Минималната заплата скочи, таксата за личните лекари - май не

Десислава Атанасова готви спешни промени заради потребителската такса
Обновена: 1 май 2012 21:30 | 1 май 2012 12:00, Красимир Ангелов
230
Минималната заплата скочи, таксата за личните лекари - май не
Десислава Атанасова. Снимка: Булфото

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще предложи допълнение към предложените изменения в Закона за здравното осигуряване, които са публикувани на интернет страницата на министерството.

Целта е да се запази сегашният размер на потребителската такса за преглед при личните лекари и за престой в болница след увеличението на минималната работна заплата от 1 май.

В момента таксата е определена в Закона за здравното осигуряване (ЗЗО) като процент от минималната работна заплата и е съответно 2,70 лв. за преглед и 5,40 лв. за престой в болница.

От днес минималната работна заплата се увеличава от 270 на 290 лева. Това е второто увеличение на минималното възнаграждение за една година след като през септември размерът му се увеличи от 240 на 270 лева.

За да не се допусне увеличение на досегашната потребителска такса от 2,70 лв., в постановлението си правителството е предвидило МЗ да извърши промени в съответната нормативна уредба. Това обаче не е било направено от предишното ръководство на здравното министерство.

Именно затова министърът на здравеопазването ще внесе спешно на заседанието на правителството посочените допълнения в ЗЗО, с които потребителската такса и таксата за престой в болница да останат непроменени, съобщават от здравното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
19
 
! Отговори
до възмутен преди 11 години
Далеч си от истината! не е много по скъпо от тук в БГ! ...Явно не си ходил!
106
1
 
18
 
! Отговори
до Младежа преди 11 години
Ти наистина ли вярваш че в БГ няма хора бачкащи здраво!? Има и то много но заплатите им дори не доближават тия в Румъния! Тоест са наравно с тия дето не бачкат! Там е проблема! А има и такива дето си късат задниците от бач /в мините например/ и работодателя им казва сори ама заплати няма! Т.е 6 месеца нищо не са произвели! *** да си ще видиш че не производителността е проблема в БГ
105
1
 
21
 
! Отговори
Възмутен преди 11 години
В Холандия минималната заплата е 1400 евро
104
1
 
19
 
! Отговори
питам преди 11 години
А пенсионерите като не са на минимална работна заплата.
103
2
 
22
 
! Отговори
Смело сърце преди 11 години
ПОРЕДНАТА ЛЪЖА НА ГЕРБ. ХАЙДЕ НЯКОЙ ДА МЕ ОБОРИ АКО НЕ Е ЛЪЖА. ТЕ ГЕРБЕРИТЕ ОТ КАКТО СА НА ВЛАСТ САМО ЛЪЖАТ. СЕТИЛА СЕ МАРА ОТ ДУЛОВО ДА СЕ ПОБАРА.
102
1
 
17
 
! Отговори
До младежа преди 11 години
PER CAPITA ТЪРСИ!
101
2
 
17
 
! Отговори
До младежо! преди 11 години
Абе МЛАДЕЖО!!!! ВИЖ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО! РАЗДЕЛИ ПРОДУКТА НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. СЪЩОТО НАПРАВИ И С НАШИЯ А ПОСЛЕ ВИЖ ЗАПЛАТИТЕ ТУК И ТАМ! НАПРАВИ ГО И С АНГЛИЯ АКО ИСКАШ! СХВАНА ЛИ!?
100
2
 
19
 
! Отговори
ДО МЛАДЕЖА преди 11 години
КОМУНИЗМА Е ХУБАВО НЕЩО КАТО ИДЕЯ! ПРОБЛЕМ СА ОБАЧЕ ***! ТЕ ВДИГАТ ЛОЖУНГИ ЗА РАВЕНСТВО А ВСЪЩНОСТ ЗАСТАВЯТ ОСТАНАЛИТЕ ДА ИМ БАЧКАТ! НЕ БЪРКАЙ КОМУНИЗЪМ С ***!
99
2
 
18
 
! Отговори
до Младежа преди 11 години
Още си млад явно и не разбираш и помниш много неща! Там е трагедията на младежта българскаха ха ха Но все някой трябва да бачка за да храни умните ***.
98
0
 
18
 
! Отговори
съвет към Младежа преди 11 години
Виж пост 156 и ще си обясниш защо ПОЛЯЦИТЕ РАБОТЯТ ПОВЕЧЕ И ГРАДОВЕТЕ ИМ СА ПО ЧИСТИ!
97
1
 
