Цените на яйцата падат още надолу

Салатите и плодовете обаче вървят нагоре
Обновена: 6 май 2012 17:14 | 6 май 2012 17:00,
44
Цените на яйцата падат още надолу
Яйцата на едро поевтиняват. Снимка: Impact press group

Яйцата продължават да поевтиняват и вече се търгуват средно по 0,21 лева за брой на едро, съобщиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

От Великден цената на пилешките продукти пада надолу. Преди това обаче цените на яйцата удариха рекорд и предизвикаха недоволството на повечето потребители.

Премиерът Бойко Борисов дори нареди спешни проверки дали няма спекула при цените.

Такава не беше намерена, но въпреки това, след проверките на финансовия министър Симеон Дянков по българските магазини, цените на пилешките продукти тръгнаха надолу.

Краставиците поевтиняват тази седмица с 21,4 процента - до 1,69 лева за килограм.

Българските оранжерийни домати поскъпват 25,3 на сто и се търгуват по 3,37 лева за килограм. Доматите от внос поевтиняват с 12,4 на сто до 2,35 лева за килограм.

Цената на зелето се качва с 7,1 на сто до 0,60 лева за килограм на едро. Българските картофи се продават без промяна по 0,42 лева за килограм.

Вносните картофи поскъпват с 4,3 процента до 0,49 лева за килограм. Цената на салатите се качва с 2,6 на сто до 0,40 лева за брой.

Портокалите поскъпват с 2,0 на сто до 1,01 лв./кг, а цената на лимоните се качва с 2,6 на сто до 1,58 лева за килограм. Българските ябълки се продават по 1,02 лева, а вносните - по 1,21 лева за килограм.

Кравето сирене се търгуваха по 4,75 лв./кг, а кашкавалът тип "Витоша" се търгува средно по 10,26 лв./кг - с 0,1 на сто по-евтино от миналата седмица.

Олиото се търгува по 2,52 лева за литър с 0,8 на сто по-скъпо от предходната седмица. Каймата се продава - по 4,94 лева за килограм с 0,6 на сто по-скъпо от миналата седмица.

Захарта се поевтинява с две стотинки до 2,00 лева за килограм. Брашното тип "500" поскъпва с два процента до 0,93 лева за килограм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
хммм преди 11 години
къде ги виждате да падат тия цени на яйцата само това не разбирам, по магазините най-евтините цени са на ония Клевер десет за 2,99, такива са от месеци насам, само незнам защо излизат такива безсмислени статии, напишете една сега и че цените на горивата също ще продължат да спадат поне майтапа да е пълен
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
няма да купувам, нека излюпят пилци от тях
30
1
 
5
 
! Отговори
бойко борисов преди 11 години
Щом преди великден яйцата поскъпнаха до 30 стотитинки, а сега падат до 20 стотинки, то това значи само едно - СПЕКУЛА ИМААА. По точно има картел.Лично аз за Великден не съм купил на пук нито едно яйце - сега да си ги ядат сами.Ще се оправим когато цените за празниците падат а не обратното. Чак тогава ще повярвам че сме европейска държава /защото в Европа е така/ и имаме действаща пазарна икономика
29
2
 
6
 
! Отговори
А аз ...... преди 11 години
МОЙТЕ яйца ги подарявам на женките от ГЕРБ.Не ми се свидят.Само двечки, ама жълтък мнооооого.
28
2
 
7
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Цените падат не защото Бойчето и Дянков са обиколили 2-3 магазина, а защото никой не купува яйца в тази жега. Да си ги мътят!
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E хайде, дано са станали милионери преди великден яйцетърговците и едри производители! Както сега милионери стават и търговците на домати! 7 лв домати на евтин пазар в пловдив, кое да избера - доматче или агнешко за гергьовден. Пфу. Гнус ме е и от двете в България, айде да си папкат милионите.
26
0
 
