Над 19% е младежката безработица у нас

Хората с увреждания също трудно намират работа
5 юни 2012 13:38,
160
Над 19% е младежката безработица у нас
Образованието е една от основните причини за безработицата. Снимка: архив Булфото

Младежката безработица в България е малко над 19 на сто и е над средното ниво за Европейския съюз, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

По нейни думи младежката безработица е проблем не само за страната ни, но и за още 15 европейски страни.

Едни от причините за високата младежка безработица са ранното отпадане от училище и недобрата подготовка, която получават завършващите средно или висше образование, обясни Русинова във Варна.

От социалното министерство обявиха, чеподготвят програма, с която да стимулират работодателите да осигуряват работни места на младите хора.

Фирмите, които осигуряват работа на млади хора ще могат да получат до 200 000 евро безвъзмездна помощ.

Част от тези средства ще могат да се използват за оборудване на работното място, а останалите да покриват обучението и възнаграждението.

Председателят на Националния алианс за социална отговорност (НАСО) Георги Георгиев пък коментира, че безработицата на хората с увреждания в страната е много голям. Той допълни, че за Варна например тя е над 50%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
8
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
При ---СОЦА --,имаше ред ,а сега само *** и *** ----!
98
0
 
4
 
! Отговори
ИМА ЛИ В Бг..? преди 11 години
"С кирка и лопата ,...министерска заплата"...!
97
0
 
5
 
! Отговори
в Бг преди 11 години
Възможностите са ----НЕВЪЗМОЖНИ -----,ФАКТ!
96
2
 
3
 
! Отговори
до 111 преди 11 години
твърде ниско ти е нивото,вземи се заври в *** си и недей обижда хората,много знаеш какво и как го произвеждам,не яз а фирмата за която работя.... там няма ментета ако се издъниш веднъж губиш клиенти,продукцията се изнася навън,над 70% е износ.къде си тръгнал да ме обиждаш ....***,можеш да се задавиш в злобата си ......
95
0
 
10
 
! Отговори
факт преди 11 години
Защо няма вече *** в прованса ,....-ЩОТО НЯМА ПРОИЗВОДСТВО ,...ЗА КРАДЕНЕ !
94
0
 
8
 
! Отговори
имам питане ? преди 11 години
Брендо ,...безработен ли се води ?
93
1
 
13
 
! Отговори
ДО 111 преди 11 години
Един пример :Всички знаем ,че Пловдивско БЕШЕ НАЙ-ДОБРИЯТ ПРОИЗВОДИТЕЛ на плодове и зеленчуци ,които се продаваха в столицата ,милионнен град ,НО мутрите през 20г.преход ,ги пресрещаха близо до гр. Ихтиман и ги връщаха ,за да им изкупуват продукцията и обезценят стоката ....за да бъдат ....монополисти !Е,....а бъди производител в Бе-ге?
92
0
 
4
 
! Отговори
селянина преди 11 години
До 115 Беше ми предложено да садя картофи. Няма срамна работа. Исках само да ми светнете къде да си пласирам стоката. За депутат съм много умен, не става. А така наречения соц - *** мирише още, но този път там ходят така наречените " демократи". Не чувстваш ли миризмата е вече непоносима.
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България ще се оправи само ако си върнем Волжка България!
90
0
 
8
 
! Отговори
в Бг преди 11 години
Какво образование....?Дава се възможност и без образование ,даже и министър може да станеш ,като Калина Илиева !Бг ,държавата на огромните............. ВЪЗМОЖНИ-НЕВЪЗМОЖНОСТИ----!
89
0
 
5
 
! Отговори
дУ 111 преди 11 години
Прав е -----108---,всичко се унищожава ,вече 23г.,....умишлено!
88
2
 
2
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
Не е вярно! В България икономиката ни се крепи на туризма!
87
1
 
4
 
! Отговори
ИМА ИЗХОД преди 11 години
Що рИвете бре,.....НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ НА ВСИЧКО ,работа ще има за целия китайски народ ......!Айде всички мрънкалници и демократи, у ........ЛЕВО!
86
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в България няма икономика, има консуматорско общество.Никой не иска да се захване с производство,всеки гледа да се ориентира към сектора на услугите....еееее добре де ама парите идват от производството,което държавата всячески унищожава....
85
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 11 години
До 100 Аз знам как се садят картофи, но ти ми кажи къде да ги продавам. Като ядете само турски ,гръцки , аржентинси,бразилски ,полски зеленчуци.
84
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали знаете какъв е изхода от кризата в БгТЕРМИНАЛ 1 И ТЕРМИНАЛ 2 ...айде от мен да добавя може и международната автогара
83
1
 
6
 
! Отговори
уж гражданин преди 11 години
Дрги управляващи от всички партии до сега. Какво направихте за младите до сега?Работа има само за калинките около вас . Много са подготвени. И дипломи имат и свои хора .Другите ще са статистика -безработни, значи некадърни. Сега ще наливате в наши и ваши фирми за работни места. Да лапате както сте свикнали на готово . С това не се прави икономика.
82
2
 
12
 
! Отговори
Гери преди 11 години
проблемът не е толкова в безработицата, а в ниските заплати! Не ми е проблем и тук да си намеря работа, но в чужбина ще получавам в пъти повече!
81
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм от хората, които не могат да простят обидата от това, че собствената ми държава всячески се опитва да ми подскаже, че не ме иска. Ето затова като избягам от тук не очаквайте да се върна за постоянно. Понякога държавата-мащеха се отнася по-добре от държавата-майка, която е безотговорна. Щом една държава не ме иска и обича, защо да я обичам? България сега не е онази от детството ми!
80
4
 
4
 
! Отговори
до безработните преди 11 години
Защо не садите ----КАРТОФИ ?

Спонсорирани публикации