Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?

Американска телевизия разпространи снимка от шофьорската му книжка
Обновена: 19 юли 2012 20:44 | 19 юли 2012 20:42, Красимир Ангелов
169
Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Шофьорската книжка, намерена на мястото на атентатът. Снимка: АBC

Социалните мрежи в интернет закипяха от версии за самоличността на атентатора от летището в Бургас.

Американската телевизионна мрежа Ей Би Си разпространи снимка на шофьорска книжка, за която твърди, че е документът, открит в останките на предполагаемия атентатор.

На нея се вижда млад мъж с дълга коса, с посочена рождена дата 5 декември 1987. Изписаното име на документа е Jacque Felipe Martin от Батън Руж, щата Луизиана.

По-рано през деня вътрешния министър Цветан Цветанов бе категоричен, че атентаторът е бил с фалшиви документи, които са открити на мястото на атаката.

Още по темата

Истинската самоличност на атентатора също е потънала в мистерия, въпреки че ДНК профилът му вече е известен. 

В интернет снимката на атентатора, която беше официално разпространена от МВР, вече бе сравнена с тази на бивш затворник в Гуантанамо, който има поразяваща прилика с извършителя на терористичния акт в Бургас.

"Заподозреният" в Интернет е Мехди Мохамед Гезли. Според информацията той е роден през 1979 г. в Стокхолм, Швеция.

Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Мехди Мохамед Гезли. Снимка: Facebook

Баща му е алжирец, а майка му финландка. Гезли е бил е арестуван на 01.12 2001 година в Пакистан, а след престой в прочутия затвор в Гуантанамо е освободен.

Медиите в Израел също обръщат внимание на въпроса със самоличността на атентатора, но отбелязват, че на този етап няма официална информация кой е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
112 миналата седмица летях за Варна. Мотах се два часа заедно с лапето, а на съседния чекинг беше полет на ел ал-4 часа секюрити чек ако не знаете.Обяснявах на малкия защо е така...После любезно поговорих с един от агентите като му посочих един с вид на гастрольор от Хизбула, който се правеше че спи на твърде близка до опашката пейка с един огромен сак отдолу! Не можеш да си представиш как скочиха от моссад! Нашите се появиха след десет минути! От моссад благодариха и проверяваха човека!
85
1
 
5
 
! Отговори
Един Бастун преди 11 години
Във връзка с тиражираната информация от страна на повечето медии както в България, така и в чужбина, че мъжът, самовзривил се на летището в Бургас е Мехди Мохамед Гезли, уточняваме, че това категорично не отговаря на истината. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
84
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
110: много просто на камерите се вижда как се оглежда нормално е страхът е голяма работа оглеждал се е да не бие на очи а като знаеш че след минути ти свърша живота съвсем друго мислене имаш няма го в база данни защо ли ? Интереси му викат :)))))))))))
83
5
 
9
 
! Отговори
man of the earth преди 11 години
Сега знам някои от имената на децата на ЛИЛИТ. Луцифер,Сатана,Дявол,Юда,Израел,Рогатия,САЩ,Шейтан,
82
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо никой не събере две и две и не повдига версията за шофьора Мустафа? Неговият профил и минало пасват идеално за ислямистки бомбър! Получил е курса в последния момент, моли се по пет пъти на ден, последните две години е бил безработен и живее там където се проповядва радикален ислям и т.н.!!!А това, че шофьор ислямист кара автобус с евреи не е просто пробив в сигурноста, а простотия, тотална некомпетентност и черен виц!Нека някой да попита МВР и Моссад дали ако евреите знаеха, кой ги откарва с автобуса биха се качили изобщо и какво щеше да стане!!!!!!Вместо това медиите ме карат да съм съпричастен към трагедията на онзи, който трабва да е основния заподозрян.....!!!!А хлапето от снимките???... Нека някой от болните мозъци да ни каже дали има профил на камикадзе с бермуди, бяла кожа, раница, дълга коса, който да се разхожда пред камерите знаейки, че ги има и т.н. Това че го няма в бази данни означава, че не е извършил престъпление или в най-лошия случай си е направил сам книжката да влиза в баровете...!!!Един *** от нова дори каза, че свалил раницата в багажното, защото щял да предизвика повече жертви отколкото ако я беше качил горе!!!!!!!И кой камикадзе е толкова *** да си сваля и оставя взрива!!!!Човека просто си е метнал раницата върху бомбата....Мустафа има и мотив и възможност и профил и подготовка за атентата.Сигурен съм, че Моссад и ЦРУ работят в тази посока иначе Уорлик нямаше да се появи пръв на място, а нашите само се излагат.Жалко за хората, нечуваната некомпетентност отново взе жертви!Разровете в тази посока преди чуждите служби.
81
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само се замислете защо точно този автобус :))) ? Казват му конспирация :)))
80
5
 
