Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб, обеща Найденов

Повишението ще бъде със стотинки, цена от 2 лева било истерия
Обновена: 31 юли 2012 14:14 | 31 юли 2012 14:14, Красимир Ангелов
251
Българинът ще яде най-евтиния и вкусен хляб, обеща Найденов
Хлябът ни ще е от най-евтините в ЕС. Снимка: Impact Press Group

Няма да има драстично поскъпване на цената на хляба, като поскъпването ще бъде със стотинки, обяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов след провеждането на Консултативния съвет по зърното.

"Няма драми с цената на хляба. Българинът ще яде най-евтиния и най-вкусния хляб в ЕС", подчерта земеделския министър и категорично отхвърли твърденията, че цената на насъщния ще доближи 2 лева. Според него подобни твърдения са "излишна истерия".

"Някои говорят, че хлябът ще мине два лева, но няма как да мине. Няма да го позволи пазарът", подчерта Найденов.

По изчисленията на експертите 4 128 000  тона е реколтата на пшеница тази година, което е  добър добив. Обезпокоително обаче е състоянието на реколтата на царевица и слънчоглед, обяви министърът на земеделието.

"Лошо е и положението в световен мащаб, в САЩ например реколтата от царевица е с 30 на сто по-ниска от очакваната, а във Франция ще бъде свикана среща на Г-20 във връзка със ситуацията на зърнения пазар", посочи Найденов.

Още по темата

Зърненият баланс на България е вързан, категорична бе и Мариана Кукушева, председател на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България, която също потвърди, че хлябът ни ще бъде сред най-евтините в ЕС.

Тя допълни, че в момента според статистиката цената на един килограм хляб "Добруджа" е 1,31 лева, а на хляб "Стара Загора" е 1,35 лева.

Общият ресурс зърно, с който разполага страната ни към момента, за реколтата 2012 година, е 4 478 000 тона. От тях 350 000 тона са от реколта от миналата година. По думите на министър Найденов това е с близо тон повече от очакваното.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе нали зърнопроизводителите реваха за субсидия,трактори довлякоха до София,а сега изнасят зърното...Държавата трябвало да ги подпомага,а сега изнасят зърното ,защото било пазарна икономика.Ако ББ не им даде субсидия догодина гласувам с две ръце за него.САМО ПИЯВИЦИ В ТАЯ ДЪРЖАВА
179
0
 
6
 
! Отговори
аха преди 11 години
Когато вземат да ми говорят как нещо няма да стане , явно точно ще стане .... Той и ракетата им носител щеше да ни оправя за 800 дни ...
178
1
 
8
 
! Отговори
.....НАИДЕНОВ ЛИ? преди 11 години
...ТЕ ТАКЪВ ЛЪЖЕЦ ОТ ---23 г. ,....НЕМА !
177
1
 
5
 
! Отговори
---РЕКЛАМА--- преди 11 години
"ХЛЯБЪТ НЕ Е ЗДРАВОСЛОВЕН ,...ЗА ОРГАНИЗъМА"!
176
1
 
8
 
! Отговори
ентъртейнър преди 11 години
Найденов ми беше единственият симпатичен от мутро-пожарникарския елит, но само ще припомня, че преди 1-2 г. се говореше, че цена от 1 лв. за хляба е истерия - тогава хлябът беше 70 - 80 ст. Иначе българинът може да яде евтин хляб, не най-евтиният, но и яде най-некачественият. Живял съм достатъчно извън Бг. за да каже, че "белият хляб' у нас няма нищо общо с бял хляб в нормалните страни - Франция, Италия,Германия.
175
1
 
9
 
! Отговори
НАЛИ! преди 11 години
На Миро ---сърчицето му е ---*** ,не че лъже ,ами ---НЕ ПОМНИ!
174
0
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИН 1 преди 11 години
Абе тоя Найденов,а мой и всички от това управление хептен ни мислят за балъци-как терикатски се измъква,пазара няма да го позволи,потреблението нямало да го допусне.Кога човек консумира или копува по малко-когато е презадоволен или когата няма пари и цените са високи.Е при нас за какво става въпрос-ниски доходи и високи цени,а защо е така .?Дерат ни кожите ,както си искат и ни разтягат лакърдии и локуми,е хайде стига торкова НА ОРЪЖИЕ БРАТЯ ,както беше казал един велик БЪЛГАРИН ДА СЕ СЪБУДИМ !!!
173
1
 
9
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
Магистрали нали има, гладни няма да умрем, ще избутаме някак си зимата.:)
172
0
 
1
 
! Отговори
до питанка преди 11 години
Ще стане чистач на тоалетни - и това е професия все пак....
171
0
 
6
 
! Отговори
...? преди 11 години
ФЪФ--Бг,още не съм ял ----ИЗПЕЧЕН ХЛЯБ---от 23години---ДЕМОКРАЦИЯ!
170
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мирко пак лъже като брадат ***.
169
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ , моля те върви си !
168
0
 
6
 
! Отговори
питанка? преди 11 години
Миро,като свърши мандата,...КОЙ --ЛУД--, БИ ТЕ ВЗЕЛ НА РАБОТА,.. В ЧАСТНИЯ СЕКТОР?
167
1
 
3
 
! Отговори
чичо Манчо преди 11 години
яжте мазни банички, като не ви харесва ляба....
166
0
 
9
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
Брашното е --качествено ,а хлябът ---не е !ФЪФ-Бг ,се гони ---ГРАМАЖ,А НЕ ---ХУБАВО ИЗПИЧАНЕ ,защото се ---"проверява" ,.....САМО ЗА ГРАМАЖ!Ако го стиснеш средата на хляб,и направиш топка от тестото /защото не е изпечен/,...и същата я удариш в земята ,то тя подскача като топка ,.....и НЕ СЕ РАЗТРОШАВА....!
165
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
NAIDENOV E EDIN OT POMIQRITE NA GERB.NALI IM VERVAHTE, HA SEGA DUHAITE SUPATA!!! TUPACI!!!
164
0
 
2
 
! Отговори
Проста аритметика преди 11 години
23г.Обещания и популизъм та си викам,ако на всяко неизпълнено обещание от страна на управляващи към нас народа ни даваха по 1лв.на всеки то сега Българите щяхме да сме със средно Европейски доходи...
163
1
 
19
 
! Отговори
добруджанец преди 11 години
те всички от ГЕРБ са лъжци като тоя *** НАЙДЕНОВ. Хляба вече е 1.20 лв. Огромна част от хляба е *** и плесенясва в жълто и розово въпреки че е в срок на годност. По *** хляб не съм ял. Хубавото и качесвено хлебно жито се товари денонощно от *** за износ във Варна. В БЪЛГАРИЯ остава ***-некачествено фуражно жито. ПРОКЛЕТИ ДА СА ОТ ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ ДО БОЙКО БОРИСОВ! ТЕ УНИЩОЖИХА БЪЛГАРИЯ!
162
1
 
8
 
! Отговори
азе преди 11 години
Госпожи и господа,...с такива ---''КАДРИ НА ПРЕХОДА'',КАЛИНКИ-----ТОЛКОВА!ТАКА ЩЕ Е ПРИ ---капитализЪма,бедните и народа ,----нямат думата!Но ГЪРЦИТЕ ----ОТНОВО СА ---ДОБРЕ!
161
1
 
5
 
! Отговори
Швейк преди 11 години
Търбух, прави се на кул, а е Калитко отвсякъде.