Решението за омбудсмана - шокова кастрация за кучетата

Проблемът оставал, избивайки бездомните животни
29 май 2012 06:55,
139
Решението за омбудсмана - шокова кастрация за кучетата
Решението е кастрация и регистрация на бездомните кучета, смята омбудсманът. Снимка: архив, Булфото

"За кучетата - шокова кастрация." Това предлага в интервю за "Труд" омбудсманът Константин Пенчев. "В България има модерен европейски Закон за защита на животните, който обаче не се прилага. А проблемът с кучетата е национален, въпреки че законът  възлага на общините да се справят с него. За да се реши въпросът, подходът трябва да е следният - вземаш, кастрираш, обезпаразитяваш и връщаш на същото място. Защото е доказано, че ако не върнеш кучето на същото място или го убиеш, просто се появяват други на негово място”, смята Пенчев.

Според него, за да проработи това, трябва да има единен регистър за всички кучета и шокова кастрация в цяла България.

Още по темата
 По думите му избивайки кучетата, проблемът остава нерешен."Има данни, че всяка година се появяват по 120 000 нови бездомни кучета в цялата страна. Това са изхвърлени домашни кучета и тяхно поколение. Няма как да се реши проблемът с приюти и милиони, става с регистрация и кастрация", заявява омбудсманът.

В отговор на въпрос Пенчев коментира и решението на Бургаския административен съд да отмени такса смет в общината: "Законът казва, че тя се определя според  действително извършената услуга или по други подобни критерии, когато е трудно изчислима. Приветствам решението на бургаския съд, но искам да напомня, че и административният съд на София отмени такса смет в столицата, а след това Върховният административен съд /ВАС/ обяви изчисляването за законно. Надявам се ВАС да преосмисли практиката си и да сложим край на това безобразие. Защото, да, сложно е да се изчисли кой колко  боклук изхвърля, но данъчната оценка не може да е критерий."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
8
 
! Отговори
rrrr преди 11 години
На снимката се виждат двата проблема на държавата, кучетата и другите кучета в каруцата, предлагам да кастрираме и тях, с един куршум два заека
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
82 тихо малко, пречиш !
71
3
 
0
 
! Отговори
олеле преди 11 години
и аз мразя *** пенсии да ви приседнат парите дето ги вземате от тук
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тохо хейтъри!! за радост на нормалните хора има закон за защита на животните
69
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** , ти къде беше досега , спа ли 23 години? Що не спря да плащаш като обраха предприятията , сега изкуфя за некви кучета .Просто племе , дрисливо и страхливо
68
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 11 години
75 - вече разказах как това се случва в центърът на София(нееднократно съм го виждал) и тия, които трябва да направят нещо, броят облаците !!!Явно ние трябва да започнем да разбиваме с павета кратуните на смрадливите каруцари и да им палим каруците с коктейли *** - защото никой друг няма да ни защити !!!
67
2
 
8
 
! Отговори
собствена храна преди 11 години
Отива човек с куче в китайски ресторант. Сервитьорът му казва: Господине, забранено е да внасяте собствена храна в ресторанта!
66
1
 
0
 
! Отговори
Справедлив преди 11 години
71 се има за нормален ? Така се почва влошаването на психоклимата
65
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Ние всички знаем една типично Българска поговорка - КОЙТО ПЛАЩА, ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА !!!Кога ще почнем да я прилагаме? - Ако тия, дето на снимката гледат уплашено отстрани не заявят, че НЯМА да плащат данъци, докато *** и *** имат повече права от тях и докато НАИСТИНА не го направят, нещата НЯМА да се променят !!!
64
1
 
16
 
! Отговори
смърдите преди 11 години
оставете ***, кажете с тия в каруцата кво праиме?!?!?
63
4
 
6
 
! Отговори
и на кучедържателите преди 11 години
Шокова кастрация за кучетата и на кучедържателите!
62
4
 
11
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
71....Много точни въпроси , много правилно казано ! Ама просто си немаш на идея колко си прав....всичко е толкова прикривено, че чак се чудя реално ли е това ....некви да ми осиновяват по 100 помияра а деца да се търкалят самотни по домовете ? *** и кучета да имат повече права от нас, а после да ми говорят колко били дискриминирани ...мани мани
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тоя свят се е побъркал!!! Такси смет дрън дрън... пак се прехвърля топка на тука на там! С избиването на кучетата не се намалявала популацията, а разбираш ли тя даже нараствала?!? Леле колко прости хора има на тая земя! Не съм за избиването в никакъж случай, но нека да не се говорят и глупости. МНОГО ПАРИЧКИ СЕ ПРАВЯТ ОТ АФЕРАТА С КУЧЕТАТА....
60
1
 
1
 
! Отговори
мрх преди 11 години
Он ни апат не ни е**
59
3
 
8
 
! Отговори
БЕЗРАБОТЕН преди 11 години
ТОВА С КУЧЕТАТА СИ Е ЧИСТ БИЗНЕС И ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ТОПКАТА -ИЗТОЧВАНЕ НА ПАРИ.ТА НА БОЙКО И ФАНДЪКОВА ТАКА ИМ ИЗНАСЯ И ТАКА ЦЕЛИ 23 ГОДИНИ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО И САМО ЕДНО ЛАЕНЕ.
58
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Снимката е показателна:Европейската столица София в 21 век: По булевардът се друса гнусната незаконна хъхряшка каруца, орда подивели *** я нападат откъм десния фланг, а данъкоплатците гледат стреснато отстрани !!!!Да допълня оставащото извън кадър - това действое се развива на пъпът на София - срещу метростанцията при ст. В.Левски, на 50 метра има полицейски пост, но когато *** обърка движението с дивашкото си превозно средство, Ушев се крие в кабинката !!!
57
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези дето пишат тъпизми за внос на виетнамци са някакви хлапета,които не помнят каква *** бяха азиатците. Мързеливи,коварни,далавераджии и измамници! Продаваха електронни часовници по 80 лева (на онези пари!) а са ги купували на килограм,шиеха дънки,мамеха с валута,устройваха побои като в *** гета сега...Добре,че ги екстрадираха навремето (имаше бой с баретите),щото ако бяха останали сега Хелзинкския комитет и др.такива щяха да ореват орталъка за правата им!
56
4
 
13
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Константин Пенчев не разбра ли, че хората ги е страх да не бъдат ухапани. а не да не бъдат на*бани ?
55
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква "красива" гледка от любимата ни столица. Кучетата много "разкрасяват" сивото Цариградско шосе. Столицата за чудо и приказ в България = развъдник за ***.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
безстопанствените *** да се кастрират и приберат в приюти, ако да 4 седмици никой не ги прибере да се убиват.А домашните, да се кастрират и да се върнат на собственика си, който не иска кастрирано куче/тоест да си развъжда кучета/ да плаща двоен данък!Тогава и от домашните кучета няма да има "котило" което да изхвърлят на улицата!