100 работници от ОЦК на протест пред парламента

Готови са да прекарат Великден на палатка пред Община Кърджали
Обновена: 11 апр 2012 08:50 | 11 апр 2012 07:12,
22
100 работници от ОЦК на протест пред парламента
Работниците протестират от 1 март. Снимка: Impact press group

Около 100 работници от ОЦК Кърджали-АД ще протестират днес пред сградата на "Интертръст холдинг" АД.

В 11.45 протестиращите ще се преместят пред Народното събрание, за да поискат законодателни промени, които да гарантират плащането на забавените им заплати.

Още по темата

Металурзите протестират от 1 март тази година заради неизплатени възнаграждения и лоши условия на труд.

Собственикът на комбината Валентин Захариев беше заявил, че се надява да успее да изплати заплатите на работниците си в началото на април, но досега това си остана само пожелание.

Ръководството на оловноцинковия комбинатс дължи за заплати за 1 млн. и 260 хил. лв., зяви вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров.

Той обясни, че е имало договорка 60% от заплатите да бъдат изплатени до 12-и март, което не се е случило и оттогава няма представител на ръководството, който да обясни дали дължимите суми ще бъдат платени.

Работниците са решили, че ако до Великден не им бъдат изплатени заплатите, да използват правото си да напуснат колективно.

Така поне ще могат да получат обезщетения за безработица, коментира Никифоров.

Той каза още, че ако проблемът им не бъде решен, работниците са решени да посрещнат Великден с палатков лагер пред Областната управа в Кърджали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
3
 
! Отговори
Veselin преди 12 години
Тука хората от цяла България е добре да застанат с тях на протест ,защото това се повтаря и ще се повтаря в други претприятия .Трябва да се подкрепяме ,че първо законите се пишат за банките ,после за частниците и най накрая е за обикновенният човек .В Аржентина от около 10-тина години работниците се организират и заводите стават тяхна собственост ,и интересното ,е че ги управляват успешно и печелившо .
15
1
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
главата на змията да се строши докато е малка!
14
1
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
масово да напускат и викой да не му стъпва кракът в завода ако ще да грънат пещите..навремето английските работници са трошели машините!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление си напълно прав.
12
1
 
4
 
! Отговори
ef преди 12 години
КНСБ ще наеме 2 автобуса , ще ги закара до парламента , ще повикат и ще се преберат безпарични в къщи . Тези акции струват скъпо и ако имаше профсъюзи ,те щяха да имат средствата да ги финансират продължително .Да ,ама не . Сравнете протестите в Гърция и тези в България ,за да видите разликата . Протестиращите са като стадо тревопасни ,подкорони от полициата под строй. Спомнете си протеста на фермерите - разходка до София за един ден . Та и металурзите ще е същото .
11
0
 
5
 
! Отговори
боко преди 12 години
вси4ки в затвора.от9 ти септември1944год. насам до 13то коляно,и конфискация на вси4ко. гадове.
10
0
 
12
 
! Отговори
секретарицата преди 12 години
Подкрепям протестите на работниците на ОЦК Кърджали, но в тях трябва да се включат и шофьорите на камионите, които му взеха. Захариев източва предприятията, взима си камиони на лизинг, като след това не го плаща... Какъв човек е той ? Разбира се - престъпник и крадец!!!!! Не е човешко да живееш в лукс, да не плащаш на работниците си, да не си плащаш лизинга и отгоре на това да лъже хората в очите! Всичко това, което е направил е престъпление, затова да го подхващат и в затвора.....
9
0
 
9
 
! Отговори
с.до българин преди 12 години
Какъв капиталист те гони бе!?Захариев е поредния *** назначен от ДС!Всеки един измислен герой от прехода без значение бизнесмен,политик или бандит е тяхно творение!Цялата действителност след 1989-та си е тяхно дело!Има ли един от едновремешното голямо добро утро,както и децата,внуците и снахите му да е зле днес!?Всички са първа писта и парите са в тях!Този случай е поредно доказателство какви *** са българските "бизнесмени"!Масово не се плащат заплати с месеци!Жалка история!
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вси4ки с тях !!!!!вчера оставиха едни 240 брадви пред парламента - да им намерим предназначение !
7
0
 
7
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Браво!!! Заграбената от мутри и олигарси наша мила Родина може да се оправи само с протести при всяка несправедливост.Протестите обаче трябва да са масови.Затова за в бъдеще учители,работници,природозащитници,недоволни граждани от цени на бензина,ток,парно трябва да координират действията си и да се подкрепят при протестите.
6
0
 
5
 
! Отговори
Banda Mafitoti преди 12 години
Grupa ot 20 rabotnika za rabota v Anglia beha izlagani Noemvri 2009 , be6e im obe6tano 2 meseca rabota no vsa6nost imalo rabota za 1 mesec pak zameseni Balgari ot Varna za brane na Celina v Ferma Baryow Anglia .Varnenski banditi precakvat Balgari .
5
7
 
10
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Нали искахте капитализъм ?Нали "вирихте" двата пръста и крещяхте " СДС " ,СДС" ? Ето това е реалният капитализъм,ето това са капиталисти и пролетариат . Какво ще му направите на Захариев ?Нищо. Не е само той. Защо Борисов се ангажира в ОЦК ? Защото ако се разровят нещата ще се разбере ,че има връзка с Цв. Бориславова. Ще се разбере ,че и той има пръст в разграбването на комбината.Къде бяха държавните НАП . ГИТ АП и т.н. и т.н ? Явно са защитавали капиталиста?Срам и позор.
4
0
 
14
 
! Отговори
секретарицата преди 12 години
Тоя Валентин Захариев голям мошеник излезе. Прибра си 224000000 лева, изнесе ги извън Балгария, закупи камиони на лизинг-не го плащал, живее в палат на 5000000 евро, кара 8 хубави коли и накрая няма пари да плати на работниците си. Как така да няма пари, като не им е внасял осигуровките, здравните осигуровки и накрая нямал пари. Защо взима кредит след кредит, а неговите пари си ги държи извън държавата. Тоя долнобански *** да върви в затвора, а не да ми ходи по телевизийте и да лъже...
3
1
 
13
 
! Отговори
da vi b преди 12 години
не само 100 човека всички пред парламента
2
0
 
19
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
А боко ги заблуждава да ходят да протестират пред дома на Захариев.Акъде беше т.н. държава под вещото му ръководство,тези задължения да не са от седмица?Но хората вече не се ловят на селските му номера,започнаха да виждат от кого идва всичко,че не е рязане на ленти на на обект тази седмица,другата седмица тоалетната на обекта...
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятелят на Костов и спонсор на ГЕРБ В. Захариев в затвора.Нека почука камъни някъде да види как се работи без пари. Обаче Б.Б. си го пази.

Спонсорирани публикации