19
 
! Отговори
До младежаа преди 11 години
ВИЖТЕ ПО СТАТИСТИКИТЕ И СРАВНЕТЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ / ако знаете какво е това животно де/ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И ПОЛША НАПРИМЕР. НО НЕ САМО С РУМЪНИЯ ИЗБЕРЕТЕ СИ ВИЕ С КОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ВИ ДЕРАТ КОЖИТЕ ШЕПА *** В СЯНКА! Скоро очаквайте и синчетата на *** да задрапат към кацата с меда! Справка сънчето на АНДРЕЙ ЛУКАНКОВ! Ито ще потърси бащиния си пай и право да дере кожи от полагащите му се по наследство крепостни селяни и работници!
96
2
 
19
 
! Отговори
до Младежа! преди 11 години
Младежоооо, предлагам ти да си останеш в татковината и да почакаш *** да грабят теб и наследниците ти толкова време колкото Англия света! А като забогатеят и ти да разбереш че ориза е гарнитура! ха ха ха Аз лично съм вече в Англия и отдавна го ползвам /ориза де/ за гарнитура! Ти и другарите ти ходете на митинги на КОЖОДЕРИТЕ ВИ! ПООЩРЯВАМ ВИ защото когато си дойда на почивка да ми е евтино и да ползвам плодовете на труда ви наравно с кожодерите ви! ха ха! ДЕРЗАЙ ДРУГАРЮ! ТЕ СА ТВОЯ ИЗБОР!
95
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Нали бащи и е фелдшер в спешното, сега джипитата са проблема с 20-те стотинки!
94
0
 
17
 
! Отговори
:) преди 11 години
ВИЖТЕ ПО СТАТИСТИКИТЕ И СРАВНЕТЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА БРУТНИЯ ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ / ако знаете какво е това животно де/ МЕЖДУ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ НАПРИМЕР. НО НЕ САМО С РУМЪНИЯ ИЗБЕРЕТЕ СИ ВИЕ С КОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА И ЩЕ ВИДИТЕ КАК ВИ ДЕРАТ КОЖИТЕ ШЕПА *** В СЯНКА! Скоро очаквайте и синчетата на *** да задрапат към кацата с меда! Справка сънчето на АНДРЕЙ ЛУКАНКОВ! Ито ще потърси бащиния си пай и право да дере кожи от полагащите му се по наследство крепостни селяни и работници!
93
1
 
22
 
! Отговори
Videk преди 11 години
....чак пък скочи!
92
1
 
19
 
! Отговори
Кокошка за кон преди 11 години
Как да му обясниш, че ако липсва национален продукт в случая тухли и не се изнася, значи има голямо потребление и свободни пари. При това собствени пари или безлихвен заем. Нямало банани. Заменям банани, партийни и комсомолски секретари за всичко останало от социализма!
91
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
145-ти, не спори със сополанкото.Щом информацията му е от филмите...куха работа.
90
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голямото увеличение, лелее... А колко пъти вдигнахте тока, водата, парното, горивата, основните храни, таксите, осигуровките?! За какво ще стигнат тия 20 лв.?!?!?!
89
1
 
19
 
! Отговори
за 142 преди 11 години
Това някой ти го разказва ли? Или не е знаел езика или не е разбрал филма. Сроковете може и да са верни, но те са показатели на дисбаланса между търсене и предлагане. А дефицит имаше не защото хората лежаха под сенките, а защото всичко се изнасяше. Някои вносни продукти липсваха, поради политиката да не се превишава вносът. Сега Дянков иска същото, но без привилегиите да почиваш евтино у дома, без детски, без майчинства и само с минимално заплащане. Държавност не се гради лесно, лесно се разваля
88
1
 
21
 
! Отговори
ЕДНА БЪЛГАРКА преди 11 години
И КАК , СЕ УВЕЛИЧАВАТ МИНИМАЛНИТЕ ЗАПЛАТИ , САМО НА ХАРТИЯ. НЕ СъМ РАЗБРАЛА НА НЯКОГО ДА СА УВЕЛИЧИЛИ ЗАПЛАТАТА, ИМАМ ПРЕДВИД ТАКЪВ КОЙТО РАБОТИ НА ТАКАВА.ТО Е С ЦЕЛ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ДАНАЦИТЕ!!!!!!!!!!!!!