Багата: Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време

Очаква се да бъде изписан от болница до седмица
Обновена: 19 май 2012 13:17 | 19 май 2012 13:17, Елка Василева
152
Багата: Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време
Благой Иванов-Багата 85 дни, след като беше намушкан с нож. Снимка: Булфото

Ще се завърна, започвам да тренирам в най-скоро време. Това каза Благой Иванов-Багата, който застана за пръв път пред журналисти, откакто преди 85 дни беше намушкан с нож в сърцето при инцидент в столично заведение

Иванов отказа всякакъв коментар за това какво точно се е случило в фаталната за него нощ.

Състезателят по свободни боеве благодари на приятелите си, които са неотлъчно до него, благодари и на реанимацията в “Пирогов” и на феновете си, като даде заявка, че ще се върне на ринга и ще побеждава.

Според лекуващите лекари Иванов ще бъде изписан до една седмица. Медиците описаха колко тежко е било състоянието на спортиста, тъй като ножът е преминал през белия му дроб, проникнал е и в лявата камера на сърцето. В дните, в които Иванов се е борел за живота си, е загубил една трета от теглото си. Лекарите бяха категорични, че възстановяването от подобна травма е много трудно и обикновено трае от шест месеца до една година.

Спортистът е бил с постоянна опасност за живота до преди седмица, заяви д-р Стоян Миланов – шеф на шоковата зала в „Пирогов”. На няколко пъти лекарите буквално са го връщали от смъртта, тъй като всичките му органи са отказвали. Сега пред Багата предстои дълъг възстановителен период между шест месеца и година.

Разследването все още изяснява дали Благой Иванов е провокирал конфликта или е бил ранен безпричинно. В ареста в момента е Даниел Стефанов – Дъмпела, който е обвинен в опит за убийство. Преди дни съдът потвърди постоянния му арест.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
26
 
! Отговори
обективен преди 11 години
Ето типичен пример когато се връща смъртник към живота, защо лекарите и хирурзите по нормалният свят са много по платени от ред други професии /и поповете/ и трябва да взимат и у нас по 4-5000 лв заплати, а не само да получават голи благодарности!
16
5
 
17
 
! Отговори
mlad6ito преди 11 години
"ne sme narod a mur6a" tova momche edva ne se razplaka kogato prebi onq i razvq bulgarskia flag i se pokri s nego, a vie se radvate 4e go zaklali...boklyci !!!
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей направихте ми деня :) Откога не е имало новини за Багата :)
14
22
 
18
 
! Отговори
до № 16 преди 11 години
Следващият път да му вкарат 9 грама в китарата...да видим колко ще издържи този прехвален боец.Ей,писна ми от вас бе мутри.Като падне вашата мутро-милиционерска групировка ГЕРБ,ще видите кон боб яде ли.Прошка никому !!!!!
13
3
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
да си сяда на дупето това хлапе..че следващия път и господ няма да може да му помогне
12
15
 
25
 
! Отговори
Хитър Петър преди 11 години
Багата:ще се завърна,след 2-3 месеца пак в спешното!
11
1
 
6
 
! Отговори
beychet преди 11 години
dosta otslabnal,i trudno 6te si vazvarne starata forma,1 godina trqbva da stoi na dieta i poleka poleka da trenira sled tova veche moje da pravi zdrava trenirovka
10
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако беше някой фризьор, коафьор , сервитьор , цигулар , пианист , нямаше да може да издържи ама боеца винаги излиза победител
9
8
 
20
 
! Отговори
znam преди 11 години
Завръща се с бухалка в ръка.Един от долния престъпен свят.Инцидента е за разпределение на пазара за наркотици,за владеене на всяко училище са на нож.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ееееееееее сетихте се, цял месец чакахме нещо, обаче за кимито пак нищо.....
7
3
 
20
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Дано е научил урока...Иначе поправителен тук няма
6
12
 
35
 
! Отговори
yyy преди 11 години
дано не му се случва това за втори път ,лечението в реанимация на здравната каса струва по 33 000 лв дневно по 75 дни 2 475 000лв за сметка на BG данъкоплатеца,бойци на свободни борби-БОРЕТЕ СЕ ЗА ПАРИ, НО СИ ПРАВЕТЕ ДОБРОВОЛНИ ЗАСТРАХОВКИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ,А НЕ НИЕ ДА ВИ ПЛАЩАМЕ ОЗДРАВЯВАНЕТО,БЪДЕТЕ ЗДРАВИ
5
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде ше се завърне?На ринга или в бизнеса с наркотици?
4
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изглежда неадекватен, дано се оправи
3
29
 
26
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Добре ,че си вярва...Нищо не става от него ! И пак да се прави на мъж по баровете ,ама следващият път може да е на състезание в Орландовци. А на снимката ми прилича доста на специалист по разфасовка на цветни метали и скраб...Бъгнал се е Бъгата.
2
4
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Стана ми мъчно като го гледах :(( Боец е наистина, след всичко това е пак на крака:) Успех и другия път да внимава в какво се замесва.
1
7
 
49
 
! Отговори
BBF преди 11 години
Този вече е половин човек!Едно време България се гордееше със нашите спортистисегашните са пълни с допинг и са редовни клиенти на спешно отделение.