"Гражданска отговорност" скача с 10%

Повишението се очаква от юни, средната цена става 237 лв
Обновена: 22 апр 2012 19:56 | 22 апр 2012 19:56,
279
"Гражданска отговорност" скача с 10%
Снимка: Dnes.bg

След високите цени на горивата, шофьорите ще трябва да поемат още един финансов удар.

От юни се очаква повишение на задължителната полица "Гражданска отговорност". Прогнозите на застрахователите сочат, че оскъпяването ще бъде с 10%, съобщи bTV.

Причината за скока е заради по-високите лимити на обезщетение, които застрахователните фирми трябва да плащат след 1 юни. При тежки злополуки и смърт максималното обезщетение става 2 млн. лева, а при двама души може да скочи до 10 млн. лв. Сега тези лимити са двойно по-ниски.

Най-силно увеличението ще бъде усетено от шофьорите с нарушения. За отличниците на пътя пък отстъпките могат да стигнат 20% и те реално да не усетят повишението на полицата.

Средната цена на "Гражданска отговорност" в момента е 215 лв, а с увеличението тя ще бъде 237 лв.

По данни на Комисията по финансов надзор обхвата на застраховката е 73%, но се очаква процентът да се повиши предвид топлото време. През лятото сключените застраховки обикновено бележат около 5% ръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
2
 
16
 
! Отговори
The Fen преди 12 години
Стига ревахте. Като не Ви изнася цената спирате да купувате или излизате на протест - това е демокрацията. А Вие само лаете , като стари беззъби кучета. Аман от драскачи и оратори, на тази страна и народ и трябва действие.
167
1
 
26
 
! Отговори
..... преди 12 години
Друго си е ***,кокошките уличните кучета да са щастливи,въобще да ценим "европейските ценности".А народа да го д*ха,него кучета го яли в буквалния и преносен израз.Цитати : - "Гражданска отговорност скача с 10%"- "Токът скача с 10% от 1-ви юли"- "2200 лв. необходими на 4-членно семейство, за да живее"Идилията е пълна
166
1
 
21
 
! Отговори
Кире преди 12 години
Абе я да си ****** майката тия застрахователи!!! Всичко скочи до небесата - за да имаш кола вече трябва да си богат! Къде е простата мутра Бойко сега, а ???? Трае си, защото точно в застрахователния бизнес е мафията, начело с него - БулИНС на Васил Божков, ЛевИнс - на Алексей Петров, Армеец - на *** и т.н!
165
2
 
19
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
на някого досега да са изплатили 2 милиона за смърт?лъжа и демагогия ..обещано от застрахователно дружество Герб/ипон
164
1
 
21
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 12 години
Хайде да си го кажем пряко в очите - *** народ сме. Ама изумително ***. Който не е решил, той не ни е изклатил. И днес - обърнете внимание - като се появи Бойко някъде и гледай какво става. Лелки и бабки, точат лиги и се мазнят. За тях не е важно че са гладни. Важно е да маструбират бясно с фантазии за Бойко. Не ми е жал. Да умират !
163
1
 
20
 
! Отговори
Стоимен преди 12 години
Много хора сме така.С малко магазинче,което трябва да плаща сума ти данъци (абсурдни!),разноси,забавяне с ПОЛОВИН месец за превеждане на пари от банката (когато се купува с карта)...просто сме на ръба на ръба.И ние караме кола 87 набор.Целия народ мизерства.Когато хората влязат в магазина и си купуват най-важното,а и внимателно по няколко пъти питат за най-ниските цени,готови са да ядат и най-гадното,значи положението е много лошо!А да не казвам колко искат ХЛЯБ на версия...До кога!?
162
3
 
9
 
! Отговори
ТКЗС преди 12 години
Ахахахаааа, мачкай Бойко. Мачкай комунисти и турци , ахахахаааа :-)))Гласувахте нали ? Хак да ви е :-)))
161
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Господа мутри, пардон застрахователи, печалбата ви от ГО по официални данни е 100 процента, това малко ли ви е? Също така по официални данни при смърт на едно лице изплащате средно от 15 до 30 000 лева, и това след няколкогодишно размотаване по всички инстанции на съда. Тези 1-2 милиона са само на хартия, само искате да лапате, а нищо да не давате.
160
0
 
