Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот

20% от кръчмите ще фалират до март догодина, жалват се ресторантьори
Обновена: 13 май 2012 18:07 | 13 май 2012 17:52,
399
Без тютюнев дим в баровете, но и без 300 млн. лв. оборот
Хотелиери и ресторантьори искат забраната да се отложи с няколко години. Снимка: Reuters
Около 200 души се събраха днес в центъра на София на протестен хепънинг срещу въвеждането на пълна забрана за пушене в закрити обществени места. Организатор на проявата е Българската ресторантьорска и хотелиерска асоциация. Очаква се забраната да влезе в сила на 1 юни. 
 
С 300 милиона лева ще падне оборотът на заведенията само за една година и 20 процента от ресторантите, казината и дискотеките до март 2013 година ще фалират, каза пред журналисти Благой Рагин, председател на асоциацията.
 
Тези, които останат без работа, ще могат да заминат в Казахстан, където има програма от два милиарда евро за развитие на малкия и средния бизнес. От тази страна вече има запитвания за въвеждане на българско ноу хау. Не знам обаче, какво ще спечели държавата, ако нашите деца заминат да работят там, каза Рагин.
 
Заради голямата криза заведенията от три години работят на себестойност. Чакахме през 2012 година кризата да отшуми, но тя се задълбочава. Искаме тази тотална забрана да се отложи с няколко години, докато икономиката тръгне нагоре, посочи той. 
 
Никой не е по-голям от икономиката - тя ще се наложи над политиката и идеологията, заяви Рагин. 
 
Аз съм непушач и ако зависи от мен бих забранил напълно производството и продажбата на цигари, но икономиката не може да се спре, допълни той. 
Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още по темата: оборотцигаризабрана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спирайте те ги нацяло на мен ми омръзна да се тровя всяка сутрин в кафетата около новата поща.ЗАКРИВАЙ!
337
8
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 12 години
355, разбира се че няма да фалират. Пушачите и без това се видя че са 200 души!!! Аз също ходя на ски в хотел, в който не се пуши изобщо. Ходя (с между 15 и над 30 души) само в заведения, в които не се пуши, но забраната не се спазва добре (промъква се дим), а това откровено ме дразни и съм поотбил доста от ресторантите / кръчмите с "УЖ" места за непушачи. На барове също спрях да ходя защото разбирате ли не можело да не се пуши. Ами чудесно аз моите пари за отрова не ги давам.
336
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и по летищата е забранено пушенето, ама да са спрели пушачите да летят със самолет.
335
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хепънинг ?!? вие нормални ли сте бе ....
334
6
 
0
 
! Отговори
4uk преди 12 години
az s1m pu6a4 no mianata im na cigarite, hvanete legaiziraigte marihuanata i zabranete t1pite cigari nap1lno!!!
333
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, бе ще фалират! Аз работя в хотел, при нас е абсолютно забранено пушенето, пък виж ти не сме фалирари! Даже имаме моног клиенти, които имат непоносимост към цигарения дим, идват защото знаят, че при нас със сигурност никой не е пушил, а ако на някой клиент му се допуши, ами моля, отпред има дървета, излиза си и си пуши. Да не е края на света?
332
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нарушаване на правата ви като пушачи е да забранят продажбата на цигари, а това че е време да се съобразявате със здарвето на хората около вас е нещо напълно в реда на нещата. Не драматизирайте нещата.
331
5
 
17
 
! Отговори
Ваня преди 12 години
Пълни глупости,щяло да се отрази на оборота...Отразява се сега,когато все още има избор на заведения за пушачи и такива бе тютюнев дим,след забраната където и да отидеш не пушиш.Като не ти харесва си седиш в къщи и си димиш на воля!
330
0
 
10
 
! Отговори
електро каска преди 12 години
" Никой не е по-голям от икономиката - тя ще се наложи над политиката и идеологията, заяви Рагин. " Ето тук е проблема на Запада и Европа. Докато корпорациите стоят над народа на една страна - нищо добро няма да видим. Политиците са пешки, играчите са големите банки и корпорации.
329
7
 
8
 
! Отговори
Мирослав преди 12 години
закона за забрана на пушенето ще е не повече 2 седмици ,колко хора ще са нужни да пишат глоби и актове на пушачи и заведения, затова за мисля че закона е пълен смях !!!!!!!!!!!!!
328
7
 
