По-евтино парно от юли. Евентуално

Цената може да се понижи с от 5 до 7%, обяви Ангел Семерджиев
Обновена: 10 апр 2012 14:46 | 10 апр 2012 14:24, Красимир Ангелов
57
По-евтино парно от юли. Евентуално
Парното може да поевтинее от юли, обяви Ангел Семерджиев. Снимка: Булфото

Цената на парното може да се понижи с от 5 до 7 процента, ако се окаже, че от април цената на газа наистина бъде намалена с 11 на сто, обяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Той уточни, че в комисията все още няма официална информация от "Булгаргаз" за цените на газа.

Намалението на парното отопление обаче не може да стане по-рано от юли, уточни Семерджиев.

"Ако нямаме резки промени на цените на горивата на световните пазари, тази цена трябва да се запази и до началото на отоплителния сезон от 1 октомври", отбеляза Семерджиев.

Той допълни, че за тези, които предпочитат да им се отчита всеки месец разходът за топлофикация, би трябвало да се даде тази възможност.

"Тези, които предпочитат един път годишно, каквато е практиката в повечето европейски страни, нека да го правят един път годишно", поиска Семерджиев.

Според него обаче едномесечното отчитане е по-добра опция, тъй като се създава доверие на самите клиенти към топлоснабдителната услуга, "тъй като пряко и веднага ще се отразяват промените в количеството топлинна енергия, която ползва един потребител върху неговата сметка".

Семерджиев подчерта, че при сегашното отчитане на края на сезона няма никакви измами, но поради фактът, че през зимните месеци се плаща на прогнозни данни за потребление, се създава усещане "че става нещо нередно“.

"Това се коригира в края на годината, но това усещане вече е затвърдено", допълни председателят на ДКЕВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
mmm преди 12 години
SEMERDZIEV pede..s kade si vidial v godihata edihi4ho zasi4ahe v koia darziava be smotahiak
47
0
 
2
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
А по-ефтино порно няма ли да пуснете?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами така е преди избори... после си знаеме - всички намаления се отменят и всичко се увеличава!Сигурно повечето кратуни са забравили какви люти закани срещу ЧЕЗ, ЕОН, Софийска вода и други разпасали се чужди лапачи сипеше г-н Тиквун. Как люто щяха да падат надутите от комунистите и тройната коализия цени! Как щеше да ни отърве от спекулата с храните и мантците! Резултат?Сега пред избори пак се започва с грижата за народа! Пак ги изберете!
45
0
 
1
 
! Отговори
бико преди 12 години
Този все едно казва -през зимата сняг без пари.
44
0
 
3
 
! Отговори
Кукла на конци преди 12 години
Кукла на конци е другаря Семерджиев. Дано като дойдат следващите на власт да го тикнат в панделата на топло защото се е видяло че Герберастите са по продажни и от комунистите и нищо няма да направят.
43
1
 
0
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Голяма неяснота за развитието на пазара и международната търговия е свързана с нетрадиционния газ. Става дума на първо място за развитието на добива на шистов газ, което набира такива обороти, че Съединените щати в близка перспектива могат да станат напълно независими и дори чисти износители на газ. Износът ще се осъществява във вид на втечнен природен газ за Азиатско-тихоокеанския регион и за Европа, които ще станат основни вносители на газ.
42
0
 
4
 
! Отговори
IQ 146 преди 12 години
Призовавам ВСИЧКИ журналисти и нежурналисти, по всякакъв начин да притискат властта с въпроси относно концесионния договор за евентуален бъдещ добив. Законът за концесиите и Законът за подземните богатства е написан ИЗКЛЮЧИТЕЛНО в угода на управляващите и практически дава възможност да се ПОДАРЯТ подземните богатства на концесионера, а за държавата да останат жълти стотинки! Разбира се, това е направено с цел да се получат ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ от бъдещите концесионери, които хем трябва да се явят на търг, хем могат да получат концесията даром, ако са проучвали! Всички концесионни договори, сключени от тройната коалиция, БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ, са неизгодни и ограбват България! Ако такива се сключат и за газовите залежи, по-добре да си купуваме руска газ по $550/1000куб....
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбира се, че цената може да се понижи... особенно лятото.Така хем замазват очите на хората, хем топлофикациите бележат по-малки печалби.Но като дойде отоплителния периоооод... оххх котьоооо... така ще се вдигнат цените, че и Семерджийката щаслиф и топлофикация доволна
40
0
 
