Над 19% е младежката безработица у нас

Хората с увреждания също трудно намират работа
5 юни 2012 13:38,
160
Над 19% е младежката безработица у нас
Образованието е една от основните причини за безработицата. Снимка: архив Булфото

Младежката безработица в България е малко над 19 на сто и е над средното ниво за Европейския съюз, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

По нейни думи младежката безработица е проблем не само за страната ни, но и за още 15 европейски страни.

Едни от причините за високата младежка безработица са ранното отпадане от училище и недобрата подготовка, която получават завършващите средно или висше образование, обясни Русинова във Варна.

От социалното министерство обявиха, чеподготвят програма, с която да стимулират работодателите да осигуряват работни места на младите хора.

Фирмите, които осигуряват работа на млади хора ще могат да получат до 200 000 евро безвъзмездна помощ.

Част от тези средства ще могат да се използват за оборудване на работното място, а останалите да покриват обучението и възнаграждението.

Председателят на Националния алианс за социална отговорност (НАСО) Георги Георгиев пък коментира, че безработицата на хората с увреждания в страната е много голям. Той допълни, че за Варна например тя е над 50%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
10
 
! Отговори
ВСЕ ОЩЕ преди 11 години
"дРУГАРИ И ДРУГАРКИ,ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ,............КАЧЕТЕ СЕ НА ТРОТОАРИТЕ ,ЗА ДА ПРЕМИНАТ КОЛИТЕ НА ДРУГАРИТЕ"-----Р. Ралин---
58
2
 
20
 
! Отговори
бъдещ емигрант преди 11 години
*** не иска явно да му работя. ОК, обаче замина ли, ще гледам да изтегля роднините си там, за да не пращам пари тук в ***. Няма да спонсорирам БГ ***, щом няма място за мен тук!
57
4
 
2
 
! Отговори
krasi преди 11 години
v italia e 28% v ispaniq 31%.za parite,taka e nie kato pokolenie nqmame kysmet. az rabotq vyv VW,zaplatatami kato nachalo be 711evro v germaniq.ok, vseki mlad iska da pochne ot 3000evro i da si kupi novo bmw i da hodi na cacao v sunny beach i da se gazari. ne e taka,znaeteli kolko botilki s diariq trqbva da se izpiqt? i kolkousiliq?taka che koito moje da se bori uspqva! sega zaplatata mi e troina, no 1vata godina moite priqteli v bg me bazikaha che zaplatata mi e niska,no sega az se smeq
56
3
 
3
 
! Отговори
до 59 преди 11 години
Еми всеки се шири според чергата! Ти ако искаш наеми апартамент за 1000лв, пускай водата да тече нон-стоп и оставяй всичките ел.уреди включени, после се оплаквай, че няма пари!Това което ти го казах, са реални сметки на студенти (мой колеги) които живеят под наем!
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А Дянкофф и Тотю ще вдигат пенсионната възраст! Сигурно с идеята поне 40-50 % от младите да са без работа, да киснат по кафенетата и да чакат родителите и дори бабите и дядовците им, които още работят, да им дадат пари за кафе и цигари! Супер!!!
54
0
 
7
 
! Отговори
ЗАЩО....? преди 11 години
Защо в държ.институции има ОЩЕ работещи бабички ,по над 70-80 годшна възраст /СПРАВКА ,...В НОЙ/.......А?
53
1
 
13
 
! Отговори
assyta преди 11 години
Преди месец стана ясно, че е 32%. И ще става още по-голяма, след като тук на младите се гледа на овчари, а по света хората строят високотехнологични проекти, за които им трябват инженери. Ние имахме един такъв, но се отказахме, когато стана ясно, че няма да го строят "правилните" хора
52
1
 
9
 
! Отговори
отново --ЗАЩО? преди 11 години
Защо в Бг има свободни места ,а не се НАЗНАЧАВА ------?
51
0
 
