Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя

Патриархът на Москва и на цяла Русия вече е у нас
Обновена: 27 апр 2012 18:28 | 27 апр 2012 18:16,
235
Патриарх Кирил: Мир за тази забележителна земя
Патриарх Кирил. Снимка: архив, Reuters

Патриархът на Москва и на цяла Русия Кирил е на първото си посещение в България в това му качество.

"Нека мирът и благоденствието да са над тази забележителна земя и над българския народ", пожела патриархът при пристигането си на летище София.

Той заяви, че много пъти е бил у нас и че неговото сърце е открито към българския народ.

"Много се радвам за предстоящата ми среща с патриарх Максим, членовете на Светия синод, с вярващите и с народа, за да поговорим за сегашното състояние на двустранните ни отношения и за духовните ни връзки", каза още главата на руската църква.

Патриарх Кирил е придружаван от многобройна духовна делегация. Той беше посрещнат от Видинския митрополит Дометиан, от Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, от Старозагорския митрополит Галактион, от главния секретар на Светия синод на БПЦ - Стобийския епископ Наум, от Знеполския епископ Йоан - викарий на патриарх Максим, и от Емил Велинов - директор на Дирекцията по вероизповеданията на Министерския съвет.

Патриарх Максим посрещна руския патриарх в синодалния параклис "Св. цар Борис", където беше отслужен благодарствен молебен.

След това патриархът на Русия ще се срещне с българските митрополити в Синодалната палата. Там ще му бъде връчен орденът "Св. цар Борис" - първа степен, който е най-високото отличие на Българската православна църква.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Католиците се подкрепят, англоезичните се подкрепят, само ние ни рак,ни риба. Изброените не ни щат, но имат интерес от разединението на славяните и православните.
101
1
 
15
 
! Отговори
барак обама преди 11 години
ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ Е ВЕЛИКА
100
2
 
17
 
! Отговори
ДО176 преди 11 години
ей болен мозък ако не беше РУСИЯ сега щеше да носиш фес и да носиш шалвари и да се дупиш по 5 пъти на ден
99
11
 
3
 
! Отговори
BIG AL преди 11 години
"С всички средства"..Имаше такъв роман за МАФИЯТА..Руската КГБ мафия не се е отказала от България, напротив , пуска в ход всичко налично: Православие, руска агентура , АЕЦ-и , газопроводи, купуване българска земя за стотинки/Камчия / , купуване на недвижими имоти- в затворени комплекси, руски фирми и пране на пари ,'приятели на Русия "- дружества и станкишопови и т.н. ..)А най- добре е за тях - да ни НЯМА и тук да една смесена етнически държава, размита и неясна , която да се "управлява" от Кремъл::)))Все пак нямат такава ЗЕМЯ , местоположение ,климат , близост,геостратегическо положение , вече с доста руснаци -български граждани и бракове , руски фирми .......сравнени с други околни държави на Империята ...Отваряйте си очите..Искат да я няма или да им е пак подвласта , "някаква " си Балхария - с няколко милиона души население ....ДОБРО място за техните стремежи ....
98
9
 
3
 
! Отговори
63 до 154 преди 11 години
Анонимчо, с какво толкоз те плени Чичо ти Сам? С бруталността си? Със спомена на софиянци за 10.01.1944 г.? С Дрезден? С Хирошима, Нагасаки? С Корея? С Виетнам? С Гренада? С Куба? С Иран? С Афганистан? Да не продължавам. ------------------------ Че ти дурачок болтаеш... С всичко това ме плени Чичо ми Сам, яд ли те е? Съединените Щати са образец, руснаците са гола вода... И не думай, что я ни одних, ни других не знаю. Видал!
97
7
 
2
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Добрият българин трябва да е преди всичко руски агент , завършил КГБ школа , с руско - съветско гражданство, член на руската държавна мафия, с жена рускиня , с добри връзки със съветските другари и безпрекословно изпълняващ всичките им поръчки - от АЕЦ -а , до най- малкия руски интерес - ПОСТАВЕН винаги НАД българския интерес ..:))Тама ние в расия- схващаме - "най- добрия" българин :)))
96
1
 
10
 
! Отговори
галактика преди 11 години
"Нека мирът и благоденствието да са над тази забележителна земя и над българския народ" - е само това ми стига да чуя .....
95
1
 
6
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Ама то е изпаднало, горкото, освен крясъци с главни букви, друго не видяхме. Абе, майна, къде ви ги набиват тези глупости в празните чутури. Светни ни с някой линк, например.
94
0
 
5
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Еее, може да няма "арабизиран", но според професора траколог има "славянизиран"
93
1
 
7
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
153-и, тракийчето, е някакво заблудено футболно фенче/личи си по изказа/, от Ботев или Локо Пловдив, по вероятно на локото щото те са по-***. И така и не ще да разбере, горкото, че ние освен славянския български друг език не говорим и пак напира - Алжир, Мароко, арабски, берберски. Пий хапчетата и лягай, казах, че ваш`те ще го духат утре във Варна
92
1
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 11 години
Анонимчо, с какво толкоз те плени Чичо ти Сам? С бруталността си? Със спомена на софиянци за 10.01.1944 г.? С Дрезден? С Хирошима, Нагасаки? С Корея? С Виетнам? С Гренада? С Куба? С Иран? С Афганистан? Да не продължавам. Колкото до Русия, яко им дъ! Гледай "The Day After" и, ако имаш малко фосфор в ***, може (евентуално) нещо да ти присветне. Россия - крепкый орешек! Понял, ***?
91
0
 
6
 
! Отговори
до посрания трак преди 11 години
С пристигането на прабългарите, предвождани от хан Аспарух през 670-те години, последвалата между тях и местните славянски племена война с Византия, са положени основите на Първата българска държава, период през който се установява православното християнство като държавна религия и славянският старобългарски като държавен език, с който България става държава от славянски тип, достига се до най-голямото териториално разширение на нейните граници, което я превръща в една от най-големите и силни държави на европейския континент, с излаз на три морета, при управлението на цар Симеон Велики.
90
1
 
6
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Тракийчето, там е работата че и генетично сме слявяни - bnt.bg/bg/news/view/59873/otkritie_za_genetichnija_proizhod_na_bylgarite
89
1
 
9
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
и за лека нощ:СЛАВА НА РУСКИЯ ПАТРИАРХ! СЛАВА НА ВСИЧКИ ПРАВОСЛАВНИ!Това посещение е пъти по-важно от посещението на римския папа, когато всички българофоби ореваха света що за голяма чест било.
88
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 11 години
123 , не се връзвай на простотиите на турските платени драскачи и техните ***
87
1
 
6
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Тракийче, те славяни живеят в половин Европа, к`во ще правим в Сибир, бре? Ама ти си за Анадола, притвоите братя манафски.
86
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз съм българин от славянски произход , не съм фес или ***, други въпроси ?
85
1
 
6
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
118-и,промито мозъче, и от къде е видно, че не сме славяни. От тезисите на кандидат-члена на БКП И. Костов ли? Остави Мароко и Алжир, те и тунизийците се смятат за картагенци, макар да са си същите миризливи арабели. Моя майчин език е славянски, както дедите, аз и децата ми сме славяни. И хайде моля, да не съм славянизиран насилствено.
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тракиецо измислен да те питам тебе ти на какъв език пишеш на тракииски или ...
83
2
 
3
 
! Отговори
Bali преди 11 години
За какво ни Руснаци??? Нали американци имаме......