Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб, обеща Найденов

Повишението ще бъде със стотинки, цена от 2 лева било истерия
Обновена: 31 юли 2012 14:14 | 31 юли 2012 14:14, Красимир Ангелов
251
Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб, обеща Найденов
Хлябът ни ще е от най-евтините в ЕС. Снимка: Impact Press Group

Няма да има драстично поскъпване на цената на хляба, като поскъпването ще бъде със стотинки, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след провеждането на Консултативния съвет по зърното.

"Няма драми с цената на хляба. Българинът ще яде най-евтиния и най-вкусния хляб в ЕС", подчерта земеделския министър и категорично отхвърли твърденията, че цената на насъщния ще доближи 2 лева. Според него подобни твърдения са "излишна истерия".

"Някои говорят, че хлябът ще мине два лева, но няма как да мине. Няма да го позволи пазарът", подчерта Найденов.

По изчисленията на експертите 4 128 000  тона е реколтата на пшеница тази година, което е  добър добив. Обезпокоително обаче е състоянието на реколтата на царевица и слънчоглед, обяви министърът на земеделието.

"Лошо е и положението в световен мащаб, в САЩ например реколтата от царевица е с 30 на сто по-ниска от очакваната, а във Франция ще бъде свикана среща на Г-20 във връзка със ситуацията на зърнения пазар", посочи Найденов.

Още по темата

Зърненият баланс на България е вързан, категорична бе и Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, която също потвърди, че хлябът ни ще бъде сред най-евтините в ЕС.

Тя допълни, че в момента според статистиката цената на един килограм хляб "Добруджа" е 1,31 лева, а на хляб "Стара Загора" е 1,35 лева.

Общият ресурс зърно, с който разполага страната ни към момента, за реколтата 2012 година, е 4 478 000 тона. От тях 350 000 тона са от реколта от миналата година. По думите на министър Найденов това е с близо тон повече от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
14
 
! Отговори
Лъжа,лъжа до кога преди 11 години
Няма такава екстра!ЕВТИНО И ВКУСНО.
199
0
 
10
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Хлябът и сега е над 2 лв. Само онези " по стандарт" може да се по-евтини.Обикновено хлябът произвеждан от Нилана струва над 1 лв за 500 грама, а има и такива, които гонят 2.50 лв. за кгТози министър къде живее?
198
0
 
12
 
! Отговори
Б.Б. преди 11 години
ЩЕ МИ ЯДЕТЕ ХУРКАТА ИЛИ ПО ТОЧНО ВЕЧЕ Я ЯДЕТЕ ХА-ХА-ХА *** НАРОД
197
0
 
15
 
! Отговори
един преди 11 години
До преди няколко дни тук, във Варна, 600гр. хляб струваше 90 ст. Сега е един лев...Моля, някой от съветниците на министъра да изчисли колко струва 1кг. хляб! Говоря за обикновен, не по стандарта "Гумена глава"....Пардон - Стара планина...Поскъпването е наистина със стотинки, но в проценти - 11%. Това - естествено - не е драстично поскъпване...Заплатите не са мърдали от 3 години. Сега, преди изборите, ако ги вдигнат с 5 %, ще ни продухат ушите...Зная само едно - водя се със среден доход, а веч
196
0
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Мирославеее,ние ще ядем генно модифициран х.... ако не спреш износа!Не се прави на ударен,много добре знаеш какво ще стане.....Е при твоята заплата от 3000 лева ще ядеш евтин хляб,ами питай пенсионерите със 140 лева пенсии,безработните и т.н.Ех пуста буна.......
195
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб, обеща Найденов- Плача и се смея... 20 години все обещания.
194
0
 
17
 
! Отговори
Пламен преди 11 години
Щом го казва *** от ГЕРБ значи няма да стане.Тия *** на вързано куче хляб не могат да дадат та камо ли на нас.
193
0
 
9
 
! Отговори
заинтересован преди 11 години
много искам да знам дали нашите господа управляващи четат тези наши коментари.....
192
0
 
5
 
! Отговори
Наивен преди 11 години
Най-евтин хляб,защото сме и най-бедните в европа.
191
0
 
14
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Какви глупости говори господин министъра- ядем най-евтин хляб?В Германия хляба също е евтин но е много по-качествен.От българския хляб се пълнее,лъжат в грамажа и не се знае какво слагат.Не съм сигурна,че българските политици ядат нещо българско.То и нямаме родно производство.Май си говориме само глупости и нищо повече.Като стане хляба 5 лева ще ядем пържоли.Вече и хляба ни стана лукс.Докараха народа до просешка тояга.Какво ще правят пенсионерите с 200-300 лв.пенсия?Просто не ми се мисли.
190
0
 
5
 
! Отговори
Parcuc преди 11 години
Мда, качеството на хляба е доста доста отварително направо толкова на кисело мирише по някой път че мое повърнеш
189
0
 
