83% от българите одобряват мерките за контрол на цените

92% искат държавата да следи дали има спекула при цените на храните
Обновена: 13 апр 2012 10:49 | 13 апр 2012 10:44,
43
83% от българите одобряват мерките за контрол на цените
Снимка: Bulphoto

83% от българите одобряват държавните мерки за контрола на цените на агнешко, яйца и козунаци по Великден, сочи проучване на "Сова Харис", представено по bTV. Близо 92% смятат, че държавата трябва да следи дали има спекула при цените на храните, съобщи Васил Тончев от агенцията, като добави, че това е масовата нагласа.

"Няма по-недоволни и мрънкащи хора от нас. Все се казва: държавата ни е лоша, държавата ни е скапана, а всъщност ние сме държавата, ние правим държавата", подчерта Тончев. Хората искат държавата да регулира цените, да видят присъствието на държавата. Само пазарът пак не е панацея за всичко. Българинът иска да види твърдата ръка на министрите, на държавата, смята той.

Още по темата
43% от българите казват, че търговците са виновни за високите цени по Великден. Според 27% виновна е държавата, според 10% - министерството.

Други резултати от проучването, проведено между 7 и 9 април, показват, че 33% искат да купуват яйца от щастливи кокошки, 8% от хората искат да купуват яйца от нещастни кокошки, а 15,7 от домашни кокошки. "В България съществува голям пазар от домашни кокошки. Яйцата от кокошките, които са клетъчно отглеждани са по-евтини, но очевидно е, че качеството надделява", отбеляза Тончев.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е интересно как един пенсионер със 130лв пенсия ще изкарва повече пари.***----------------- Искаш ли тогава на пенсионерите да раздават купони, с които да пазаруват на половин цена, а тези купони да ги финансират от твоите данъци? ОК ли е така?
16
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде са тия пенсионери със 130 лева пенсия, не знам. Трябва хептен никакъв стаж да нямаш, за такива пари. Баща ми взима почти 400 лева пенсия, при положение, че не е бил нито военен, нито милиционер, работил е за 250-300 лева заплата при социализма, но има пълен стаж.
15
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пенсионера да е мислил, когато е работил за какво и за кого е работил и колко пари е внасял за пенсия. Сега ако толкова ти е мъчно за пенсионерите, има начин да си направиш фондация и да си вкарваш вътре половината заплата и да ги храниш. Толкова е елементарно, щом не се сещаш, значи ти си ***.
14
0
 
9
 
! Отговори
Рап за Рапона преди 12 години
Рап за РапонаБоко Рапона нагло ни гази,родна полиция яко го пази,заедно гепат с *** и Пашатаи във мизерия тъне страната !!!Боко Рапона е страшен лицемер,"дърт комунист" на Гоцето вика,а той самият е отроче на тази клика !!!За Рапона гласуват само *** крадат по селата и Шестака ги жали,държавата е станала мафиотско-*** гетоа Боко Рапона със Златев на Обзор преяждат с кюфтета .Боко контролира всякакви контрабадни каналинаркотици, прституция, алкохол и цигари,пие уиски, пуши пури и го боли шнура,а парите ги пере банкерката Цура !Боко Рапона краде и деребейства,обрекъл е на глад хиляди български семейства,но някой ден ще се събуди народаи Боко Тиквата ще гние в ЗАТВОРА.
13
2
 
7
 
! Отговори
ДО 12 преди 12 години
Много ми е интересно как един пенсионер със 130лв пенсия ще изкарва повече пари.***
12
2
 
8
 
! Отговори
мислещ преди 12 години
*** управление на крадливите червени гербери , доведе до там , че хората да замечтаят за соца. Шофьора на Тато направи така , че отново да искаме самия Тато. *** ни управляват, идиотиии...
11
9
 
8
 
! Отговори
бг преди 12 години
леле пак се размрънкаха драскачите.държавата се намесва и ви сваля цените бе балъци. или предпочитате яйцата да са по 50ст.???кво само недоволствате и мрънкате като някакви глезени момиченца.иначе когато не се намесва държавата(например при цените на горивата) хленчите, че не се намесва.е няма угодия за простия, хленчещ и недоволен от всичко селянин, просто няма.
10
2
 
5
 
! Отговори
Даола преди 12 години
Тъй като у нас всъщност няма истинско пазарно стопанство, конкуренция и саморегулиране на цените - има монополно доминиране във всички сфери на икономиката и търговията, тогава държавата трябва да влезе незабавно в своята регулативна функция.Иначе остава убеждението, че българскат държава абдикира от решаването на социалните проблеми на народа си. Т.е. - няма държава де факто. Друг въпрос е как да се контролират цените - ако се въведе таван, тогава търговците ще се ориентират към него.
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоталния контрол, тикви, означава дефицит и черен пазар, набийте си го в главите. Трябва да се борите да изкарвате повече пари, а не да искате някой да ви снабдява евтино.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като не ти харесва, не купувай. Можеш и сам да си свариш студен чай. И, тикво загубена, откъде знаеш, че реалната цена е 2,35? Може да струва 3.15 , но втория търговец да си разпродава стоката, нещаснико...
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да има контрол на всички цени, а не само на яйца, агнешко и козунаци. Вчера купувам студен чай от 1.5 л. за 3.15 лв. влизам в друг магазин, там същия чай е 2,35 лв, и на други стоки е така с огромно разлики. Тъговците ни обират.
6
2
 
9
 
! Отговори
грую преди 12 години
83% от българите си искат соца?
5
2
 
4
 
! Отговори
до мисака4и преди 12 години
прав си но тоя цирк е ве4е 70 години-аз се изнасям стига толко=вие си го гледаите от първиа ред а тои е един и същи само актиорите си ги менкат но от една и съща школа-БКП -приятно гледане
4
9
 
5
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 12 години
Това проучване показва каква огромна е носталгията по "добрите времена на дедо Тошо", когато цените определяше държавата и затова всичко беше евтино. Още Желю по време на кръглите маси мънкаше като първокласник, че "строим демокрация" като в действителност това, което идваше е див капитализъм с ориенталски оттенък. За бедна страна с ниска произв. на труда единственото спасение е тотален контрол по всяко време и с всички средства над търгашите, независимо дали са български или чужди
3
3
 
13
 
! Отговори
! преди 12 години
Како по- точно да одобряваме?! Това, че държавата *** от всичко и само отчита дейност за- пред хората, че им пази интересите?!
2
9
 
13
 
! Отговори
antiES преди 12 години
що говорите глупости ве,тя държавата се намеси и вдигна цената на яйцата,само че пазара регулира цената и я свали в рамките на нормалното
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак като не е 99.99% ,към възход вървим!