КНСБ против изравняването на пенсионната възраст

Синдикатът иска увеличение на заплатите в държавния сектор
15 май 2012 21:35,
45
КНСБ против изравняването на пенсионната възраст
От КНСБ са против предложението на Младенов. Снимка: архив Булфото

Няма причина да се изравнява пенсионната възраст между мъжете и жените, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Вчера министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов обяви, че изравняването ще стане факт през 2020 година. Преди това Европейската комисия отправи препоръка за уеднаквяването на възрастта за пенсия между двата пола.

Димитров каза, че ЕК няма компетенциите да задължава държавите членки да повишават възрастта за пенсиониране.

По думите му в препоръките на Брюксел се казва, че правителствата могат да помислят за съобразяване на пенсионната възраст с продължителността на живота.

Според президента на КНСБ обаче тази мярка у нас би довела до намаляване на възрастта за пенсиониране, поради по-малката продължителност на живота в сравнение със Западна Европа.

Димитров призова още за повишаване на работните заплати в държавния сектор през следващите шест месеца. По думите му през2013 година работните заплати трябва да нараснат с 10 процента.

Агенцията за социално подпомагане /АСП/, чиито служители се готвят да излязат на протест, е само един от примерите на изключително ниско заплащане със средна заплата между 420 и 460 лева, съобщиха от КНСБ.

Според данни на синдиката заплатите на младите специалисти в музеите са 340 лева, а тези с по-дълъг трудов стаж получават между 420 и 460 лева. Общо в музеите в страната работят 2300 души, от които 900 са с висше образование.

Екскурзоводите в националните музеи, които владеят два западни езика получават месечно между 380 и 440 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
По нагли и по-цинични от червената партия-ГЕРБ, НЯМА!
29
0
 
0
 
! Отговори
митака преди 11 години
Тотка,на колко ракия си пак бе?
28
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
само лудите плащат осигуровки.комунистите да върнат милиардите на нашите бащи а ние да се осигуряваме като в америка ако искаме .
27
0
 
2
 
! Отговори
777... преди 11 години
ДЕМОГРАФСКАТА КАТАСТРОФА ,ДАВА СВОИТЕ РЕЗУЛТАТИ И ЗА ДА СЕ СПАСИ СИСТЕМАТА ПРАВИТЕЛСТВОТО, ВДИГА ВЪЗРАСТТА ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ. НО ТОВА Е САМО ВРЕМЕННО СПАСЕНИЕ .КОГАТО ИЗМРАТ И ТЕЗИ ХОРА, КАКВО ЩЕ ПРАВИТЕ, А ГОСПОДА УПРАВНИЦИ!ЗАЩОТО НОВИ НЯМА ДА СЕ РОДЯТ! НИКОЙ НЕ ИСКА ПОЛИТИЦИ, МОНОПОЛИ И *** ДА ОБИРАТ ДЕТЕТО МУ, И ТО ДА ЖИВЕЕ В МИЗЕРИЯ ИЛИ ЗАОБИКОЛЕНО ОТ НЕЯ!
26
0
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ОЩЕ ПО-ЦИНИЧНО Е СЛЕДНОТО:"Бюджетът на Министерството на труда и социалната политика за 2009 г бил 1 148 507 160 лв! С тези пари трябва да се обслужат програми, като помощи за осигуряване на заетост, помощи за хоарата с увреждания, заетост при хората с увреждания, социални услуги в семейната среда, помощи за безработни лица над 50 г и още една камара програми и мерки. - Следва интересното: 915 507 078 лв от горепосочените отиват за... *** в България, останалите се разпределят между наистина нуждаещи се - инвалиди, пенсионери в затруднено положение, временно безработни, съкратени в напреднала възраст и пр."Пари за АЕЦ която произвежда ток - няма. Пари за ***, които не плащат ток - има. Ето това е цинизъм! Когато инвестираш в АЕЦ - получаваш АЕЦ, когато инвестираш в циагни - ще получиш ***. Според Националния статистически институт след 40 г. българите ще са малцинство и вместо EU да ни отпуска пари за интеграция на ромите, ще им се наложи да отпускат за интеграция на българите.
25
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 11 години
ЗА НАС СУПЕРЕВРОПЕЙЦИТЕ, ВОДЕНИ ОТ ***, ***, ОТ БАНКЯ ПРОБЛЕМА С ПЕНСИЙТЕ Е ДРУГПАРИ ЗА ПЕНСИИ ИМА, НО дори и най-развитите държави не могат да поддържат ПЕТ ПАРАЛЕЛНИ ПЕНСИОННИ СИСТЕМИ, както е у нас:- Солидарна, - Капиталова лична (но защо частна), - Професионална,- Капиталова обща (държавен Сребърен фонд)... и- Социално осигуряване, плащано от работещите вместо, както е по Конституция от Държавата!!! КАК ДА СЕ ОПРАВИ ТОЗИ БАРДАК? 1. Гражданите да се осигуряват взаимно (на основания Чл.12 от Конституцията),само чрез чиста Солидарна пенсионна, подпомагана от Общата капиталова система2. Държавата да си поеме изцяло задълженията по Чл.51 от К-ята и ДА СПРЕ ДА ПЛАЩА ОТ ПАРИТЕ ЗА ПЕНСИИ социалните помощи езуитски наречени: - Президентски пенсииВдовишки социални добавки, Добавките за възраст, Социални пенсии и другите плащания, КОИТО НЕ СА ПЕНСИИ ЗА ЛИЧНО ПОЛОЖЕН ТРУД!!! 3. Здравното осигуряване на инвалиди, наречено кой знае защо Инвалидни пенсии, ТРЯБВА да се плащат от Здравните осигуровки!!! Днес парите за ПЕНСИИ И ЗДРАВЕ се крадат: 1. Парите за "втора" пенсия и "професионалните", се крадат от олигархията, собственик на тези фондове, която ги налива в собствените си предприятия (което е нелоялна конкуренция), като след година две ги фалира В резултат - днес ЧАСТНИТЕ фондове са ПРАЗНИ и не могат да плащат пенсии!!!2. Чрез Противоконституционния на Чл.60 "Таван" на различните осигуровки, ПАРЛАМЕНТА УЗАКОНИ практиката НАЙ-БОГАТИТЕ НИ СЪГРАЖДАНИ ДА НЕ ВНАСЯТ годишно над 1 милиард лева в СОЦИАЛНИТЕ ФОНДОВЕ (но иначе много държат на равенството - плоския данък)...3. Чиновниците и бизнесмените крадат, чрез Квази парите, като ваучери, "безплатни дрехи", поддръжка на офиси, в които живеят семействата и любовниците им, командировки в страната и чужбина и т.н., които не се облагат "пенсионно" и здраво..., а на всичко отгоре, се приспадат и от данък печалба4. Почти 1.2 милиард Социални осигуровки и помощи, също не се облагат пенсионно и здраво, макар че тези хора се лекуват и се получават пенсии!!!5. ВСИЧКИ РАБОТОДАТЕЛИ КРАДАТ от заплатите и така от всички осигурявания, защото - Производителността ни е 27% от средноевропейската, заплатите 17% БНП е 45% от средноевропейския, а средните ни доходи са само 20% от средноевропейските, РАБОТОДАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ НА МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ И ДЯНКОВ Е ЩАСТЛИВ ОТ ТОВА!!!- По Конституция ужким всички сме равни, но явно, както и при Комунизма, някои са По-равни
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те за такава демокрация, пазарна икономика и пенсиониране преди време дни подрипваха и ревяха като магарета по площадите. Е, имаме си ги и какво? По-добре ли ни стана?
23
4
 
