Миланов опитал да прикрие далаверите на Киров?

Преглед на печата за 24 април 2012 година
Обновена: 24 апр 2012 07:09 | 24 апр 2012 07:00,
163
Миланов опитал да прикрие далаверите на Киров?
Румен Миланов в тога на рицар-тамплиер. Снимка: Булфото

Румен Миланов се е опитал да прикрие злоупотребите на Кирчо Киров в Националната разузнавателна служба и затова е уволнен от премиера.

Ген. Миланов отишъл в НРС и ходатайствал да не се огласява докладът за потрошените без обяснение средства в разузнаването, акцентира от първата си страница в. "24 часа".

Първо Борисов уволни Миланов само като секретар на съвета. След 4 ч обаче бе обявено, че той е освободен и от другите постове, както и от БОРКОР.

Вестник "Класа" отразява становището на консултанта HSBC:"АЕЦ "Белене" щеше да струва 10,350 млрд. евро". Или около 22 млрд. лв., щеше да струва ядрената централа, ако беше построена. Това съобщи премиерът Бойко Борисов вчера в парламента, след неуспешния опит на БСП да поиска вот на недоверие на правителството. България няма договор за изграждане на АЕЦ "Белене", установили ревизорите.

От "Дума" репликират: "Борисов руши умишлено държавността". За изданието Красимир Премянов, оглавяващ Съюза на тракийските дружества в България, казва: "БСП трябва да формира мощна лява идентичност. Ако не се справи, тя ще бъде изтласкана от политическия живот. Днес партията се намира в изключително трудна ситуация, обусловена от недоверието на избирателите,което е достигнало критичната си точка. Това се отнася и за останалите партии. Кадровата политика е недемократична като цяло.

Вземането на решения се извършва от тесен кръг хора и всички останали надолу по пирамидата са удостоени с единственото право да бъдат информирани за взети вече решения. А България се нуждае от силна алтернатива на сегашното управление", е позицията на Премянов.

Правителството на ГЕРБ прави втори опит да национализира спортната база в с. Равда, съобщава "Труд". Министрите ще обявят днес използваната от НСА територия за обект с национално значение.

През февруари 2010 г. спортният министър Свилен Нейков пробва да одържави земята край Черноморието и да прокара аналогично решение в кабинета, но след искове от страна на реститути.

На България й трябва революция с еврофондовете, за да не загуби пари", е водещото заглавие на "Сега". През изборната 2013 г. страната ни трябва да докаже извършени разходи пред ЕС на обща стойност 6.76 млрд. лв., или два пъти повече, отколкото за 2012 г.

За отделни оперативни програми лимитът ще се вдигне цели четири пъти и ако не настъпи революционно раздвижване в тях, парите няма да бъдат усвоени. Това показва справка за усвояване на еврофондовете за 2012 и 2013 г., предоставена на "Сега" от екипа на министър Томислав Дончев. Усвояването на еврофондовете е ограничено до 2015 г.

Предвидените за всяка бюджетна година средства трябва да се усвоят в срок от 2 или 3 години след отпускането им. През 2013 г. държавата ни ще трябва да докаже, че е усвоила два годишни бюджета - за 2010 и за 2011 г., като подобно натрупване има само тази година.

По данни на НСИ И Евростат, България е втора в ЕС по най-нисък дълг през 2011 г. с едва 16,3% от БВП, пред нас е единствено Естония. Дефицитът в хазната се е свил с 622 млн. до 1,576 млрд. лв., информира "Класа". По отношение на дълга също се справяме доста добре. Според Евростат през 2011 г. у настой е бил 12,293 млрд. лв., или 16,3% от БВП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що не приемат закон за държавния служител да се връщат парите при несвършена работа!
61
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страшно ми хареса вчера смешната истерия на Корнезов в залата на НС. Нека си изпускат нервите, нека пищят като настъпани жаби тия червени впити кърлежи, това значи, че са ги настъпили много яко и на точното място!!! Децата ни имат шанс в тази страна само, ако червените бъдат изринати завинаги!
60
9
 
11
 
! Отговори
информиран преди 11 години
Цецко е подслушвал /естествено незаконно / ген.Миланов по заповед на Бойко.И е чул мнението им за МВР и за мутрата, то не се различава от това на Танов/ при неговото подслушване/.Това е истината за уволнението, другото е пушилка.
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знам само, че народа не живее добре, пък те да си пишат каквото искат.
58
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Относно последния абзац - Откога "нисък дълг" означава "добра икономика и добро управление" ??? Точно обратното - ниския дълг означава, че в държавата няма функциониращи финанси, че няма приходи и обръщение на икономически инструменти, няма плащания и потребление и при тая нарастваща с всеки ден безработица означава и оскъдица, да не кажа дори наближаващ глад!!!... Сиреч - нисък дълг в нашия случай означава "неработеща икономика"!!!
57
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кво стана? 2 години този борец срещу корупцията си оборудвал кабинетите, размествал бюрата и не вършел нищо срещу което получава той и подчинените му бонуси. Накрая се оказва че БОРКОР всъщност е за замазване на корупцията, а не за борба срещу нея
56
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това за цената на АЕЦ Белене е абсолютна глупост, чиста проба измислица, за да се настройват хората срещу проекта. Още повече тоя така наречен доклад на HSBC никой не го е виждал в оригинал, само някакви резюмета подматят насам-натам и то с гриф Секретно, а самия доклад като документ трябва да е представен чак месец октомври. Що лъжат народа тез управляващи - не разбирам.
55
0
 
28
 
! Отговори
БГ Съдия преди 11 години
Тези тайни общества трябва да се затрият. Всички ръководни постове се заемат от масони. Това не е демокрация, това е олигархия !
54
4
 
