Камикадзе взривил автобуса в Бургас

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем
Обновена: 19 юли 2012 08:45 | 19 юли 2012 08:40, Петя Славова
329
Камикадзе взривил автобуса в Бургас
Снимка: Булфото

Атентатор камикадзе е взривил автобуса в Бургас, съобщи премиерът Бойко Борисов, след като пристигна в морския град, за да се запознае на място със ситуацията.

Министър-председателят е помолил прокуратурата да разпространят снимка на извършителя, за да се установи самоличността му.

По първоначални данни атентаторът е мъж с дълга коса. Той е заснет от камерите на летището. В дрехите му са открити фалшиви документи за самоличност на жител от щата Мичиган.

Още по темата

Тялото на атентатора е най-обезобразеното от взрива. Пръстовите му отпечатъци не са в базата данни на ФБР. Няма го и в регистрите на нашата "Гранична полиция".

Снети са му пръстови отпечатъци, назначена е ДНК експертиза. От видеозапис се вижда, че атентаторът по нищо не се е отличавал от останалите туристи, бил е с къси панталони, раница на гърба.

Взривът е станал в багажното отделение на автобуса. Установява се неговата мощност.

Вчера около 17.30 часа на летището в Бургас се взриви автобус с израелски туристи.

Жертвите на зловещия атентат вече станаха осем, след като една от жените, откарана в критично състояние в болницата в морския град, е починала късно снощи.

32-ма са ранените, 28 са настанени в Бургаската болница.Трима от пострадалите, които са в тежко състояние, са настанени в "Пирогов" и ВМА. Сред тях е и жена на 23 години с опасност за живота.

По-леко пострадалите ще бъдат превозени с израелски самолети.

По нареждане на премиера правителственият "Еърбъс" излита за Бургас. Той също ще осъществи полет до Израел, с който ще бъдат върнати около 70 израелски туристи, които са прекарали тази нощ на летище "Сарафово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
5
 
4
 
! Отговори
tr преди 11 години
Няма да се очудя ако евреите са се гръмнали сами, само за да имат още един повод да нападнат Иран.
87
2
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Ангеле, хубаво ще е да се премахнат и страни като САЩ и Израел, защото те са в основата на повечето военни конфликти последните 50 години. А там, където не могат да обявят война, режисират преврати с удобни за тях хора.
86
0
 
2
 
! Отговори
До пич преди 11 години
Ами ти къде пък си виждал освен в България да не правят проверка на багажа на излизане от летището. Аз само 3 пъти съм летял на Самолет, единия път до Малта и ни спукаха от тараш на багажа, а от България на излитане абсолютно никой не ни проваряваше. След това съм пътувал до Турция а там проверката е още по сериозна освен тараш на багажа, дамските малки чантички минават през рентген.
85
3
 
10
 
! Отговори
Жител на Земята 3 преди 11 години
...Най *** е Дами и Господа че със такъв атентат все едно ни въвличат в една война,която на всеки средноинтелигентен човек му е ясно че НИКОГА НЯМА ДА СПРЕ! Ние какво общо имаме със това че изкуствено създадената държава на евреите е създадена върху свещена мюсюлманска територия и те това НИКОГА НЯМА ДА ГО ПРОСТЯТ?!? За съжаление сега ще пострадаме и ние... защото съм убеден че поне за няколко години напред доста ще падне прихода ни от чуждестранни туристи на нашето черноморие заради това! :(
84
4
 
19
 
! Отговори
Луд преди 11 години
А евреите като бомбадират Палестина с бял фосфор, който е забранен и остава ужасни изгаряния и слепени хора, тлее с часове !А охраната на летището - за 700 лв сезонно толкоз е и охрана :)
83
0
 
3
 
! Отговори
qan преди 11 години
Може пък човека да си е носел в раницата "армаган" за използване в Израел но нещо да се е объркало ...
82
2
 
16
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
Абе как така 1 час след атентата вече се знае всичко, че и изявления са дали САЩ и Израел. Иран била виновна и ще има последствия. Те за 1 час обувките немогат да си вържат, а какво остава информацията да е събрана, обработена и изпратена на САЩ и Израел, че и да са си подготвили изявления и да са обмислили ситуацията... Всичко е предварително направено от тях...
81
6
 
3
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
По-последни данни на другаря Кутев не Цецо, а лично Бойко бил взривил автобуса.
80
1
 
