Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот

20% от кръчмите ще фалират до март догодина, жалват се ресторантьори
Обновена: 13 май 2012 18:07 | 13 май 2012 17:52,
399
Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот
Хотелиери и ресторантьори искат забраната да се отложи с няколко години. Снимка: Reuters
Около 200 души се събраха днес в центъра на София на протестен хепънинг срещу въвеждането на пълна забрана за пушене в закрити обществени места. Организатор на проявата е Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация. Очаква се забраната да влезе в сила на 1 юни. 
 
С 300 милиона лева ще падне оборотът на заведенията само за една година и 20 процента от ресторантите, казината и дискотеките до март 2013 година ще фалират, каза пред журналисти Благой Рагин, председател на асоциацията.
 
Тези, които останат без работа, ще могат да заминат в Казахстан, където има програма от два милиарда евро за развитие на малкия и средния бизнес. От тази страна вече има запитвания за въвеждане на българско ноу хау. Не знам обаче, какво ще спечели държавата, ако нашите деца заминат да работят там, каза Рагин.
 
Заради голямата криза заведенията от три години работят на себестойност. Чакахме през 2012 година кризата да отшуми, но тя се задълбочава. Искаме тази тотална забрана да се отложи с няколко години, докато икономиката тръгне нагоре, посочи той. 
 
Никой не е по-голям от икономиката - тя ще се наложи над политиката и идеологията, заяви Рагин. 
 
Аз съм непушач и ако зависи от мен бих забранил напълно производството и продажбата на цигари, но икономиката не може да се спре, допълни той. 
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още по темата: оборотцигаризабрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
15
 
! Отговори
Бай Иван преди 12 години
като го приемат ще видим, аз съм на мнение че хората няма да ходят месец два и пак ще се върнат, човек не може да си седи само вкъщи и да се събира в домашна обстановка, ще разбере че да излезе за 5 мин. не е проблем
17
20
 
19
 
! Отговори
Пушач преди 12 години
Няма такива нагли хорица като непушачите.
16
27
 
16
 
! Отговори
До номер 2 преди 12 години
Ти ще ми кажеш, че нямам право да пуша пред теб!?!?! ***!Като не искате да ви се дими, недейте да излизате, пушачите и без това са над 65% от населението. Комплексирани ***!
15
5
 
19
 
! Отговори
Ели преди 12 години
Да видя, няма да повярвам, че някой ще го спазва това! Ще вляза в дискотека и никой няма да пуши... АБСУРД!
14
3
 
25
 
! Отговори
смехурко преди 12 години
СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА ДА БЪДЕ - ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА АЛКОХОЛА В ЗАВЕДЕНИЯТА. ДА ВИДИТЕ ТОГАВА КАК ИКОНОМИКАТА НИ ЩЕ ДРЪПНЕ НАПРЕД, ТА НИКОЙ НЯМА ДА МОЖЕ ДА НИ СТИГНЕ.
13
21
 
20
 
! Отговори
D преди 12 години
Като не искате да ви се пуши до вас не ходете на даденото заведение..
12
20
 
16
 
! Отговори
сс преди 12 години
К'ви глупости бе "mic"? Всичко написано е напълно вярно! Искам да подчертая ,че съм НЕПУШАЧ и никога не съм пушил, но тази забрана ще срине икономиката точно в този сектор (ресторантьорския). Магазинчетата с които хората изкарваха пари ги сринаха големите вериги, за фалиралите остава възможността да работят в БИЛЛА , МЕТРО и тем подобни и да се заробят. Сега ресторантьорите ги чака същата съдба. Не стига,че работата е паднала главомолно тази забрана ще бъде пагубна!
11
2
 
17
 
! Отговори
Жертва преди 12 години
Не на Мтел!Обраха ме!!!!
10
19
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да фалирват... И без това на всяка втора пряка има дискотеки и барове. Да компенсират с иновативност и разчупено мислене. Тъкмо да има по-малко ***, посещаващи такива места. Интелигентните хора могат да преживеят час-два без цигари, или пък да си пушат като просто излязат за 2-3 минути навън. Само *** са готови да сменят най-приятното местенце с най-голямата и пробита дупка, само и само за да могат да изпушат по един фас вътре, а не вън. Слагайте минуси колкото щете...
9
19
 
36
 
! Отговори
FRE преди 12 години
Стига глупости! Най-после край с отровния дим. Ще ходим повече хора на заведения като е по-свежо. Пушачите да излизат навън за 2 минути!Никой няма да фалира.
8
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Волен Сидеров президент!
7
19
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Mалоумието на едно управление, откакто са измислени баровете, в тях се пие, пуши и слуша силна музика :))) и трите неща са вредни, ама то това е бар
6
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен това парите в икономиката не се губят и ако хората харчат по-малко по заведенията, някои други сектори на икономиката ще се облагодетелстват
5
25
 
23
 
! Отговори
koki преди 12 години
ами непушача стой далеч от пушачите!!! Като затворят заведенията и ти няма да има къде да ходиш!!!!!
4
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да фалират! Човек без бар може, но без здраве...
3
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само едно нещо искам да кажа на Благой Рагин - здравето е безценно и то струва много повече от милионите левове, които щели да загубят от заведенията (оставям настрана факта, че никой не може да докаже предварително, че ще има загуби).
2
23
 
47
 
! Отговори
ура преди 12 години
Нямате право да пушите до непушачи и да ги тровите !!!!Ура, свърши вашето царство... хи-хи-хи
1
8
 
33
 
! Отговори
mic преди 12 години
Глупости на търкалета.