"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни

Засега организаторите не съобщават откъде ще мине той
Обновена: 8 май 2012 08:35 | 7 май 2012 20:34, Красимир Ангелов
459
"Разкрий цветовете си" – гей парадът е на 30 юни
Гей-парадът ще се проведе на 30 юни. Снимка: Архив Булфото

Тазгодишното издание на превърналия се в традиция през последните години гей парад ще се състои на 30 юни, съобщиха организаторите на шествието.

В парада, който ще бъде съчетание от социално-политически протест и развлекателни елементи, "ще вземат участие европейски политици, дипломати, български и международни организации и стотици обикновени българи, които искат да живеят в общество, свободно от хомофобия", съобщават организаторите.

Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий цветовете си".

"Това е своеобразен призив към няколкотостотин хиляди нехетеросексуални българи да преодолеят страха и налагания им срам, които ги принуждават да крият сексуалната си ориентация от своите семейства, приятели и колеги", призовават инициаторите на парада.

Още по темата
18 юни 2011 19:17
583

На този етап те не съобщават откъде ще мине шествието, което в последните години предизвиква разгорещена дискусия в обществото.

Въпреки напрежението през миналата година парадът мина под засилена полицейска охрана и без сериозни инциденти, каквито имаше в първата година на неговото провеждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такива цветове ще им разкрия-синьо ,червено ,лилаво ,жълто.Само да ми паднат да им надуя комбалите отвсякъде.
152
4
 
4
 
! Отговори
До Огнян преди 12 години
Огняне, огняне... Ами хората които не искат да имат деца, ами хората които не могат да имат деца!!! Какво предлагаш, да се сложи законов срок в който ако хетеросексуалните съпрузи не са имали дете, бракът да се разваля??? Замисли се колко е абсурдно. В 21ви век, бракът и имането на деца нямат общо, бракът създава личностни, юридически, стопански и други отношения мду съпрузите... но с продължаването на рода няма причина да се свързва.
151
2
 
7
 
! Отговори
Хетеро преди 12 години
Но да се разберем, не искам децата ми да гледат по улиците, "мъже по прашки".Все пак не е нормално, на плаж както си искате ходете.
150
1
 
1
 
! Отговори
Роси Кирилова преди 12 години
Искаме паради навсякъде - всеки град, всяко село....... всички сме гейове, но малко си го признават.
149
7
 
15
 
! Отговори
Ами малките деца ? преди 12 години
Ами малките деца ?Като ги захранят още от малки, че това е нормално как да очакваш това дете да порастне нормално ... ами нали при първата кавга с гаджето то ще реши, че жените не са за него ... или пък ако е свито и не смее да общува с момичета - веднага извода ще е - жените не са за мен ? (какъво е генезиса на повечето гейове, между другото)
148
4
 
7
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Линч за организаторите и за обратните! Както са полуголички, оваляйте ги в поизстинал катран и смрадливи кокоши пера...
147
4
 
18
 
! Отговори
Чорбаджия преди 12 години
до ТомасТочно така, извращенията никога няма да бъдат приети за нормални. Не забравяй, обаче, че и твоята Църква практикува извращения- корупция, педофилия, хомосексуализъм, пиянство, чревоугодничество, това са все неща, които твоята църква почита.
146
12
 
0
 
! Отговори
Съргей преди 12 години
Момчета и аз съм мъж!!!
145
2
 
0
 
! Отговори
Макси до 201 преди 12 години
23
144
4
 
2
 
! Отговори
Огнян Велков преди 12 години
Брак се сключва когато се жениш или омъжваш с цел продължение на рода и от вашето съешаване да се роди човек! Брака при гейовете ще доведе ли до плод?
143
3
 
3
 
! Отговори
Изродииииии преди 12 години
Обръщението ми е не към гейовете, а към онези, които "измислиха" нови "традиции".През соца се употребяваше един глупав израз: "Постави се началото на една хубава традиция". Традиция се формира през вековете,не се създава по решение на ЦК на БКП!А защо не въведат чествания на годишнините от славни български победи?Пример: Кой се сеща,че Унгария я има,защото в края на 9-и век ние ги разгромяваме при река Буг?За тях става невъзможно да останат там и 1 век по-късно създават свое кралство в Европа
142
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ИСКАМ ДА ГИ ГЛЕДАМ, гнусни са ми. Защо ми ги навират в очите ???Ами малките деца ? Като ги захранят още от малки, че това е нормално как да очакваш това дете да порастне нормално ... ами нали при първата кавга с гаджето то ще реши, че жените не са за него ... или пък ако е свито и не смее да общува с момичета - веднага извода ще е - жените не са за мен ? (какъво е генезиса на повечето гейове, между другото)
141
1
 
2
 
! Отговори
До Макси преди 12 години
Извинявай, един личен въпрос. На колко години си???
140
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откъдето и да минете, все до ада ще стигнете.
139
7
 
5
 
! Отговори
Организатор преди 12 години
Официалният слоган на юбилейния столичен прайд е "Разкрий *** си - ГЕРБ".
138
3
 
3
 
! Отговори
2 преди 12 години
Всяко осъдена от обществото група създава съпротивително движение.......Уважаеми българи,като българин и християнин ви казвам ,че християните в древен РИМ са били третирани като *** и са били хвърляни на лъвовете.......И сега виждате нещата колко са се променили....Дадена религия или движение става сила когато намира последователи,а последователи се намират когато има враг......Това е било и идеологията на американците по време на студената война......
137
3
 
6
 
! Отговори
Томас преди 12 години
190Колкото и да парадират извращението няма да бъде прието за нормално
136
5
 
6
 
! Отговори
Макси преди 12 години
Абе всички п/дали, лесбийки, травести, педафили само за растрел бе....
135
5
 
4
 
! Отговори
до 187 и 188 преди 12 години
Безумен пример даваш от който си личи че за съжаление повечето хора са доста ограничени и им липсват елементарни представи за света, обществото, правилата. Парад на ПЕДОФИЛИ и ИЗНАСИЛВАЧИ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЗАЩОТО ТЕ ИЗВЪРШВАТ СЕКСУАЛЕН АКТ БЕЗ ЖЕЛАНИЕТО НА ОТСРЕЩНАТА СТРАНА!!! И затова педофилията и изнасилването са престъпления- това са дела извършени против волята на човек. Затова сравнението е изключително неправилно макар и често да се прави (именно понеже незнанието и глупостта са масови)
134
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комплексарска проява. "Вижте ме, аз съм с обратна резба". Това е като феминизма или Партията на българските мъже. "Вижте ни колко сме ***/равни с мъжете/мъжествени". А всъщност всички тези "прайдове" са признак за ниско самочувствие, комплексираност и ограниченост, съчетани с желание всички да ги видят и да им целуват краката.