Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?

Американска телевизия разпространи снимка от шофьорската му книжка
Обновена: 19 юли 2012 20:44 | 19 юли 2012 20:42, Красимир Ангелов
169
Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Шофьорската книжка, намерена на мястото на атентатът. Снимка: АBC

Социалните мрежи в интернет закипяха от версии за самоличността на атентатора от летището в Бургас.

Американската телевизионна мрежа Ей Би Си разпространи снимка на шофьорска книжка, за която твърди, че е документът, открит в останките на предполагаемия атентатор.

На нея се вижда млад мъж с дълга коса, с посочена рождена дата 5 декември 1987. Изписаното име на документа е Jacque Felipe Martin от Батън Руж, щата Луизиана.

По-рано през деня вътрешния министър Цветан Цветанов бе категоричен, че атентаторът е бил с фалшиви документи, които са открити на мястото на атаката.

Още по темата

Истинската самоличност на атентатора също е потънала в мистерия, въпреки че ДНК профилът му вече е известен. 

В интернет снимката на атентатора, която беше официално разпространена от МВР, вече бе сравнена с тази на бивш затворник в Гуантанамо, който има поразяваща прилика с извършителя на терористичния акт в Бургас.

"Заподозреният" в Интернет е Мехди Мохамед Гезли. Според информацията той е роден през 1979 г. в Стокхолм, Швеция.

Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Мехди Мохамед Гезли. Снимка: Facebook

Баща му е алжирец, а майка му финландка. Гезли е бил е арестуван на 01.12 2001 година в Пакистан, а след престой в прочутия затвор в Гуантанамо е освободен.

Медиите в Израел също обръщат внимание на въпроса със самоличността на атентатора, но отбелязват, че на този етап няма официална информация кой е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Az sum ot michigan, kato gledam tozi Operators Licence nqkoi neshta vuobshte ne suvpadat sus logikata. Pyrvo pred nomera na knijkata e purvata bukva na poslednoto ime. V tozi sluchai tq e "A", a ne "M" Vtoro, adresa vobshte ne e michiganski, sled kato se posochva drug shtat 'LA' daje tova ne e shtat, kak shte e ot michigan, a adresa ne e?. Tova e ne samo falshiv dokument, tova e grubo skalupen dokument ot nqkoi negramoten, i me kara da vqrvam che ne e napraven da se pokazva nikoga v Michigan.
105
2
 
6
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
Определено от снимките ми става ясно, че терориста не е искал да направи атентата. Предполагам, че му въздействано чрез хипноза. Много значими убийства и опити са ставали по този начин в миналото, като случая Кенеди, опита за покушението на Папата и т.н.
104
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тия трябва да сменят диска.Никoй мюсюламин няма да се гръмне заради няколко еврина.Те и затова измислиха набързо фалшивте документи защото атентата е фалшиф.Хварлена раница с фалшиви документи някъде по автобуса и после с дистационно е задействана пиратката.Кой е видял тялото на камикадзето?Никоu...Абе искахме EC i nato,ето ви резултата,дано само не изценират атентати на турове които ги нямаме де,ама зацепихте за кой турове мисля
103
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо са измислили нашите продажници,с този фалшиф атентат ни подготвят.Очаквайте лоши изненади.Пожарния и плевната които се хили постоянно като улав може и във война да ни вкарат
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фалшиви документи защото атентата е фалшиф.Болен световен и национален елит ръководи човечеството.
101
6
 
24
 
! Отговори
AYYYYYYYYYY преди 11 години
Този атентат е изцениран за настройват хората против иран.Това лице може и да е човек на цру,заложил бомбата и в момента на сигурност.Не обръщайте внимание на писания и глупости.Този атентат е бил замислен отдавна от цру и е протекъл точно така както е бил замислен.Пожарния,цуци и плевната са били предупредени ако не са и участвали в изценировката му.
100
11
 
6
 
! Отговори
обективен преди 11 години
цру, мосад дрън дрън. за какво им е на мосад и цру у нас да взривяват, като ние и без това сме заявили позицията си на тяхна страна?! вземете та помислете малко преди да се изхождате върху клавиатурата.
99
0
 
13
 
! Отговори
ективен преди 11 години
какви простотии чета тука... установено е, че бомбата е била в раницата на човек с фалшиви документи. тука някой се изказва че може да са му я подхвърлили един вид в раницата без да разбере. друг пък се изцепи, че шофьора бил... абе тия версии от г.за ли си ги вадите?
98
4
 
4
 
! Отговори
Пръднал кос преди 11 години
Още малко и ще лъсне дългата ръка на цру, та ще я видят и слепите, и простите кибици.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
125 От къде имаш тази инфорация
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В мичиган наистина му викат operator license - категория B у нас
95
1
 
1
 
! Отговори
The Fame преди 11 години
Интересно.
94
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
123 паспортът е на покрива на летището леко пообгорял
93
2
 
2
 
! Отговори
ava преди 11 години
Driver's license v USA ili shofiorska knijka e ofizialen dokument tam,a ne kato v Bg lichnata karta e ofizialen d....
92
0
 
10
 
! Отговори
The Fame преди 11 години
Operation Licens е друго име за Drivers Licens. Книжка е. Не важи на територията на България. Защо само тя е намерена?
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
погледнете видеото и вище крактму коло е по тъмен од този на смиката,таваса глупости лично за мен е всичко политика и пари за америка и израел.
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
117 Все пак и бил взривен тоя документ, за кйто мисля. ,че е служебен пропуск, не driving licence. ББ каза , че младежа се подвизавал тук с този документ. Е как ще стане? Първо не е книжка и второ не важи тук, каквото и да е!
89
0
 
5
 
! Отговори
TheFame преди 11 години
Ясно е, че е Ps. Проблема е друг - очевидно снимката е фалшифицирана, името е подхвърлено, задънена улица. Хората толкова време анализираха тезите си, а дори не са обърнали внимание на реалните неща.
88
1
 
10
 
! Отговори
The Fame преди 11 години
Я погледнете снимката от шофьорската - забележете, че всички черни надписи са лека мръсни, както е мръсен и целия документ. Я сега погледнете надписа на името. Чисто черно, много силно открояващо се от всички други черни надписи. Как става този номер?
87
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Надявам се, че пилотите на ер виа не ходят в джамия. Иначе става пекалено черен виц. А Мустафа като е бил безработен две години как е станал шофьор точно на този трансфер и изобщо имал ли е правоспособност? Като гледах роднините му той или е геният на семейството или знае блъгарси колкото тях. Това повдига много въпроси. А къде е бил и какво е правил тези две години? Може би е бил стипендиант в саудитска арабия като повечето младежи от региона?...

Спонсорирани публикации