12
 
! Отговори
ЗОРО преди 12 години
То вече няма ГРАЖДАНИ ,ТЕ отговорност искат...
159
0
 
27
 
! Отговори
Е - Ник преди 12 години
Това отдавна вече не е държава! На останалите думи, които си мисля, слагам една червена точка, защото не са прилични за лица над 18 години!
158
2
 
36
 
! Отговори
бедняк-безработен преди 12 години
Карам Голф-2, едва смогвам да плащам ГО, данък, гориво,винетка,преглед,ремонти...Как я мислят тези обирджии? Одраха ми кожата! Издържам се от продажба на плодове и зеленчук, които произвеждам в двора си, от животновъдство. Цените на това, което произвеждам падат непрекъснато, а горива и данъци растат стремглаво! Какво става в тая държава? Не се издържа вече! Не мога да си продам и къщата, защото цената и също падна 2-3 пъти...А Голфа-300 лв.
157
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а ето!крайно време беше тъкмо се чудех какво още трябва да увеличат :))))))стискайте зъби че тепърва ще потъва кораба :)
156
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
искам да имам една полица и с нея да мога да карам всякакви автомобили, без да правя за всеки отделна - така е в много държави! ---------------- Брей! И за ТИР и за лека кола една и съща?
155
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ревете че бензина скъп, че пътищата скапани, че няма къде да се паркира, че ГО скъпа.... За чий Х ги купувате тея коли тогава? "Aми дай с коне да се придвижваме тогава, а? : ) София-Бургас(по магистралата) ще да е около 2 дена езда. Хахах.
154
1
 
30
 
! Отговори
CA преди 12 години
По принцип във всяка една държава най-големите престъпни групировки са банките, застрахователните и телекомуникационните компании. По света малко или много те се контролират от правителствата. В милата ни родина те си имат 240 слуги, който гласят законите точно както на тях им е изгодно за да съдират максимално и безнаказано кожите от гърба на народа
153
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
явно няма да си я плащаме!
152
2
 
5
 
! Отговори
до 204 преди 12 години
Жалко че няма как тука са се качват снимки и линкове - в полицата имаш избор отбелязва се с Х кое избираш за застраховано лице - "собственик/собственици" "изрично упълномощени лица" (вписват се в полицата) и "всички упълномощени лица" - тогава не се вписват, но трябва да имат пълномощно.... И ако си избрал "собственик" но я дадеш на някои да я кара с пълномощно и той удари кола - духа супата - все едно няма ГО!
151
1
 
4
 
! Отговори
До 190 преди 12 години
И какво ако автомобила се управлява от шофьор, който не е вписан в полицата за гражданската отговорност? При застрахователно събитие няма да е валидна ли? Застраховката на автомобила е валидна без значение кой е шофьора и дали е вписан в полицата, според мен.
150
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баджанака на един колега замина в Англия и му остави колата си да я продаде че нямаше време - имаше и пълномощно за всичко - да я продаде, да я кара както си му е реда. Само че в полицата за ГО като я сключвал - баджото да вземе да пише че се "управлява само от собственика" а не "от всички упълномощени лица" и така стана че колегата зимата не спря на време на един светофар, бронята на колата пред него беше "златна", а ГО не платиха нищо - ходи по адвокати - дедовия..
149
4
 
2
 
! Отговори
до 199 преди 12 години
Тоя дето се напъва си ти - казваш как било в ЕС - застраховката на водача и той ако иска има 10 коли... ама не казваш колко е ГО в ЕС. Впрочем ако се застраховаш в друга държава - ще си получиш обезщетението по техните си стандарти! хайде бягай към ЕС да се застраховаш - какво чакаш? Ама гроздето кисело, нали, камионджийче...