Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб, обеща Найденов

Повишението ще бъде със стотинки, цена от 2 лева било истерия
Обновена: 31 юли 2012 14:14 | 31 юли 2012 14:14, Красимир Ангелов
251
Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб, обеща Найденов
Хлябът ни ще е от най-евтините в ЕС. Снимка: Impact Press Group

Няма да има драстично поскъпване на цената на хляба, като поскъпването ще бъде със стотинки, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след провеждането на Консултативния съвет по зърното.

"Няма драми с цената на хляба. Българинът ще яде най-евтиния и най-вкусния хляб в ЕС", подчерта земеделския министър и категорично отхвърли твърденията, че цената на насъщния ще доближи 2 лева. Според него подобни твърдения са "излишна истерия".

"Някои говорят, че хлябът ще мине два лева, но няма как да мине. Няма да го позволи пазарът", подчерта Найденов.

По изчисленията на експертите 4 128 000  тона е реколтата на пшеница тази година, което е  добър добив. Обезпокоително обаче е състоянието на реколтата на царевица и слънчоглед, обяви министърът на земеделието.

"Лошо е и положението в световен мащаб, в САЩ например реколтата от царевица е с 30 на сто по-ниска от очакваната, а във Франция ще бъде свикана среща на Г-20 във връзка със ситуацията на зърнения пазар", посочи Найденов.

Още по темата

Зърненият баланс на България е вързан, категорична бе и Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, която също потвърди, че хлябът ни ще бъде сред най-евтините в ЕС.

Тя допълни, че в момента според статистиката цената на един килограм хляб "Добруджа" е 1,31 лева, а на хляб "Стара Загора" е 1,35 лева.

Общият ресурс зърно, с който разполага страната ни към момента, за реколтата 2012 година, е 4 478 000 тона. От тях 350 000 тона са от реколта от миналата година. По думите на министър Найденов това е с близо тон повече от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
1
 
! Отговори
Не бе преди 11 години
Пинокио,расте ти носа!! Не ни пращаяй за зелен хайвер ,нали знаеш,че никак не ти вярваме
219
0
 
0
 
! Отговори
ДЯДО преди 11 години
Когато някой от това ПРАВИТЕЛСТВО каже нещо смятам,че е лъжа.Нямам никакво доверие вече от момента когато в началото на 2011 Г-н Борисов обяви,че вдига само осигурителния стаж за пенсиониране,а възраста остава същата- в края на годината се завъртя като някоя .... , промени казаното по рано и я вдигна.Та тъка е със всичко казано от ТЯХ.Много, много обещания и ЛЪЖИ.
218
0
 
0
 
! Отговори
мила34 преди 11 години
Нормално е, когато производителите са притиснати, да нямат желание да продават на загуба. Ниската цена на хляба в момента е въпрос на добра организация на контрола срещу спекулата и устойчивостта на производителите. Министър Найденов може да се ангажира с прогнози, но така или иначе тези, от които зависи са други, той може само да ги контролира.
217
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ГЕРБер, който да не лъже. Вссичко което казват е чиста ЛЪЖА
216
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха е казал нещо Миро, ха не е станало. Същото се отнася и за хляба.
215
0
 
7
 
! Отговори
проклети да сте! преди 11 години
проклети да са до девето коляно унищожителите на България от ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ ДО БОЙКО БОРИСОВ. те всички от ГЕРБ са лъжци като тоя *** НАЙДЕНОВ. Хляба вече е 1.20 лв. Огромна част от хляба е *** и плесенясва в жълто и розово въпреки че е в срок на годност. По *ян хляб не съм ял. Хубавото и качесвено хлебно жито се товари денонощно от *** за износ във Варна. В БЪЛГАРИЯ остава ***-некачествено фуражно жито. ПРОКЛЕТИ ДА СА ОТ ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ ДО БОЙКО БОРИСОВ! ТЕ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ!
214
0
 
6
 
! Отговори
Коректор преди 11 години
Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб пълен с набухватели и химии, обеща Найденов
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми ще го яде,какво да го прави
212
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСТАВКА!
211
0
 
2
 
! Отговори
гърмян заек преди 11 години
щом ти казва,че хляба няма да поскъпне драстично,значи точно обратното ще стане и ще ни е.т мамата не само с хляба,ами с всичко.дянката плещи,че ще качи заплати,пенсии и т.н. с 10 %,но живота ще поскъпне с 20-30 %.е сега кой е прецакания.да живеят от нашата кръв асфалтаджиите!
210
0
 