4
 
! Отговори
777 преди 12 години
СЕМЕРДЖИЕВ *** НА МОНОПОЛИТЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!*** ,КЪРВАВИТЕ, ПРОКЛЕТИ ПАРИ СМЪКНАТИ ОТ ГЪРБА НА НАРОДА ,ДА ГИ ДАВАШ ЗА ЛЕКАРСТВА НА ЦЕЛИЯТ ТИ РОД!!!!!!!!!!!!!!!!!!ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ,НАВЕКИ И ДАНО НАДЖИВЕЕТЕ ДЕЦАТА СИ ЗА ДА ПРОУМЕЕТЕ, ЧЕ ВЪВ ЖИВОТА ПАРИТЕ НЕ СА ВСИЧКО !!!!!!!!!!!!!!!!!РАНО ИЛИ КЪСНО, ПРОКЛЯТИЕТО СЕ ВРЪЩА!!!!!!!!!!ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ ,ЧЕ НЯМА НА КОГО ДА ГИ ОСТАВИШ!
39
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Някой да ползва парно през юли?! Е как тогава вече е ясно че ще е по-евтино отколкото до сега?! Я сътворилия тази скудоумица да си метне дипломата дето хора не минават.
38
0
 
1
 
! Отговори
BULGARIN преди 12 години
eventualno shte se mestim u afrika
37
0
 
0
 
! Отговори
Balgarin преди 12 години
Blazeni sa viarvastite
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По-еФтино парно лятото, а после на есен като стане студено - обратно цената, ама с горница. О йе!
35
0
 
3
 
! Отговори
му-ха-ха преди 12 години
Цяло лято парното ще е по-евтино със 7 %! Гарантирано!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цената на парното може да се понижи с от 5 до 7 процента, АКО СЕ ОКАЖЕ, че от април цената на газа наистина бъде намалена с 11 на сто, обяви председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев.*** тези още не знаят дали е намалена цената на газа.На това му казвам управление на автопилот
33
0
 
7
 
! Отговори
re;22 преди 12 години
Ти откри топлата вода ,само че ТЕЦ София и ТЕЦ Тр.Костов основно са за производство на ел.енергия произвеждана от парни турбини и.т.н. а отпадъчния продукт парата вместо да се охлажда в кулите до тях заминава по тръбите за отопление на блоковете и т.н. газта която се използва за производството на пара за паро генераторите ни я калкулират един път в цената на тока и втори път в цената на парното-????? схема на Р.Овч,
32
0
 
6
 
! Отговори
Мистър ГЕРБ 15 % преди 12 години
От 1 октомври цената на парното може да скочи с 15 % заради долара и фалита на Гърция.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По-евтино парно от юли."Не знаех , че през юли се ползва парно.Ужас!
30
0
 
7
 
! Отговори
мани-мани преди 12 години
Тоя *** да го дадат на уличните песове е малко.Лъжец долен и гаден мазник.Интересуват го само монополни интереси, а се гаври с хората.Но нали няма и власт, която да му тури хомота на тоя ***.Откъде знае ,че "няма измами" тоя подлец?Знае ,че вече е уредил работата на топлото ,ел. и водата и не му пака за хората.Бойко,Бойко, за това ли говореше?
29
0
 
5
 
! Отговори
парнажията преди 12 години
ще се повиши...хмммм,верно,ама нагоре :))))