10
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Да, ама нещо ти куцат сметките. Миналата зима платих 200лв. парно за един месец, ама това по между другото. Наем и той 200лв, консумативи(вода и ток) и те ~50лв., карта за градския ~45лв. = ~495лв., а аз с ~10-15лв. за цял месец ли да се храня?
50
0
 
9
 
! Отговори
ПРИМЕР.... преди 11 години
Крал Кирил Рашков да не би да е учил .....?Същият е работодател ,даже и държавните институции Му слугуват !ФЪФ--Бг ,...има свободни места в държ. институции ,НО не НАЗНАЧАВАТ ,ЗА ДА МОГАТ СЛУЖИТЕЛИТЕ /действащите в момента/,да вземат заплатите ,като бонуси ,на свободните места ......САМО в Бг!---Ако не вярвате ---проверете !
49
0
 
15
 
! Отговори
Лора преди 11 години
освен да запиша да уча нещо висше и да ходя по бригади друг начин не виждам, за да очелея!
48
0
 
5
 
! Отговори
Вагнер преди 11 години
Брат на бивш депутат от БСП остава в арестаАмериканските власти искат екстрадицията на Ангел Кираджиев, брат на Георги Юруков, ако бъде признат за виновен, го грози наказание до 20 години затворАнгел Кираджиев (дясно) в Благоевградския съд Ангел Кираджиев (дясно) в Благоевградския съдАнгел Кираджиев, брат на Георги Юруков - бивш депутат от БСП и съветник на президента Първанов, остава в ареста, реши Софийският апелативен съд."Интерпол" издирва този 51-годишен мъж за извършени престъпления в САЩ. Пред съда в София той бе представляван от двама бивши депутати от БСП - брат си Георги и Татяна Дончева.
47
3
 
5
 
! Отговори
до 35 преди 11 години
Не може всички да са бизнесмени.
46
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Към днешна дата за 23 години преход можем преспокойно да благодарим на всички онези, които през 89та викаха по площадите - "Свобода, свобода, свобода", както и редовното - "Кой не скача е червен, кой не скача е червен". Ето това направихте с децата си - обрекохте ги на безработица и мизерия! Благодаря!от детето на един такъв "свободясал"...
45
2
 
12
 
! Отговори
Иван Иванов преди 11 години
Пълни и тотални глупости и лъжи са това 19 %.Много, много повече е безработицата като цяло даже. А заплата до 400 лева например, която много хора получават тук в БГ за нещо дали е смятате бе еничари от Правителството. Тук в БГ е такава мизерия, мафия, корупция и какво ли не още, че думите ми не стигат. А за ПРАВОСЪДИЕТО изобщо дори няма какво да се коментира...там нещата са тотално извън контрол и всякакви норми. Каква Европа, какъв ЕС, какви 5 лева...
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
hahhaha ne bilo na nivo srednto i vis6eto obrazovanie i zatova imalo bezrabotica...leleeee sme6niciiii......a Kalinka kato e sus sredni i fal6iva diploma, kak si nameri rabota i to na takuv post ?!!
43
15
 
6
 
! Отговори
до Лора преди 11 години
500лв пак много са ти давали. Взимаш 1 стая от тристаен апартамент в София - 100лв. Плащаш си сметките - 100лв( и това е много), остават ти 300лв. Баба ми и дядо ми живеят с толкова пари за месеца! Изкарай някой курс, научи някой език и тогава ще имаш претенции за по-добра работа! Успех!
42
0
 
4
 
! Отговори
СПЛД преди 11 години
И защо не сте сложили коняк на снимката ;)
41
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
0% безработица при внуците на бивши партизани ятаци доносници номенклатурчици...
40
0
 
12
 
! Отговори
до 43 преди 11 години
Не, просто явно има задръжки, а не си вдига краката като неграмотните курвички, които обслужват клиенти в банковите клонове. Една позната с техникум по облекло работи в клон на една банка - смях!

Спонсорирани публикации