3
 
! Отговори
Somebody преди 11 години
Е то Великден мина- сега могат да паднат цените - Бойко да не мисли, че е постигнал нещо я ... Доде времето за зеленчуците и както виждате те скъпват! Както казах предимесец - яйцата ще поевтинеят, когато падне търсенето им, а полските яйца, дори не са снесени още...
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ко тана с ицата бе запъртакопроизводителите....да не би да са люпят вече ? Не мое се люпят *** мое се развалят и мноо мириши нал тъй ? Сея и производителите (вносителите) на пластмасови зеленчуци мое си ги рупат самостоятелно кат почнат да смърдят...
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На следващия ден след Великден в Била имаше "промоция" за яйца по 20ст от тези белите, които са били над 40сн, ни никой не купуваше- само от магазините идваха да зареждат и ги изкупиха набързо, както винагии сега ги продават в найлонови торбички, за да не се разбере кой е производителя (естествено не може да ги препродадат с кората)а сигурно и вече са станали запартъци :))))
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как така падат?та те си бяха толкова 1 месец преди Великден
22
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
тъй ли? а защо сега а не по велик ден? нека ги хвърлят с палетите развалени търгашите сега...купувача трябва да се уважава а не скуби и притиска по празниците..дано си вземат поука и станат истински европейци господата от бранша изобщо в БГ
21
1
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 11 години
Няма нужда, полските са по-евтини стига миро мършата да не лобира явно!
20
6
 
3
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Ама ела ги произведи ти като са ти скъпи.Вече не е като едно време,да влезеш между редовете и да си напълниш торбите защото е държавно.
19
0
 
3
 
! Отговори
Simo преди 11 години
e yaycata sa evtini vece, ami kokoskite????
18
1
 
11
 
! Отговори
коко преди 11 години
след като всички производители и продавачи си ги завряха отзад и повече няма място,решиха да ги намалят.дано скоро да ги измътят.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно па щото Дянков разпореди проверки и за това паднаха яйцата - ади стига внушения, щот си противоречите - нали не била открита спекула, въпреки разпоредбите за проверка за такава и ся едновременно с това, щото нямало спекула, ама имало разпореждане на Дянков и яйцата почнали да падат-смешници!
16
1
 
12
 
! Отговори
Томас преди 11 години
великденския обир приключи - кой ще купува яйца вече? Ама да ги питаш хората защо купуват яйца и на великден - не знаят.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде са сега ония бизнесмени дето преди месец ни обясняваха че били едва ли не на загуба, и че цената била с миничална надценка?!?
14
1
 
14
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 11 години
Не вярвам на тази статия,то и барела падна под 100 долара,ама...Намаление има само на облачността
13
2
 
0
 
! Отговори
evgeni преди 11 години
До: blatoto***bnt.bgОтносно: ne se pogubvayteДата: Неделя, 2012, Май 6 17:47:20 EESTСтарание за "заявка",сценарии,последователност....но пак в Блатото.Хубави хора,не се старайте да узаконите нещо което е против самите вас.Лукавия има доста лица и характеристики, една от които е стархът,лицемерието и бягането от отговорност.Последната/отговорността/,"я" изяви ще в Едемската градина,чрез ЛЪЖА, карайки *** и Адам да се поклонят на неговият колега по хитрост-"Ябълката" наречена сега "Звяра".Така и сега попове и папи поставят вас заблудените да защитавате истините им .Не направи ли така Сатана,поставяйки "посредници",поради това,че сам той е лъжец,лицемер,човекоубиец и всичкото зло,което е негов "продукт".Тогава вие срещу кого сте тръгнали,не срещу себе си ли и своите си деца-въвличайки ги в собствените си "пътища" .Едно да знаете,че Луцифер и неговите "ангели"-демони,които са нечисти бесовски духове,прикривайки се зад РЕЛИГГИТЕ,тоест всичко това което не е от Господа, те са осъдени на вечно погубление в денят на Божият гняв,но дотогава ,вие не ставайте приемници на тези бесове и се озозвете заедно с тях,защото сега вселената е поставена в ИЗПИТАНИЕ,за да се види кой е с Господа и кой е с лукавия..ПАЗЕТЕ ВАС И ДЕЦАТА СИ ,НЕ СЕ ПОГУБВАЙТЕ !!!!!

Спонсорирани публикации