3
 
! Отговори
и има... преди 11 години
И има подмазващият се министър на земеделието..........
209
0
 
1
 
! Отговори
Sony преди 11 години
Da , a te she sa v poriadaka na 90,95st. tam niakade ;) .Bokluci skapani ebahte mamata na naroda ,samo ako znaete kakava toiaga vi chaka.
208
1
 
6
 
! Отговори
рецепта преди 11 години
1кг. брашно1ч.л.сол 1ч.л.захар1ч.л.оцет1с.л. олио1 пак. маявода - хладка, колкото поемеТова са продуктите, от които меся домашния си хляб. Става мого вкусен и траен.Направете сметка колко ми струва, като от тези продукти излизат почти 3 хляба.Не ме мързи, правя го с удоволствие.
207
0
 
1
 
! Отговори
Симо преди 11 години
Няма да е евтин хляба с голямо натискане на мелничарите и хлебарите 1 хляб по нова година ще е 1,50 лв а до изборите ще се постараят да не мине 2 лв.Найденов не разбира от земеделие,пшеници и брашна а само от животновъдство и по конкретно от кучета.Народа ще издържи на 2 лв хляб а той и в бъдеще ще е там някъде както горивата като скочиха 2 лв и вече няма да се върнат под тази цифра,но съм сигурен че тази година ще фалират много животновъди.Не желая да съм лош пророк но за съжаление ще е така.
206
0
 
2
 
! Отговори
@222 преди 11 години
МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ ОБЕЩА ЗА ХЛЯБА ЧЕ НЯМА ДА СЕ УВЕЛИЧИ А ЗА ТОКА НЯМАМЕ МИНИСТЪР КОЙТО ДА ОБЕЩАЕ...
205
0
 
9
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 11 години
Свитото потребление ще натисне цената на хляба, прогнозира министър Найденов"..Мисъл на ДЕНЯ е ..Този ***..т, не е чел нищо през живота си ..Този ***..к, , нефелен следва плътно глупостта на шефа си ..КОЙ яде много хляб ?? Ами бедните хора , нещастнико ..Ти пасти ли ни препоръчваш? Асфалт или футболните наслади създадени от шефа ти ??Значи казваш до днес по 5 филии хляб , ама ако от утре ядете по две- или само по една на ден цената му НЯМА да се вдигне ::)Ако от утре, само ние от ГЕРБ си караме колите с ВАШИТЕ пари и бензинът няма да се вдигне повече .Мерцедесите ..са добри коли , когато НЕ плащаме за тях :)Този шизофренен ***, който очевидно не яде хляб , не яде и 20 годишно ирландско, не си плаща бензина ,има секретарки и подмазвачи бол- около себе си , плътен *** -недоразумение за мястото , което заема , ни ..ОБЯСНЯВА нещо :)ТЪПОТАТА е заразна , особено ако е на шефа ти ..Прогресира в геометрична прогресия -особено в партия ГЕРБ..Няма по- стабилно правителство. от това ,СЪСТАВЕНО от *** :)*** , тъпаку не критикува и сметка не държи ..Няма и мисъл , морал някакъв ,съвест или ..самокритика ..)Има само тъпотии, бликащи , извиращи от празни кратуни , на *** :) )Thumb up 0 Thumb down 0
204
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този наистина заслужава - разстрел.... не, по-скоро - някаква кучешка смърт ... да ме извиняват кучетата ! Самозабравиха се, но то , народа, веднаж възстава...
203
1
 
5
 
! Отговори
www преди 11 години
И ЗА ЯЙЦАТА БЕШЕ КАЗАЛ ЧЕ СА ПОЕВТИНЕЛИ АМА НЕ БЕШЕ ВЯРНО ..
202
0
 
2
 
! Отговори
АЛО преди 11 години
горивата вдигнага хляба вдигнаха вди1ко вдигнаха / а народа/ мършев / спи/ честито на гласувалите за г=======б
201
0
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
преди беше/ върви народе възродени/ сега вървите *ци заблудени / нямям думи / мършата народ това заслужава / бой *

Спонсорирани публикации