Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя

Патриархът на Москва и на цяла Русия вече е у нас
Обновена: 27 апр 2012 18:28 | 27 апр 2012 18:16,
235
Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя
Патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил е на първото си посещение в България в това му качество.

"Нека мирът и благоденствието да са над тази забележителна земя и над българския народ", пожела патриархът при пристигането си на летище София.

Той заяви, че много пъти е бил у нас и че неговото сърце е открито към българския народ.

"Много се радвам за предстоящата ми среща с патриарх Максим, членовете на Светия синод, с вярващите и с народа, за да поговорим за сегашното състояние на двустранните ни отношения и за духовните ни връзки", каза още главата на руската църква.

Патриарх Кирил е придружаван от многобройна духовна делегация. Той беше посрещнат от Видинския митрополит Дометиан, от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, от Старозагорския митрополит Галактион, от главния секретар на Светия синод на БПЦ - Стобийския епископ Наум, от Знеполския епископ Йоан - викарий на патриарх Максим, и от Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията на Министерския съвет.

Патриарх Максим посрещна руския патриарх в синодалния параклис "Св. цар Борис", където беше отслужен благодарствен молебен.

След това патриархът на Русия ще се срещне с българските митрополити в Синодалната палата. Там ще му бъде връчен орденът "Св. цар Борис" - първа степен, който е най-високото отличие на Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
2
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
209-и, продажни душици , като теб, са готови с дявола в брак да влезнат само и само да внушат че историята е такава, каквато я определят чорбаджиите им. Кога е имала България автономия, че нещо не разбрахме и как, всъщност, се е упражнявала в нашите земи. "Черната работа", както я наричаш ти, малограмотнико, представлява десетки хиляди убити предимно руси/руснаци, украинци и белоруси/, както и български опълченци, воювали на страната на така омразната ти Русия, а не на "автономната", с/д теб Б-я
121
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всъщност с наглостта и лакомията си, руснаците са уплашили останалите велики сили и са ни орязали с Берлинския договор. Ако бяхме останали автономия, след 10-15 години цяла България щеше да е свободна и обединена. И това е известно на всички нормални хора, само руските холуи бият чело и славят азиатщината.
120
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И се примирете най-после, че тук няма да е руска губерния.
119
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Третото Българско Царство е обявено на 22 септември 1908 г. от българският цар Фердинанд. А третата българска държава е създадена благодарение на решение на Цариградската конференция от 1876 г, в която всички Велики сили - Великобритания, Германия, Австро-Унгария, Франция, Италия и Русия, взимат решение за създаване на Българска автономия, след което са оставили руснаците да свършат черната работа.
118
2
 
5
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Малее, ама тука двама - трима *** българофоба и русофоба си позволяват да дават определения кой какъв е и не знам кой на кого служил. Абе, еей мишоци, кой ви бръсне вас въобще за нещо, ДСб не я ли закрихте вече или все пак се събира един файтон ***. Толкова сте и дори да крещите, и дори даже да се хванете за задниците и се разцепите на две - българите ще останем во веки веков признателни на православния братски руски народ!
117
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Отговорете ми честно вие" юначни" русофоби.Кой създаде Третото Българско царство(държава) ? Ако не беше Русия сега щяхме да бъдем турски вилает.Може би това искате ? Кажете си го в прав текст.
116
0
 
2
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
До: sinod***abv.bg, contact***ecclesia.grОтносно: до Събирателното Дружество на Дядо Поп наречено-"синод" /СДДП/ Тото пунктовете са по-малко от "православните 1001 ЖЕлания"Дата: Петък, 2012, Април 27 18:51:10 ЕЕЩИ каза Господ Бог; "Аз Съм Алфа и Омега,началото и края" и казано е още :"В началото бе Словото,Словото бе у Бога и Словото бе Бог".Дядо попе ти служителю на "Звяра",чуй.Малко ли сте в България по численост заблудителите наречени "отци",та каните и "вносни" като Руския "Кирил".И след като началото и края са от Бога и НОВОРОЖДЕНИЕТО,що ни поднасяте безкрайните си земни предмедчета-идолчета и заблуждавате вярващите ,че имат връзка с духовното.Разбира се ,че има връзка ,но с онзи заблудителен дух на когото служат попа и папата,който бе "Ябълка",после стана "Гръцкия козел" и сега е "Звяра".Та какво общо има духовното с идолите ? Ако не си си взел "Гинко Прима",ще ти припомня какво каза Господ в Първа и Втора заповед !
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия иска България, а не един турски анклав----------------- Абе, шут, ти изобщо знаеш ли какво значи думата АНКЛАВ или всичките руски холуи сте такива полуграмотници?
114
1
 
12
 
! Отговори
Даси преди 11 години
Харесвам руснаците, защото съм се е убедил и то лично, че са единствените, които имат положителни и то искрени чувства към нас българите. Изразът братушки за тях не е куха фраза.
113
1
 
3
 
! Отговори
до87 преди 11 години
не съм съгласен кравата или червеят да ми е майка,по вероятно е да е зороастризма ,защото всички обичат слънцето,огъня и светлината.
112
0
 
2
 
! Отговори
Pagan преди 11 години
vbox7/play:0188acad&al=2&vid=10158208
111
6
 
4
 
! Отговори
Pagan преди 11 години
Цар Борис е предател!
110
0
 
6
 
! Отговори
Ибрахим преди 11 години
До BIG AL:Ти си цял геостратегически гений! Никога не съм виждал по-плитко виждане върху нещата. Смесена държава... от турци ли има Русия полза в България? Да, Русия не иска силна и независима България. Но Русия иска България, а не един турски анклав. И все пак, те имат полза то това, нас да ни има, понеже та са си и ще бъдат една православна страна. Така че стига бърка гнусотии...
109
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Повечето българи обичат Русия,И да плюете и да храчете това е положението.
108
2
 
6
 
! Отговори
До Велик Руснак преди 11 години
Сбъркал си ника си- трябваше да се наречеш Велик ***
107
3
 
2
 
! Отговори
Велик Руснак преди 11 години
Велик Рус - голям Рус. Руски Патриарх Кирил потвердил що Путин есь Чудо. И кто не с Путин - то будет при ...Анна Политковская . Здесь в Булгария нада закрепить славянская дружба между православние агенти на КГБ и ДС . Руски Патриарх Кирил(агент Михайлов) будеть посрещнат в городе Пловдив с 7 топовни салюта , как завоевател и славянский приятел на братский болхарский народ. Вся доносници на БолхарскаяП.Ц.после обеда с карпачо от сьомга,самая любимая на агент Михайлов Московски , връчут ему Орден
106
0
 
3
 
! Отговори
до 182 преди 11 години
НЕ ЩЕ БЪДЕ ЗОРОАСТРИЗМА.
105
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кога ще се повдигне въпроса за етническите българи в Русия независимо,че за мюсулмани те твърдят,че са българи,а не татари.Една кръв сме все пак,защо се мълчи по този въпрос от всички партии,дори и от Атака.Доган беше ходил там,но и той мълчи, значи около този въпрос има нещо много,много мътно.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИР.
103
0
 
5
 
! Отговори
волга-булгар преди 11 години
"Настояваме една от главите да бъде коронована с полумесец, а другата с православен кръст", заяви председателят на Духовната дирекция на руските мюсюлмани мюфтията Талгат Таджуддин."Короните на орела са украсени с православни кръстове. Но в Русия има 20 милиона мюсюлмани. Те са 18 процента от населението", подчерта той.