Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%

Борисов обещава най-много, предимно магистрали
30 май 2012 21:00, Красимир Ангелов
344
Управляващите дали 541 обещания, изпълнили засега 11%
Бойко Борисов обещава най-много. Снимка: Impact Press Group

Родните политици са най-щедри на обещания за пътно строителство и магистрали, сочи проучване на Фондация "14 януари", което представи дадените и реализирани обещания на управляващите през изминалите почти 3 години от мандата им.

За целия период на управление на ГЕРБ от 27 юли 2009 г. до днес са дадени общо 541 обещания. Най-много от тях са за инфраструктура - 85 на брой, за данъци - 42, еврофондове - 21, метро - 8, пенсионно осигуряване - 7, шистов газ - 4.

Към този момент са изпълнени близо 11 процента от дадените обещания, сочи проучването.

За останалите обаче още не може да се твърди какво ще бъде развитието им, тъй като мандатът на управляващите все още не е приключил.

Човекът с най-много обещания логично е министър-председателят Бойко Борисов, който е дал общо 228, което е почти 50 % общия брой.
 
Категорично изпълнени към момента са 27 от тях, а частично реализирани - 9. За 47 се смята, че са неизпълнени.

Сферите, в които премиерът обича най-много дава обещания са пътища и инфраструктура, промени в законодателството, строежа на метрото, борбата с престъпността.

След него в класацията с най-много обещания се подрежда вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков с 47 обещания. До този момент той е изпълнил 4, не е успял - 5, а останалите все още са в движение.

Третото място в класацията за обещания е за другия вицепремиер Цветан Цветанов. От общо 26 дадени обещания, той е изпълнил едно, а продължава да работи по 5.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов заема четвъртото място с девет обещания, две от които изпълнени и три не.

Президентът Росен Плевнелиев също е попаднал в изследването на фондация "14 януари."

Държавният глава е влязъл в президентството с едно неизпълнено обещание - че няма да се кандидатира за президент, дадено от него на 4 септември 2011 година.

Останалите негови обещания са свързани предимно със стратегията България 2020, отчитат изследващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
8
 
! Отговори
до 236 преди 11 години
Само дето чуждите инвеститори не са разбрали, че сме с най-добра бизнес среда, че се изтеглят от страната, а нашите родни предприемачи излязоха лош материал - и те не разбраха, че Дянков е разбрал, че сме с най-добрата среда...и изфалираха.Що така?Ей на туй му се вика добра бизнес среда...по стандартите на ГЕРБ.
176
14
 
3
 
! Отговори
Урук Хай преди 11 години
Тази мутра, дето ми написа минус, и тя да се готви..
175
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Симеон Дянков:България да стане страната, с най-добра бизнес среда в ЕС;България е на първо място по бизнес климат в Европа за 2012 г.
174
0
 
3
 
! Отговори
jeketo преди 11 години
Boko naroda te mrazi ot dy6ata si,samo gospod bog moje da te svali ot trona ti i tova 6te se sly4i skoro,ti sasipa balgarskiq narod.Nakazanieto 6te ti bade golqmo.Naroda nepomni tolkova smartni sly4ai kato pri tvoeto ypravlenie.ne zemetresenie a potop no ttqbva za da se promenat ne6tata tyk v Bg
173
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кво им разправте на тия ***, те са си втълпили, че Бб-то е велик и др не ги интересува.ослепели са от злоба и богославят бивш мафиот.Иначе днес другаря пак го даваха да поритва топчица !!!
172
1
 
8
 
! Отговори
До 226 преди 11 години
Хубавото е, че не съм от ничия партия...Лошото е, че такива се продадоха за кебапче..за 20 лв. и повярваха на много лъжи, докато отвъд океана ги наричаха лош мат риал. Не се гърча..гърчи се цяла държава ( като не броим приближените на партията). Така, че спести си иронийката за в леглото.
171
10
 