22
 
! Отговори
нфб преди 11 години
Нека се изясним: Пише ти антикомунист, но не и ха-ха-ха ...националист, ...ПРИЯТЕЛЮ АЗ НЕ ГЛАСУВАМ ЗА КОМУНИСТИ НИТО ЗА *** КАТО БОЛЕН ...СЛАВИ БИНЕВ...ЯНЕ...ЧЕНГЕТО ОТ ВМРО...НИТО ЗА КТАНИ ГЕЙ ИЛИ ГОЦЕ..НЕКА ВИДИМ АНТУРАЖА НА ДОН БОКО ВЕЛИКОЛЕПНИ ВСЕ ЧЕДА НА АКТИВНИ БОРЦИ И БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА ЦК...НА ЩОФЬОР НА ГЕН ШОПОВ...А ЗНАЕМ КОЙ Е ШОФЬОР НА ТАКАВА ЛИЧНОСТ..САМИЯ БОКО ПРАВИ КАРИЕРА С бкп И ОТКАЗА ДА СЕ ДЕПОЛИТАРИЗИРА!КОГА СИ ХВЪРЛИ ПАРТИЙНИЯ БИЛЕТ?С КАКВО Е ПО РАЗЛИЧЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ..
53
0
 
6
 
! Отговори
maitap преди 11 години
Abe, tia ot sekretnite obshtestva shte stanat poveche ot normalnite hora. Ili : Pastirite shte stanat poveche ot ovcete. Nema logika.
52
1
 
8
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Цв. Ризова може и да си симпатизира на Гоце и сие и това си е нейно право ?! Но тъй като Цв. Ризова се опита да упрекне Цветанов за ' липсата на ефективни закони ' в НПК, ще и припомня само един факт : На 23.04.2010 г. / 23.04 е рожденият ден на Трактора / Гоце наложи вето върху един от законите за промени в НПК , предложени от ГЕРБ в пленарна зала , като го изпрати към КС, където гъмжи от хора на Гоце . Я. Янев говореше за разтваряне на чадъри над организираната престъпност от страна на Гоце . Ако налагането на вето върху този закон от страна на Гоце не е разтваряне на чадър, то тогава какво е ?Ако Цв. Ризова се съмнява в казаното от мен, то не би трябвало да е проблем тя като журналист да провери достоверността на твърдението ми ? Нека Цв. Ризова да си покани Гоце като гост в студиото и да отвори тема за казаното от мен ! Аз преди време неколкократно попитах дали това вето от страна на Гоце не беше някакъв подарък за Трактора, т.е. задкулисен знак към ' независимите ' съдии да го пуснат от ареста ...
51
0
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 11 години
Не се притеснявай, приятел! Някои работят и на повече от три места. По правило- за по-малко от 8 часа на ден. И на всяко ново място с по-голямо възнаграждение. Има държавата бол пари, дава ги. На нЕкои!
50
2
 
10
 
! Отговори
до НФБ преди 11 години
Нека се изясним: Пише ти антикомунист, но не и ха-ха-ха ...националист, пише ти сравнително честен човек в БГ, а не *** подкрепяща хора от организации от типа на: НФБ, Атака, ВМРО и др. продукти на БСП, пише ти човек който НИКОГА не би гласувал за мафиот, за журналистка с БСП потекло и с ранг еврокомисар. Та така, за кого да гласувам , Другарю ?.............
49
7
 
15
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
НАРОДА БЕЗ ДОН БОКО ВЕЛИКОЛЕПНИ МОЖЕ...НО ДОН БОКО ВЕЛИКОЛЕПНИ НЕ ВОЖЕ БЕЗ СТАДОТО ОФСЕ!ЗА ДА СЕ ГРАДИ КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТТА СЕ ИСКА ОФСЕ..СТРИЖЕШ ГИ ДОИШ ГИ КАРАШ ГИ НА ЗАКОЛЕНИЕ АТЕ ЩАСТЛИВИ...
48
0
 
13
 
! Отговори
kak преди 11 години
Как при продължителност по закон на работния ден от 8 часа Румен Миланов е работил на 3 места едновременно ? Щото е уволнен от 3 заемани от него длъжности! E, затова има безработица в България-някои хора са заели повече от 1 работно място ): Де е инспекцията по труда да направи акт за жестока експлоатация ): ): ):
47
6
 
16
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
да ние видяхме как запада в даден момент подкрепяше и Садам и кадафито...че и тошо...всички са наясно с тълното минало на дон боко...имат си агентура и докладите са известни...въпроса е че вече е бита карта и се подкрепя единствено от Сащ и Шеврон!Иска да ни продаде за последно преди да се установи за старини в Сащ!поради тази причина трябва масово от сега да се готвим за избори против тоталитаризма и култа на личността който ни се насажда!След още един мандат ще бъде много късно...
46
2
 
18
 
! Отговори
Шоп-свободен зидар преди 11 години
Да, и рицари-тамплиери си имаме / а както се вижда на снимката - и рицарки тамплиерки/, и масони, и розенкройцери, и какво ли не, само държавата ни хич я няма!
45
1
 
16
 
! Отговори
Тамплиер преди 11 години
Хора членове на съмнителни общества като Тамплиерите не трябва да са на такива длъжности
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На човек му стига да прочете последния абзац и да си помисли кой управлява по-добре - сегашното или предишното правителство. И резултата за следващите избори е ясен..
43
2
 
13
 
! Отговори
до странджата от НФБ преди 11 години
в службите също има боричкания за кокала,,,дават се много пари за лъже десиденти за агенти...създава им се алиби на бизнесмени..и после тези пари остават за тях...отказват да ги връщат и остават там!това е проблем че нямаме национално отговорни личности!няма личности да работят за националната кауза!реално дон боко великолепни работи за себе си мистър 30%...а щом народа казва значи има истина !