9
 
! Отговори
F.O.Z преди 11 години
TOVA E NAI-GOLQMATA LAJA V ISTORIQTA NA NOVA BALGARIQ. TOZI FILM E ZAMISLEN V ; MOSAD;-;CRY;- I MI-6 ,I CELI DA OBARNE SVETOVNOTO OB6TESTVENNO MNENIE SRE6TY IRAN I SIRIQ A S TOVA DA DADE KART-BLAN6 NA ZAPADA ZA ATAKA SRE6TY TQX. TYK NQMA NIKAKAV ATENTAT VSI4KO E PREDVARITELNO NAGLASENO I SAMO VZRIVA NA REISA E ISTINA,A VSI4KITE YJ YMRELI NIKOI NEGI VIDQ A RANENITE BQHA DOEDIN PREDVARITELNO PREVARZANI. MOSAD SI IZIGRA ROLQTA,NO BALGARIQ 6TE PATI ZARADI PEDALA BORISOV. DANO RYSIQ DA GI SPRE ???
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е. Някой ни прави на ид*оти! Добре, че Моссад и ЦРУ ще си свършат работата! За нашите остава лошия вкус на тоталната некомпетентност!
78
7
 
2
 
! Отговори
man of the earth преди 11 години
Изгониха ме от РАЯ с една жена която дори като ражда крещи.Преди нея си имах друга казваше се ЛИЛИТ .Народи ми куп деца.Имаше само едно условие ТЯ да бъде отгоре.
77
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя на снимката е прясно намлян опраскал е 3-4 линии и се е мислил за безсмъртен не мислих че и в бг.. ще има такива неща но ето всичко дойде на място трябва нещо да стане за да се промени друго за щалост това е истината драги ми зрители :) хората дават по 30 милиарда за разузнаване ние 16 милиона от които 15.8 откраднати а с останалите изграден окоп нашите разузнавачи се информират от пресата защото няма от каде другате да разберат за кво иде реч само се замислете ! Помияяяяяяяяяяяяяяяяяя
76
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е някакъв служебен пропуск за казино, както някой каза, че бил съответния адрес, а не шофьорска книжка!!!!!
75
1
 
5
 
! Отговори
KoKo преди 11 години
Аа.. Ето го БомберМан!
74
6
 
0
 
! Отговори
man of the earth преди 11 години
АЗ ( обичам да се наричам в единствено число от първи род ( Съм първородния син на АДАМ и *** .Казвам се Хавел.Имам брат който се нарича Авел.Знам че ще ме убие.Който знае края на историята,нека ми я разкаже
73
3
 
5
 
! Отговори
свободно преди 11 години
И аз си мисля, че е някой от нашите съседи. Завиждат заради курортите, то пък Слънчев Бряг е едно бардак. Момчето няма вид да е арабин. Как само е подхвърлил тази шофьорска книжка да се чудят сега.
72
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 11 години
И сляп да бях пак щях да видя, че изобщо не си приличат тия две снимки една с друга, тва са напълно различни лица и цветовете на косата и кожата също са различни, да не говорим че тоя човек може да му намерят хиляди двойници, но ей така някак изведнъж той приличал на господин Мехди Мохамед ?? Забележете името..., пак искат да го изкарат някакъв арабин или мюсюлманин... И на всичко отгоре той не си е променил вида и косата преди предприеме това... абе за толкова задръстени и прости ли ни имат ?
71
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво ли не правят. за да ни отделят вниманието от онея тон и половина небеляззани банкноти
70
2
 
17
 
! Отговори
!?!?! преди 11 години
Както се казваше в оня стар виц: Филмът не е шведски, ами е съветски и не е сексуален, ами е социален...... Последно! кое от "официалната" информация е вярно?Говорят за мъж на 36, на снимката е човек на не повече от 30, а камерата е заснела младеж на около 25!Дълга коса, шапка, тъмни очила-това са отличителни белези на диверсанта от романите за Авакум Захов, бе хора! Къде е записа от външната камера, да се види къде е отишъл? Или просто вън няма камера?ПРЕДПОЛАГА СЕ, кога е пристигнал тук!?
69
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Споко пичове. Боко и цецо си признаха - не е този махди. Има железно олиби - лежи в Швеция, у тях с с гривна и го наблюдават с три камери. бб знае кой е атентатора *** не казва.
68
3
 
15
 
! Отговори
До Ани преди 11 години
Нямаме Армия поради една единствена причина,по заръка на великата Америка.Политиката на България много отдавна е била МИРОЛЮБИВА.От векове,но историята показва едно който няма Армия рано или късно изчезва.Не знам на колко години си,но знаи едно.Никои от нашите съседи не ни обича.А лошото е че АМЕРИКА СИ ГОНИ ИНТЕРЕСА И ТО ПО НАЙ ОТВРАТИТЕЛНИЯ НАЧИН,А НИЕ ИМ ДАВАМЕ БАЗИ И ПЛАЦДАРМ ДА АТАКУВАТ СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА.Все едно да помогнеш на някои които иска да убие някои и в место да се разграничиш
67
6
 
6
 
! Отговори
man of the heart преди 11 години
Камикадзето съм аз. Можете да ме откриете по ИП то. 11/ 09 пак бях там дори пилотирах 5 самолета наведнъж.Не ме ли познахте?Аз и през1945 бях в Берлин,тогава започахме новата модера игра. 1968 си наредихме пионките(Израел). Между другото в Сараево аз застрелях Принца..... и така започна 1 вата световна война.А сега познахте ли ме? Пак ли не успяхте! Казвам ви истинат!! Аз сим ковачът на катинара на кутийката на ПАНДОРА и ключът е все още в МЕН. Когато си искам отварям. Обаче НЕ УМИРАМ

Спонсорирани публикации