0
 
! Отговори
ГЕРБер преди 11 години
Тия ще трябва да ги закрием.
22
0
 
15
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
За управлението на една държава се съди и по отношението и към пенсионерите.
21
0
 
12
 
! Отговори
байо от село преди 11 години
Каква пенсионна система ? Целта е да има по-малко пенсионери за вбъдеще, защото няма да има пари във фондовете за пенсии. Ей, това е истината за всички експерименти.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агенцията за социално подпомагане /АСП/, чиито служители се готвят да излязат на протест, е само един от примерите на изключително ниско заплащане със средна заплата между 420 и 460 лева, съобщиха от КНСБ.Ми те тия пари са нищо за София и много за провинцията щом в софето има държавни плъхове на такива заплати значи изкарват и от друго
19
0
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
КНСБ-то било против изравняване на пенсионната възраст! Ха-ха-ха! Ами те уж бяха и против увеличаването й, пък тихо мълком си подписаха споразумението. Трябва да се отстоява правото на българските граждани за достойно пенсиониране, трябва да се отстоява правото на българските граждани при навършване на изискуемия трудов стаж към тази скапана държава, да има право да се пенсионира, независимо от възрастта си; трябва да се отстояват всички права на хората!
18
1
 
1
 
! Отговори
RAZOCHEROVAN преди 11 години
KADE DA BIAGAT HORATA AMI TO V VSIAKA DARJAVA E TAKA,,,,,,,,,,DANE MISLITE CHE V CHUJBINATA E HUBAVO ,,,,KADETO I DA IDESH VSE SIE TAE ,NA TOZI ETAP.NO OT BG PO LOSH JIVOT NIAMA.VIE NE RAZBRAHTELI CHE TIA GORE NEGI INTERESUVA ZA OBIKNOVENNIA NAROD,,,,,,GLEDAT SAMO DA SI PALNET GUSHKITE I NISHTO DRUGO.NIE SAMI SME SI VINOVNI ZASHTOTO GI IZBIRAME I SEGA HLENCHIM.
17
3
 
5
 
! Отговори
мъж преди 11 години
Защо след като мъжете живеят по-малко, пенсионирането им е на по-голяма възраст? Няма логика!
16
1
 
10
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ преди 11 години
Наистина държавната администрация е раздута космически. *** безконтролно милиарди, не работи ефективно. На фона на нищонеправенето се създаде "преторианска" избирателна гвардия от корумпирани персони, поддържащи всяко поредно управление и грабещи държавата! Формацията КНСБ е гнездо на деградирали престъпници.
15
1
 
37
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
Пенсионната ни система е измамна. Нелогично е работещите да издържат търтеите. Няма пари за повишаване на пенсиите, повишава се пенсионната възраст, а в същото време престъпно стимулираме неработещите *** да раждат безконтролно, раздават се бонуси и 10 допълнителни заплати на раздутата държавна администрация, издържат се излишни структури,областни администрации, прекомерен брой депутати, бъджета се изразходва некомпетентно и неефективно! Да спрем това безумие!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
alo vijte komshiite garci turci na kolko se pensionirat stiga ste podlagali gaza si na evropata
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
be hora idva zima kojato se ochakva pari za zaplati i pensii d anjama vie uvelichenie chakate ,za koito i da glasuvate veche svruschi da ste mislili navremeto,balona se spuka ,a sega njakoe da vidjal zalepen balon ne stava
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заплатите да нарастват полека, за да не се стресират хората от рязкото им повишаване.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ексурзоводите с два западни езика да научат още няколко езика и заплатата им да бъде вдигната от 380 - 440 лв., на 390 - 450 лв.