„EVN вън!” и „Мафия!” огласи Пловдив

Над 200 души на протест срещу шоковото поскъпване на тока
Обновена: 16 юли 2012 12:41 | 12 юли 2012 21:40,
81
„EVN вън!” и „Мафия!” огласи Пловдив
Над двеста души излязоха на протест в Пловдив. Снимка: Dnes.bg

Над 200 души излязоха на протест в Пловдив в четвъртък вечерта. Те негодуват срещу увеличението на тока с 13%.  „EVN вън!” и „Мафия!”, скандираха протестиращите.

Те направиха шествие в знак на протест срещу шоковото увеличение на цената на електроенергията. То тръгна от централната поща в града, премина през римския стадион и стигна до централната сграда на EVN за Южна Блгария, която се намира в Пловдив. Там протестиращите се обявиха против монопола на компанията и поискаха национализация на енергийните дружества в страната.

„Тока скача постоянно, а на домакинствата им се извиват ръцете”, заяви пред Dnes.bg един от участниците в шествието. Той изрази недоволство от отношението на монополистите към българския народ.

„Аз като не платя тока идват и ми го режат, а в махалите не е така, правилата трябва да важат за всички”, коментира друг протестиращ.

Хората са недоволни от факта, че всяко лято токът поскъпва, в същото време заплатите стоят на едно ниво. Протестиращите издигнаха и лозунг: „Високата цена на тока е опасна за вашето здраве”.

Преди митинга, организаторите призоваха желаещите да протестират да носят свирки, тъпани, тарамбуки и каквото се сетят, за да се вдигне шум до небето. Те категорично заявявиха, че не толерират каквото и да било насилие, вандалски прояви, конфликти и пропагандиране на расова, етническа или религиозна дискриминация.

"Не защитаваме и не подкрепяме партийни и свързани с тях организации!”, заявиха още организаторите на протеста в Пловдив.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
41
 
6
 
! Отговори
Нико преди 11 години
*** ,то ако беше голям келепира Е-он нямаше да се изнесе от България, Газпром ли искате или Лукойл да ви продава тока - тогава ще ядете ритници по мазните филебийски *** !
10
6
 
39
 
! Отговори
ан преди 11 години
В ПЛОВДИВ СИ СЪБУДИХА. А ВИЕ ОТ СОФИЯТЕ ОЩЕ ЛИ ЩЕ ТЪРПИМЕ ЧЕЗНИТЕ В УШИТЕ БЕ? НЕ ВИ ЛИ ОМРЪЗНА ДА ВИ ПРАВЯТ НА ПРОСТАЦИ БЕ?... МНОО ГОТИН НАРОД ИМАТЕ У БУГАРСКО БЕЕЕ. ТЕ ТАКИВА ДА БЕХА НА СЕКЪДЕ ЦЕНА НЕМАШЕ ДА ИМАТ. АМА У ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ НИ БИА ШУТО У ЗА.НИКО. ТУКА ПОНЕ СИ ПРАИМЕ КВОТО СИ ПОИСКАМЕ. ДРУГАРЕТЕ МИНИСТЕРШИ НИ ИГРААТ ПО ГАЙДАТА. СТАНААМЕ МИЛИАРДЕРЕ ОТ ТЕЯ ПРОСТАЦИ. МНОО ГОТИНА ДРЪЖАВА Е ТАЯ МУТРЕСТАНИЯ. ОЩЕ НЕКОА И ДРУГА ГОДИНКА И НЕМА ДА МОЕМЕ СИ ПРЕБОРОИМЕ ПАРИТЕ БРЕ ХА ХА ХА ХА
9
2
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
с 200 се почва
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
DRASKA4ITE OT GERB SLAGAT - BRAVO MN STE PROSTI PODLOGI
7
2
 
45
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Само...партизанско движение ще стресне...монополите.Всички ако отидат в...горите,няма да има кой да им...плаща тока,водата,интернета,мобифона,здравните осигуровки,пътен данък,данък сгради,данък смет,ДДС и ...тогава партизаните ще вземат...власта;и ще въведат нови...данъци и такси.
6
3
 
59
 
! Отговори
Maks преди 11 години
Утре петък 13.07 от 18:30 часа на Орлов мост протест срещу цената на тока ! Присъствайте !
5
4
 
21
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
че на нас да не би някой да ни остави нещо.дай да видим вие младите какво ще направите-най-вероятно пустиня..
4
6
 
25
 
! Отговори
до 2 преди 11 години
Мен пък ме е срам от младите - на по двайсе и няколко години пуснали шкембета като бременни и чакат някой да ги дондурука.
3
6
 
34
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
от 200 души ли се състой кенефската дъжава/ бг/ егати заспалита ***/ иначе всички на море
2
49
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
На снимката се виждат само пенсионери.Правителството обеща да компенсира пенсионерите заради поскъпването на тока.Колкото и да си *** ще се сетиш,че Станишев беше вчера в Пловдив.Кой организира протестите?Толкова е грозно и прозрачно,че даже ми се повръща,Тия пенсионери заслужават да живеят без пенсии,защото в разцвета на силите си са оставили на нас младите една разрушена и ограбена държава.
1
7
 
63
 
! Отговори
* Kronos * преди 11 години
200 човека срещу тоя геноцид - това сме българите , ОВЦЕ !