2
 
! Отговори
Урук Хай преди 11 години
Мутри ли, само гледай кво ще ги направиме, скоро..
170
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хахаха кефя се на предприемчивите драскачи на ГЕРБ.Обърнете внимание как един и същ гербав екземпляр пише от различни никове( 227, 226 и т.н)...и хопппп...ЧУДО...до секунди с хитрост си удря десетина гласа за да му светне мнението в зелено.Хахаха ИМАТ ОПИТ МУТРИТЕ...ТАКА БРОЯХА И ГЛАСОВЕТЕ ПРЕДНИТЕ ИЗБОРИ :))))
169
14
 
12
 
! Отговори
Иван преди 11 години
Успехи на Борисов : висока безработица, замразени пенсии и заплати, хаос в здравеопазването, убиване на науката(започнаха с БАН), магистрали, построени върху пепел, сега ги преасфалтират. Отсъствие на външна политика. Никакви чужди инвестиции. В нарушение та ЗЗО правителството на ГЕРБ национализира здравните ни осигуровки. Безотговорно похарчи 8,2 милиарда лева, заработени от правителството на Станишев. Успех на Боко, Цецо и Дянков е, че не ни щат нито в еврозоната, нито в Шенген....
168
10
 
11
 
! Отговори
до 226 преди 11 години
Ти си болен мозък бе !!!На хранилка при мутрите ли си ???
167
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Shte gi karam po edno za da ti kaja che ti si si slojil glavata mejdu krakata i ne vijdash mn na daleche:1. Balgariq e bedna oshte ot kakto se pomnq i bazirano na statistika imame bezrabotica koqto e po-niska ot mnogo ot stranite koito ni zaobikalqt. 2. Iztarvani ceni - dai mi primer za tova zashtoto mislq che prosto si govorish.3. Zabogateli politici - tova pak sa obshti prikazki idvashti ot videnovoto vreme4. Pak se povtarqsh za obednqvaneto - raztej nqma kak da ima pri globalna kriza!
166
1
 
9
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРБ преди 11 години
Очаквайте поредното увеличение на тока минимум с 10 %Ние от ГЕРБ ви го обещаваме...няма да ви се размине, да знаете.После да не кажете, че не си изпълняваме обещанията...и между другото - в момента/преди увеличението/ плащате три пъти по-скъп ток от Италианците, а и купувате най-скъпия газ в Европа.Това знаете ли го? А!
165
1
 
5
 
! Отговори
иванов преди 11 години
Това което мога да ви обещая никой не може да ви даде. :) . Мотото на ГЕРБ
164
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Воленчо е същия пуяк като другаря ви Борисов. Нямат нито ясна политическа програма нито готов екип, нищо.Само знаят да мрънкат, едните по *** другите уж по комунистите, и оглупелия български народ, само тва му дай !!!Щом богославят един от създателите на силовите групировки, кво да кажа повече !!!
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това са неизпълнени желания...Всеки си ги има, но като си министър ти ги лепват като обещания...
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази фондация нека се върне 23 години назад. Та да е пълна картинката. На неизпълнени обещания и откровени лъжи сме се наслушали.
161
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой крив,кой прав не знам,но к.р ядем голям!!!
160
2
 
9
 
! Отговори
До 201 преди 11 години
Кой да мачка? Мачка теб, ***, баща ти, мен, тези и онези, които сме лош мат риал..да мачка някой, който си го е заслужил? Не. Така, че не се пъчи..Народа се гърчи от глад и мизерия. В 21 век умират хора от глад и мизерия в мижавата ни нищо не струваща (вече), страница. От 12 г. насам за пръв път пенсиите са обезценени..това ли да мачка? От на сетне остана ли нещо да мачка? Гарван, гарвана око не вади. Жалкото е, че не сме единни и нямаме общество, което да търси сметка.
159
1
 
17
 
! Отговори
до 213 преди 11 години
Четеш не четеш туй е положението БСП и ГЕРБ са бити карти на следващите избори ще са или Кунева или Волен другото е вятър и мъгла, аз ще предпочета Волен в такъв случай.
158
2
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
ПО-ГОЛЯМА СКЪПОТИЯ И ПО-ГОЛЯМО ОГРАБВАНЕ И ПО-ГОЛЯМА БЕДНОСТ НАРОДЪТ НИ НАИСТИНА НЕ ПОМНИ.