговори
д-р. Менгеле преди 12 години
В България само радикалните мерки вършат работа! Природозащитници, правозащитници...на баба ви хвърчилото! Животът на починалият професор струва много повече от живуркането на 1 милион ***, *** и ***!
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
OCTABKA ЗА СЕЛСКАТА КРАДЛА И ЛЪЖКИНЯ ФАНДЪКОВА
74
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някой да пусне муха на ***, че се изкупуват кучешки кожи по 10 лева и да видите какво ще стане за два дена! хем никой нищо няма да им направи, щото са електорат!
73
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Trqbva da se provede referendom za spasqvane to na horata ot kuchetata i po- spokoen jivot, temata zasqga absoliutno vsichki, koito hodqt po ulicite.
72
3
 
2
 
! Отговори
До Иванов преди 12 години
Безцено е разбира се само някое детенце да не се отрови с тоя антифриз!
71
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почвам да се замислям ,че тази кучешка истерия е опит за отколоняване на вниманието от други много по големи проблеми ,например от скандалното спиране на АЕЖЦ Белене ,въпреки милиардите похарчени за този проект ,от проблемите с бедността ,безработицата организираната и *** и битова престъпност и докато тук си разтягаме локума с уличните песове в София стана преди малко поредното поръчково убийство на бизнесмен
70
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Свобода за кучетата! Трябва да бъда сезирана ООН, защото една тумба орангутани иска да избива благородните четириноги! Трябва да бъдат пратени сини каски и да отстрелят разбеснелите се маймуни! Само така ще бъде решен въпроса!
69
6
 
3
 
! Отговори
бг преди 12 години
Давайте всеки като види безпризорно куче да казва, че го е нападнало, да има "причина" и така дано намалеят. И по-малко пари за онези дето уж ги ловят - ако не се върнат с куче от акция да им се взема от заплатата !
68
4
 
3
 
! Отговори
антифриза преди 12 години
да е етилен - гликол
67
3
 
6
 
! Отговори
а убийците хора ще г преди 12 години
Наистина трябва да се направи нещо по въпроса с кучетата,не е нормално да бродят глутници, да ни олайват и нападат..НО...кажете- колко хора са убити от хора и колко от кучета пред последните 23 години? Нека някой го напише в цифри ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ ХОРАТА СА ПО-АГРЕСИВНИ И ЗЛИ ОТ ЖИВОТНИТЕ!
66
0
 
12
 
! Отговори
Къде пере Европа преди 12 години
Що пари се перът и крадът с тези кучета......затова ги има.
65
8
 
10
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Всички помиярозащитници са се кльоцнали пред компютрите в момента,но освен да слагат минуси нищо друго не могат да направят тези инфантилно обособени хуманоиди
64
3
 
7
 
! Отговори
vbzcv преди 12 години
Заради злобните *** , не би трябвало и добричките кученца да се избиват. Това решение ми харесва, което вземат " Герб ". Избиването , трябва да започне от *** а не от уличните кучета !!!!!!!!!
63
5
 
14
 
! Отговори
Иванов преди 12 години
Наденички - 3 леваАнтифриз - 5 леваУдоволствието да разхождаш децата си спокойно в парка - безценно!!!
62
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
50,tvoite deca ot zemqta li qdat
61
2
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 12 години
Като няма кучета ще тръгнат Хомопомияри по кофите и пак ще ровят и хапят и ще носят бълхи! Аз не виждам разлика между *** и човешки *** и тях ли да избием?