7
 
! Отговори
? преди 11 години
Найденов,нито е вкусен,нито различен: обвит в найлон уж за хигиена,той мухлясва на 2-рия ден.Да не говорим,че маята е калпава,та червата пукат като за световно.Купете си машинки,хора и си правете истински хляб
188
3
 
3
 
! Отговори
ДРУГАРИИИИИ... преди 11 години
ЕВТИН ХЛЕБ--НЕМА!!!!!!!!!!!!!!!!НЕМА И ДА ИМА!!!!!!!!!!ЧЕРВЕНИЯ ЗЪРНЕН МОНОПОЛ "НА ПАРТИЯТА БКП/бсп....ВЕЧЕ НЕМА НУЖДА ОТ НИСКИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА ЗЪРНОТО И БРАШНОТО.ДРЕБНИТЕ ФЕРМЕРИ ...ФАЛИРАХА!... СЕГА ЕДРОВАЦИТЕ ОТ "***"..../с бентлитата и кебапчетата на стачката/...ИСКАТПАРИ!!!Ще си ги изкарат от българите и от .....ИЗНОСА НА ЗЪРНО!!!НАЛИ ЯДОХТЕ КЕБАПЧЕТАТА ЛАНИ НА СТАЧКАТА ...??!...СЕГА ШЕ ГО ЯДЕТЕ ЦЕЛИЯ....!!!!!!!!!!!!!!!!
187
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BYLGARINA jade 95procenta otrova ot hranitelnite prodykti kamo li hljaba
186
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така е Найденов щом казваш. Преди време българинът яде "най вкусното 20-годишно ирландско месо".
185
0
 
6
 
! Отговори
нели преди 11 години
хлябат ни хем от най евтиния хем от най безвкусния
184
2
 
11
 
! Отговори
JFK преди 11 години
ПОРЕДНИТЕ ГЛУПОСТИ ОТ *** МИРО МЪРШАТА!В БЪЛГАРИЯ СЕ ПРАВИ НАЙ-БЕЗВКУСНИЯ И ГАДЕН ХЛЯБ НА СВЕТА,ЗАРАДИ НЕВЕРОЯТНАТА МИЗЕРИЯ В ДЪРЖАВАТА-МЕНТЕ!С БРАШНО ОТ ФУРАЖНО ЖИТО,ПЪЛНО С ВРЕДНА ХИМИЯ-ИЗБЕЛИТЕЛИ,НАБУХВАТЕЛИ,ПОДОБРИТЕЛИ,ОВКУСИТЕЛИ И ВСЯКАКВИ Е-та.КЛИСАВ НЕИЗПЕЧЕН ХЛЯБ-НА ВТОРИЯ ДЕН МУХЛЯСВА!ВСИЧКО ТОВА ДЪЛЖИМ НА БОЛШЕВИШКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ,КОИТО РАЗОРЯВАТ БЪЛГАРИЯ 70г.ИСТИНСКИЯ ХЛЯБ,ОСНОВНА ХРАНА НА БЪЛГАРИНА ВЕКОВЕ НАРЕД СЕ ПРЕВЪРНА В *** БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОМУНОИЗРОДИТЕ С БЕТОННИ ГЛАВИ ПЪЛНИ СЪС СЪРПОВЕ,ЧУКОВЕ И ПЕТОЛЪЧКИ!КОЙТО Е ХОДИЛ В ЕВРОПА Е ОПИТВАЛ ОТ ИСТИНСКИЯ ХУБАВ ХЛЯБ НА НАРОДИТЕ НЕДОКОСНАТИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЧУМА!ЗАТОВА НЕ ВЯРВАЙТЕ НИТО ДУМА НА МАРИОНЕТКИТЕ ОТ КОЛОНИАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО НА СТРАХЛИВАТА МУТРА Б.Б. И КАЗИОННИТЕ ФАЛШИВИ МЕДИИ,СЪЗДАДЕНИ ОТ ТЕХНИТЕ ГОСПОДАРИ В МОСКВА,ВАШИНГТОН,ЛОНДОН! ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ПОД ЗЕМЯТА!(лозунг в соц.мин)
183
0
 
5
 
! Отговори
от БОТЕВГРАД преди 11 години
ХЛЯБЪТ В БОТЕВГРАД ВЕЧЕ Е ПОВИШЕН.ИСКАМЕ ПРОВЕРКА И ОБЯНЕНИЕ-ЗАЩО?
182
2
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
Тези герберасти сами си копат гроба.....явно са мазохисти щом продължават да се *** с народа...още мъничко му трябва на народа да ги ПОМЕТЕ!
181
1
 
17
 
! Отговори
Някой преди 11 години
Найденов ще яде най-евтиния и вкусен х.й, обеща българина