"Гражданска отговорност" скача с 10%

Повишението се очаква от юни, средната цена става 237 лв
Обновена: 22 апр 2012 19:56 | 22 апр 2012 19:56,
279
"Гражданска отговорност" скача с 10%
Снимка: Dnes.bg

След високите цени на горивата, шофьорите ще трябва да поемат още един финансов удар.

От юни се очаква повишение на задължителната полица "Гражданска отговорност". Прогнозите на застрахователите сочат, че оскъпяването ще бъде с 10%, съобщи bTV.

Причината за скока е заради по-високите лимити на обезщетение, които застрахователните фирми трябва да плащат след 1 юни. При тежки злополуки и смърт максималното обезщетение става 2 млн. лева, а при двама души може да скочи до 10 млн. лв. Сега тези лимити са двойно по-ниски.

Най-силно увеличението ще бъде усетено от шофьорите с нарушения. За отличниците на пътя пък отстъпките могат да стигнат 20% и те реално да не усетят повишението на полицата.

Средната цена на "Гражданска отговорност" в момента е 215 лв, а с увеличението тя ще бъде 237 лв.

По данни на Комисията по финансов надзор обхвата на застраховката е 73%, но се очаква процентът да се повиши предвид топлото време. През лятото сключените застраховки обикновено бележат около 5% ръст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА НА КОЙ ПАЗАРЕН ПРИНЦИП???? ДА ПОПИТАМ ГОЛЕМИТЕ ПАЗАРНИ ТЕОРИТИЦИ! ***!!!
187
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
докато със седмици ни сапунисваха с темата за уличните *** с което много успешно отклониха вниманието на тъпия мат,рял тихо по терлички взеха решение за увеличение на тока ,*** пак убиха един и раниха друг българин с брадви,по разбитите български пътища отново намериха смъртта си сума ти народ и за капак те ви новина и гражданската скачала ,ама вие продължаваите да се делите на кучелюбци и кучемразци ,малоумнициииии !!!
186
1
 
5
 
! Отговори
счетко преди 12 години
Как така се вдига обезщетението от 1 на 2 млн, това казват че е 100 % а полицата с 10% не разбрах, щот съм *** !
185
2
 
7
 
! Отговори
счетко преди 12 години
С тая застрахователна *** оправия няма. Това са професионални мошеници и измамници. Правят си договорите да са пълни с дупки и във всеки един момент да цоцат колкото се може повече. На всяка крачка си служат с трикове, измами, и на последно място хватки сякаш те винаги са идправни, а затрахованият винаги има проблем и нещо не е изпълнил от условията им, писани с нечетливи текстове или общите им условия от задния двор. Сега, решили че щяло да се вдига обезщетението, което никога няма да се случи
184
5
 
2
 
! Отговори
Лобист преди 12 години
Някъде по- долу някой реве, че ГО не била поименна, а била за автомобила, а пича имал 4 коли и съответно плащал 4 ГО. Добра идея е да се направи поименна, защото така и така в България броя на хората с книжка е по- голям от броя на автомобилите. Трябва да се направи и така, че на всеки без ГО, да му се отнема книжката.
183
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ви е честито новото увеличение тая година 10% догодина 20% кой ще реже лентичката?
182
0
 
10
 
! Отговори
Иларион преди 12 години
до 209И какво от това? Народа така или иначе си трае и затова го доят и тепърва ще го доят още.
181
1
 
7
 
! Отговори
vesko преди 12 години
Какво очаквате ,след като бандитите са на държавна работа?
180
1
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ВСЕКИ БЪЛГАРИН С МАГАРЕШКА КОЛИЧКАПО МАГИСТРАЛИТЕ С ВЕЛОСИПЕД, НО НЕ БЕЗПЛАТНО!ОБЕЩАНО ОТ ГЕБ
179
1
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ВСЕКИ БЪЛГАРИН С ФИЛИЯ МАС НА ЗАКУСКАВСЕКИ БЪЛГАРИН С ГРАДИНКА С КОМПИРИОБЕЩАНО ОТ ГЕРБ/ИПОН
178
1
 