14
 
! Отговори
Сноб от Лоу Стрийт. преди 12 години
Хахаха, колко са жалки пушачетата.Наркоманчетата на батко.Айде отивам да вечерям с С класата ми. (да се чете ЕС, а не ЦЕ). И в скъпарския ресторант, никой не пуши, за да ми съсипе супер скъпия и тузарски костюм.
327
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
без 300 млн. оборот - дрън-дрън. Сега повече от половината им потенциални клиенти не влизат в лисичарниците им. Наистина първите няколко месеца може и да има спад, докато им се отмиришат лисичарниците, но после ще имат повече от два пъти повече клиенти.
326
6
 
7
 
! Отговори
777.. преди 12 години
СТИМУЛИРАШ ПРОИЗВОДСТВОТО И ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ТЮТЮН ,А ЗАБРАНЯВАШ ПОТРЕБЛЕНИЕТО! КЪДЕ Е ЛОГИКАТА ?ПРАВИТЕЛСТВОТО ЯВНО Е ЗАКЪСАЛО МНОГО ,ЩОМ ОПРЯ ДО ТАКЪВ ВИД РЕКЕТ НАД ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА. ИСКА ДА *** ПАРИ И ОТ АКЦИЗА И ОТ ГЛОБИ НАД ПУШАЧИТЕ!ДОБРЕ ДОШЛИ В ДЪРЖАВАТА НА МАФИОКРАЦИЯТА!В НЕЯ МНЕНИЕТО НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА БИЛИ ТЕ ПУШАЧИ ИЛИ НЕПУШАЧИ НЕ ЗНАЧИ НИЩО !ТЕ СА *** ЗА УПРАВЛЯВАЩАТА ХУНТА!РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!
325
10
 
15
 
! Отговори
666 преди 12 години
Защо навсякъде по света, където забраниха пушенето, никой не фалира, а у нас ще фалират?
324
5
 
10
 
! Отговори
голяма победа..няма преди 12 години
Е...то е далеч по-лесно да пребориш пушачите отколкото престъпността, бедността и корупцията! Голям закон- голямо нещо! Днес забраняват това, утре-друго...това е само началото!
323
13
 
16
 
! Отговори
Пуши-Муши преди 12 години
Абе винаги съм се учудвал защо т.н. непушачи са такива злобни душички. Навремето в казармата, който не пушеше винаги го натоварваха с нещо, защото пушещия отмаря и това беше неписан закон!
322
5
 
14
 
! Отговори
Доберман преди 12 години
Трябва да са *** тези, които подкрепят такива предложения и решения.Бойко се тупа по гърдите че след като е докарал народа до просешка тояга и мизерия е постигнал да поддържа фискална стабилност, но нали е на нашият гръб..., тези дето си плащаме за това да ни тъпчат.....АЗ БЯХ ДО ТУК...СТИГА СЪМ УГАЖДАЛ НА ТАКИВА ЛЕНТЯИ И ДА ИМ ПЛАЩАМ АЗ ЗАПЛАТИТЕ.
321
15
 
22
 
! Отговори
ДИСКРИМИНАЦИЯ преди 12 години
Тази забрана е дискриминация. Трябваше да има заведения ЗА ПУШАЧИ и ЗА НЕПУШАЧИ- отделни, не салони. Колкото до злобните непушачи...жал ми е за вас- ще се разболеете от злобата си- душички дребни!!!!!!
320
9
 
20
 
! Отговори
Доберман преди 12 години
Аз не съм пушач, но съм напълно против тези забрани..., ограничаване на лична свобода и прочие..., това живот ли е.., постоянно да ти казват какво да правиш, все едно си *** и уж че се грижат за здравето ти, а че много хора ще останат без работа, не ги е грижа изобщо - СПАСЯВАЙТЕ СЕ.Плащаш осигуровки, но защо..., когато една бремена жена изпада в кома и не отпускат пари за лечение. По добре да ги заделяш парите за здраве другаде и когато ти се наложи, да можеш да ги ползваш.
319
31
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер ! Хак да им е на наркоманясалите пушачи! Да не мислите ,че сте много велики с цигара в уста? Устите , ръцете ,дрехите ви вонят ,но нали вие не го усещате... Много важно ,че тровите освен чуждите и децата си... Най- мразя оплакващ се и мрънкащ пушач ,как едва връзвал двата края и нямал пари!