Релси, жици, мостове... По линията на влака се краде масово

Кражби за близо 2 млн. лева отчитат от НКЖИ за 2011 г.
Обновена: 12 май 2012 13:13 | 12 май 2012 11:27, Красимир Ангелов
90
Релси, жици, мостове... По линията на влака се краде масово
Снимка: Булфото

Нараства броят на кражбите на метални парапети и шини от железопътните мостове в страната, алармират от Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Само през месец февруари са констатирани кражби на около 600 метра парапетни елементи.

През същия месец бе извършена и кражба на 1 700 метра магистрален кабел в междугарието Синдел - Разделна.

Стойността за възстановяване на щетите ще надвиши многократно пазарната стойност на откраднатите материали, уточняват от НКЖИ.

Анализите показват, че кражбите започват да се увеличават в края на зимния период.

За миналата година общата стойност на кражбите възлиза на 1 862 млн. лв. при 1 127 кражби. Само за първите три месеца имаме 173 кражби на стойност 183 хил. лв. Около 70 % от тези щети са причинени от кражби на кабели, проводници и други съоръжения, съдържащи електролитна мед, заявиха експерти от компанията.

От НКЖИ отбелязват, че кражбите са от основните проблеми на компания, тъй като рефлектират в две направления.

Първото е, че са заплаха за безопасността на пътници и товари, а второто е, че това е свързано с голям финансов ресурс. Самото възстановяване на кражбите е свързано със закупуване на нови елементи, на нови съоръжения, които не са евтини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
24
 
! Отговори
! преди 11 години
В 99.9% от случаите българите- прекупвачи са наясно, че това, което им носи *** брат е крадено, но- изкупуват. Не са виновни само *** в случая- българите- прекупвачи гонят печалба, като приемат краденото от нас и от нашите роднини и познати- в случая пръчката си има два края!
50
7
 
24
 
! Отговори
Батенце преди 11 години
И пак стигаме до извода ,че полицията не струва и лев!!!!
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали хванаха Таки,Наглите,Октоподите,осъдиха Галевите ,Очите,Хамстерите ,Дамбовците,Митничарите , та останаха ли още престъпници ?
48
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ откраднаха 5 милиарда лева от фискалния резерв и сега няма пари и за нови влакове.През 1998 г. СДС и Костов нарязаха и жп линията Червен бряг- Кнежа след искане на директорите на Кристалина Георгиева и Дянков в Световната банка.
47
0
 
33
 
! Отговори
ъх преди 11 години
Тези от БДЖ са направо за съд. Нарушават човешки права и свободи на ***. Как може да им пречат да изхранват семействата си и да си купуват салами и бира и да мезят докато *** работят и плащат данъци. Тези от БДЖ само знаят да дискриминират хората.
46
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как *** разбират деня за почистване?Тръгват към гарата..Как скинарите разбират деня за почистване?Чакат ги на гарата..
45
1
 
26
 
! Отговори
а защо се краде преди 11 години
До като се изкупуват такива метали кражби ще има, и не всичко *** крадът, големите далавери други ги правят, а се оправдават с ***. Вижте по-добре какво става, кои са големите мафиоти кой краде и то в големи количества, кой погуби Кримиковци и колко подобни такива. Какво стана с Ковачки, колко дължи на държавата. Какво ще сторят на този дето не е плащал заплати на миниорите и на работниците от ОЦЗ. Как се продава държавата като парчета от голяма торта. Крадците са по върховете...
44
0
 
17
 
! Отговори
до Коен преди 11 години
Коен йехуди, ами ние вече си живеем в *** държава. Както гледаш , не ни пречи, щом си траем и мълчим, обвити в страх и апатия...Вашите хора, Коен йехуди, дайте някой друг долар или шенкел, че да направим първата ромска държава в света за чудо и приказ. Не за друго, ами за да може вашето момиче джурнаДриската Бенат(ова) да прави платени образцови репортажи, които сетне да бъдат излъчвани по БТВ, по Си Ен Ен и т.н
43
34
 
7
 
! Отговори
Коен преди 11 години
Защо обвинявате ***, извършителя не е установен. Ромите са направили много за тази държава, обвинявате ги защото сте нетолерантни. Какво ви пречи да живеете в *** държава, ромите са толерантни хора, няма да има проблем.
42
0
 
20
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
"Ами редно е вече кражбите от БДЖ и Енергото да се приемат за терористичен акт и да се отсрелват на място извършителите. "До господин ***(разбирайте sgt.Hale) и тези 32-*** "тъмбс ап" ***. Искам само един въпрос да ти задам. Как глупавото ти болно съзнание определя кражбата на ток като терористичен акт? За кражба на релса съм съгласен. Излагаш на опасност живота на много народ. Да не говорим, че енергото ни цака с безбожни цени!
41
1
 
25
 
! Отговори
бай Шано преди 11 години
навремето не се крадеше толкова ,защото имаше 10 000 железничари и влаковете не спираха и постоянно сновяха бригади по подръжката пък сега по безлюдно и от Сахара
40
4
 
15
 
! Отговори
до 48 преди 11 години
Да бе, от ЕС са ни виновни, че ние сме пас, май Бойко не е сам дето само се оправдава с другите. На теб персонално ли ти се обадиха от ЕС да ти наредят нещо не разбрах? И да са наредили на управляващите, ние, народа, къде спим!
39
2
 
48
 
! Отговори
М преди 11 години
Бездействието срецу *** престъпност в Бългапия е инспирирано от ЕС; от там нареждат на местната колониална клика да бъде пасивна. В нормална страна населението отдавна би принудило политическата върхушка да приеме закон за третиране на кражбите на метал (жици, релси и пр.) като терроризъм, с произтичащите последици. Напр. разправа с крадящи *** намясто, без съдебни процедури. Освен това за неплащане на ток, вода и пр. трябва да се въведе въдворяване в трудови лагери.
38
22
 
11
 
! Отговори
изучен ром преди 11 години
не крадат роми, защото като ни хванат полицаите, първо ни бият после питат. крадат си ЖеПейците и делкат с началниците. Защо не забраниха частни лица да предават инфраструктурни елементи (кабели, релси и пр.) ? Елелментарно Уотсън, ако ме разбирате мили българи!!!
37
4
 
19
 
! Отговори
от село преди 11 години
Масово крадене има на всякаде, окрадоха България. Не само *** са виновни, а цялото ни общество, да обществото е виновно, а това сме всички ние. Защо допуснахме разграбването на България, защо ни трябваше тая пуста демокрация, това лие демокрацията, да имаш свобода да правиш каквото си искаш, да крадеш, да убиваш и нещо да не могат да ти сторят. И догато има хора гладни, безработни ще се краде, но те крадът да се нахранят, а някой краде и пресвоява милиони, а за митничарите какво да кажем.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"В момента тече акция за изчистване на България"Верно ли? Кога раздаваха калашници да очистим парламента? Ба, пропуснал съм!
35
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българите като искат БДЖ, първо да си го построят. *** и турците построиха това БДЖ, *** и турците ще го демонтират и ликвидират.
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да се сформират караулни постове по трасетата на БДЖ и обходни 2-ки с АК-та и при констатиране на оркови набези да се стреля без предупреждение. На локомотивите да се постави по 1 картечно гнездо на въртящ лафет (както е на хъмфитата) с картечница от рода на ДШК или М2. Ако и това не помогне вече трябва да се търси помощ от чужбина.
33
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм виждал как *** режат релси, вдигат ги и ги крадат. Това нормално ли е ?
32
1
 
11
 
! Отговори
до Бачо 39 преди 11 години
Може и на мястото на всяка неоткрадната.