Минималната заплата скочи, таксата за личните лекари - май не

Десислава Атанасова готви спешни промени заради потребителската такса
Обновена: 1 май 2012 21:30 | 1 май 2012 12:00, Красимир Ангелов
230
Минималната заплата скочи, таксата за личните лекари - май не
Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще предложи допълнение към предложените изменения в Закона за здравното осигуряване, които са публикувани на интернет страницата на министерството.

Целта е да се запази сегашният размер на потребителската такса за преглед при личните лекари и за престой в болница след увеличението на минималната работна заплата от 1 май.

В момента таксата е определена в Закона за здравното осигуряване (ЗЗО) като процент от минималната работна заплата и е съответно 2,70 лв. за преглед и 5,40 лв. за престой в болница.

От днес минималната работна заплата се увеличава от 270 на 290 лева. Това е второто увеличение на минималното възнаграждение за една година след като през септември размерът му се увеличи от 240 на 270 лева.

За да не се допусне увеличение на досегашната потребителска такса от 2,70 лв., в постановлението си правителството е предвидило МЗ да извърши промени в съответната нормативна уредба. Това обаче не е било направено от предишното ръководство на здравното министерство.

Именно затова министърът на здравеопазването ще внесе спешно на заседанието на правителството посочените допълнения в ЗЗО, с които потребителската такса и таксата за престой в болница да останат непроменени, съобщават от здравното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
7
 
21
 
! Отговори
ДО 200 преди 11 години
..Нека си припомним доходното за *** ВИДЕНОВО ВРЕМЕ! Тогава заплатите бяха средно по 8 долара НА МЕСЕЦ! Някой от работодателите да похвали робите дето поне две години бачкаха без пари!? *** НА СТАНИШЕВ БЯХА НА ВЛАСТ! СЪЩИТЕ ДЕТО СЕГА ДРАПАТ ПАК ДА ГРАБЯТ
126
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
189 не са виновни комунистите, така ,че я си замълчи.Той Бойко е най-големият комунист ако не знаеш!
125
9
 
20
 
! Отговори
до 193 преди 11 години
..Нека си припомним доходното за *** ВИДЕНОВО ВРЕМЕ! Тогава заплатите бяха средно по 8 долара НА МЕСЕЦ! Някой от работодателите да похвали робите дето поне две години бачкаха без пари!? *** НА СТАНИШЕВ БЯХА НА ВЛАСТ! СЪЩИТЕ ДЕТО СЕГА ДРАПАТ ПАК ДА ГРАБЯТ!
124
1
 
34
 
! Отговори
G преди 11 години
Божеееее, КАКЪВ ОГРОМЕЕЕН СКОК.....ТЦТЦ, ТЦ ..., Разбирам да кажат "скочи", но от 270 да стане на 1000, баси скока.....тия се изненадаха сами....пфуууууу
123
1
 
23
 
! Отговори
do 193 преди 11 години
ХА ТАКА КАЖИ ИМ ГО! ха ха ха ! То като си кажеш заплатата на чужденец то той си мисли че му казваш почасовата ставка! На тия *** комонистически протежета от бг бизнеса без пари да им бачкаш пак ще те "обиждат" всеки ден! ЦЕЛТА ИМ Е ВИНАГИ ДА СЕ ЧУВСТВАШ НЕПЪЛНОЦЕНЕН! така се правят РОБИ с тяхното собствено съзнателно желание! Никога няма да ти кажат че си производителен!
122
0
 
24
 
! Отговори
кукуригу преди 11 години
тези само залъгват този *** народ и нищо повече.българина е толкова лекомислен и ***,че думи нямам,но той не жеулае да се огледа добре около себе си добре.
121
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МРЗ по нищо не се различава от минималното почасово заплащане в другите разумни страни. Тези които го пишат се срамуват за споменат часовата му ставка, а от друга страна развързват ръцете на бизнеса да играе с времето.
120
1
 