22
 
! Отговори
до 'пич' преди 11 години
абе 'пич', ти сериозно ли си вярваш, че арабин терорист с фалшива американска книжка, ще внесе в раницата си бомба, ще се качи на израелски самолет от израел и ще дойде 1 час по - рано на почивка в България, заедно с 150 евреи туристи? или сериозно вярваш, че същият този терорист ще се разходи от Гърция до Бургас ей така, за кеф, а няма да взриви бомбата в Гърция, където има над 500.000 израелски туристи? рядко тъпо парче си, да знаеш
79
16
 
11
 
! Отговори
член на БСП преди 11 години
ГЕРБ взривиха автобуса, лично Цветанов сложи бомбата. Това предполагам е пределно ясно на всички другари във форума. Е сега е момента да поискаме оставка на всички гербажии, за да можем да си дойдем ние, начело с другаря Серж и другаря Хохрегер да управляваме. Да вземем пример от другите държави, където като гръмне бомба и веднага правителствата хвърлят оставки и идват комунистите на власт!
78
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма значение какъв е камикадзето той може да е от всякаква националност, фанатици и психопати има навсякъде по света. По плашещото е че от това вече пострадахме и ние.
77
1
 
3
 
! Отговори
брей преди 11 години
Националната му принадлежност все още няма как да се установи посредством ДНК анализ! Все още гените ни не кодират белтъци с националните ни флагове и национални измишльотини!
76
4
 
5
 
! Отговори
Марти преди 11 години
до 88Не си прав,постоянно има информация че се подготвят терористични актове в България.Друг е въпроса че нашите "специални" служби са заети със следенето на политическите опоненти на ГЕРБ и личните врагове на Цветанов и Борисов.Както при предишните следяха пък техните врагове и т.н.Проблема в България че винаги мислим че ще ни подминат защото сме малки и незначителни.Всеки който е летял от българска аерогара,знае че контрола е меко казано занижен. А пък съвсем друг е въпроса че тук може и да иде реч за някоя авария в автобуса,на каквито сме се нагледали в БГ,последния инцидент беше в София със националния отбор на Куба по волейбол,автобуса им пламна като факла и само по чудо не изгоря някой.
75
5
 
23
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 11 години
Ето резултатите от боковите дюнери и некомпетентното му и безотговорно правителство!Една държава без професионално разузнаване и държавна сигурност е като жилище без врати!В МОМЕНТА НИЕ СМЕ КАТО РАЗГРАДЕН ДВОР И РЕЗУЛТАТИТЕ СА НА ЛИЦЕ!ЛИЧНОТО МИ ПРИТЕСНЕНИЕ Е , ЧЕ ТОВА НЯМА ДА Е ЕДИНИЧЕН СЛУЧАЙ!
74
4
 
13
 
! Отговори
Жител на Земята 2 преди 11 години
.... Вчера слушах че нещо Премиерът на Израел както май и Министъра на Отбраната им нещо обвинявали май май България.... НЕ били доволни?!?!... Те какво искат... ДО ВСЕКИ ЕВРЕИН ТУК ДА ИМА СПЕЦ ЧАСТИ ЛИ...Какво?!? Примерно в момента има Европейско по баскетбол за младежи в София... Израел има отбор тук...и?!? Има сума ти еврейски институции в България...и?!? Израелски туристи пристигат сигурно всеки летен ден за почивка в България...и?!? Какво сме виновни НИЕ за ТЯХНАТА ВОЙНА ТАМ?!?! :( :(....
73
12
 
11
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Крайно време е да се премахнат планетата земя страни като Иран,Ирак,Ливан,Палестина и Авганистан.Това са страни които само вредят на мира на нашата планета.Страни в които не растат нормални хора а чудовища с промити мозъци.Ако ще да е с цената на 3-та световна война тези страни трябва да бъдат унищожени
72
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
как всички взривове в България ВИНАГИ са предизвиквани от мюсюлмани и комунисти? Факт. как пък един път будист или християнин не взриви нещо? дали е случайност? хайде слагайте минусчета, но това няма да промени фактите.
71
3
 
4
 
! Отговори
SF преди 11 години
А друго е странно: ако е имало "камикадзе" защо никой не е чул да вика преди да се взриви "алахе велик"?! Нали така *** свинете камикадзета...значи не е бил камикадзе или ако е бил не е бил мюслин или се е взривил погрешка.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
terorist s 6axidski kolan 6te6e da se vzrivi v salona na avtobusa,mejdu xorata.nema logika da ostavi vzriva v bagajnoto i da se ka4va v avtobusa ottam da go detonira.tazi versia e nepravdopodobna
69
1
 
3
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 11 години
До 97 Прав си на частично , не журналистите пишат какво им дойде , а някой преди да изслуша експертите си бърза да дава интервюта преди да се е изяснила обстановката. А това води до грешки и лош пиар както и невярна информация на обществото.