26
 
! Отговори
бг преди 12 години
Гражданската за 3г. скочи почти двойно,електроенергията също, парното,за горивата нямам думи,всички стоки,всичко е поскъпнало два-три пъти за период от 3 години ...а моята заплатка не е мръднала с една стотинка ..за същия период...и сега на кого да вервам ..на Дянков ли, на Боко ли...?..или на джоба си, и да вмъкна....и престъпноста не намаля...напротив....а иначе големи локуми серазтягат...*** големи, време е да поринем.
177
1
 
20
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
ДОН БОКО ИМА ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ И ДЕЙСТВА ЧРЕЗ ПОДСТАВЕНИ ЛИЦА!Я СИ СПОМНЕТЕ ЗОРАТА НА НЕСБЪДНАТАТА ДЕМОКРАЦИЯ И СТИКЕРИТЕ НА СИК ..ВИС...ИПОН..АКО НЕ СИ ЗАСТРАХОВАН КОЛАТА ТИ СЕ КРАДЕШЕ...МАГАЗИНА РАЗБИВАН..КЪЩАТА ОБИРАНА...ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЗАСТРАХОВКА НА ЖИЛИЩА СЕ ЗАДАВА С НОВИ ЦЕНИ Я ЗА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ ...Я ЗА НАВОДНЕНИЕ НА 10ЕТ.Я ЗА ***...ВАЖНО Е ОФСИТЕ ДА СЕ ДОЯТ И ДЖОБА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ ПЪЛНИ!БОКО ОТ МИЛИОНЕР ДНЕС Е МИЛИАРДЕР!
176
1
 
6
 
! Отговори
ined преди 12 години
Гражданската отговорност скача с 10%, затова пък Селската безотговорност е на примоция и ти сипват цял кашон безплатно.
175
0
 
1
 
! Отговори
до 204 преди 12 години
Не че нямат файда, но просто трябва да инвестират доста пари в една обща система. Така че и да смениш застрахователя досието да ти стои. За тях е излишен разход при положение, че могат да си вземат от всеки по равно
174
0
 
4
 
! Отговори
yuriy преди 12 години
E KAK SAMO S 10% TRQBVA PONE S S 20-30% CHE DA PALNIM DJOBOVETE IM
173
0
 
12
 
! Отговори
ШумаЕр преди 12 години
Това с отсъпка за примерните и увеличение за джигитите го слушам от 15 години, но никой от мишоците в застрахователните фирми няма файда от тази опция...май!?
172
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм съгласен да се вдигне цената на гражданската отговорност, но да се направи система за оценяване на шофьорите. Имам над 10 години стаж като шофьор и да чукна на дърво съм нямал произшествия, за които да се налага да си ползвам застраховката. Защо трябва да плащам същите пари като някой безотговорен водач на МПС, който прави по 2 ПТП-та на година? Това е правилния подход.
171
1
 
16
 
! Отговори
Тодор преди 12 години
Ха, кучетата си лаят кервана си върви, не разбра ли "о неразумни юроде", че застрахователното лоби е едно от най-силните в държавата и каквото каже - се случва? Излезте на пред парламента и ще ви чуят, но няма как да стане това , защото видяхме колко сме единни българите когато бяха протестите за горивата - всички викаме високи са ни цените, но никой не излиза на протест , а чака ако може някой друг да свърши работата. Затова няма да се оправим - ние не сме гражданско общество, а РАЯ послушна.
170
0
 
3
 
! Отговори
до 184 преди 12 години
Тогава ще вдигнат тревата,сеното седлата и т.н.........винаги ще се дои народа.Жалко че съм на такава позиция,че ако народа се вдигне,ще съм в дилема,от коя страна да застана....веднъж вече се чудихме,но се разминаха нещата,сега вече не се знае......
169
0
 
17
 
! Отговори
край няма ли? преди 12 години
Задължителната гражданска предлагам да стане 500 лв. Дали ще са доволни гадовете? Сигурно. Колко хора обаче ще си я направят? Лакомиета е болестно състояние, което се лекува с як шут. Гърците го правят, ние-не! Защо? Защото сме робски народ и си заслужаваме съдбата. Защо няма анализ от сметна палапа? Толкова са приходите от гражданска отговорност за гадовете, толкова са разходите им по платени щети, толкова е печалбата им. Защото мафията си плаща. Да Ви ***/нецензурно/.