20
 
! Отговори
до 178 преди 11 години
Да оставим настрана търсенето и предлагането! от държава като България всеки иска да избяга а в държава като Холандия всеки се натиска да живее....и въпреки това себестойността и абсолютната цена на жилищата им е по ниска! МИСЛИ ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ!
119
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОЛУ ГЕРБ !
118
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вашата майка комунистическа да е.а от сайта! "СКОЧИ" с 20 лева ли ве, скапаняци?Марш при Ленин с вашите манипулиращи изцепки!
117
2
 
18
 
! Отговори
до 178 преди 11 години
..т.е ако са вложили материали и труд за 1 единица ти искат да речем 2 а тук за 1 единица ти искат 10 !! правиш ли разликата! Така излиза че и жилищата им са по евтини умнико!
116
0
 
20
 
! Отговори
До 178! преди 11 години
ПАК ТИ КАЗВАМ ДАЛЕЧ СИ ОТ ИСТИНАТА! ИЛИ ПРОСТО МАНИПУЛИРАШ! Нещо като родната статистика си! Те ако искат да отчетат ниска инфлация слагат в кошницата и движението на цените на "мазерати" ,"ферари" или на яхтите и процента си стои нисък! Стига с евтини номера! Добре ме разбра. Става въпрос за цените на храни, горива комунални услуги та дори и на автомобили! Естествено че цените на жилищата ще са по високи но там вложеното в жилището е много повече от исканите пари за него!
115
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
180 boqn4o, не е така! всеки месец ходя при доктор да ми изписва лекарства за кръвно и сърце! тази такса вече почти обезсмисля отстъпката, която плаща здравната каса! за някои лекарства даже излизат по - скъпо, през касата!
114
1
 
21
 
! Отговори
boqn4o преди 11 години
Веднъж в годината ходите на лекар, голямата работа дали ще платите 2,40, 2,70 или 2,90. Щом тези стотинки на година са ви големият проблем, значи пари с това увеличение и без него няма да имате. Що не се оплаквате, че скачат всякакви други такси, ами за тия стотинки сте се хванали, сякаш от тях ви зависи живота. Абе важното е да има за какво да се оплакваме. Направо да не вдигат и минималната заплата, щом ще ви карат да плащате с по 20 стотинки повече годишно. Смешна история!
113
1
 
22
 
! Отговори
юнака преди 11 години
искам гръцка минимална заплата,нали Гърция е фалирала поне стандарта на живот да ни стане като тая държава.
112
1
 
17
 
! Отговори
Хокайдо преди 11 години
Младежо, само си за комсомолски секретар - дайте да работим! Кучето скача или според тоягата или за кокала. От тоягата му писва и изчезва. Човек работи за да живее и ако вижда, че с повече работа живее по-добре да се е счупил. Американците имат едно "искай повишение" и то е ако мислиш, че работиш повече. Тук най-много да получиш уволнение, защото "вънка чакат други". Състезание за работа между българи и холандци, при еднакво заплащане, не е имало, нито за оцеляване в "условия на преход".
111
1
 
19
 
! Отговори
до Младежа преди 11 години
Като вземат да ни дъвчат такива като теб тая ДЪВКА с произодителността ми се повръща! Абе не и ли мина вкуса на тая ДЪВКА та още я дъвчете!?
110
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
егати и заглавието:"Минималната заплата скочи..."! още малко и кат сергей бубка, скокнала на овчарски скок! правилното е "мръдна леко нагора, неусетно почти"!!!!
109
1
 
19
 
! Отговори
До младежа преди 11 години
Искаш да кажеш че за цял ден БГ работника тук не може да разбие с къртач толкова колкото холандеца там за 30 мин!? ...издишат аргументите ти! Дори и да е по бавен нашенеца то разликата не е 10 пъти! Мисли преди да пишеш!
108
1
 
18
 
! Отговори
Мукавей преди 11 години
до 167логично е пенсионерите на 1% от пенсията..