Знаят ли правата си българските майки?

Закони има, но не се спазват, твърдят техните защитници
12 авг 2012 16:08, Екип на Dnes.bg
88

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
7
 
! Отговори
muncho.munchev.50 преди 11 години
Разбирам те, и не казвам, че е правилно, но просто казах какъв е закона и смея да твърдя, че чрез личния си опит и този на жена ми сме помогнали с тази проста информация на поне още 3-4 семейства като нас. Затова просто искам да съм полезен поне с тази информация, защото тези 2880 лева са огромна помощ за родителите на новородено, което му трябват супер много неща, като обзавеждане, дрехи, детски колички, паяк и куп неща още. Държават не е справедлива изобщо, нито законите и, знам.
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Такааа значи излиза, че по време на болничния и майчинството за отглеждане на дете до 2 г. работодателят дължи на държавата по 20.16 лв.месечно за такъв работник. Истината, е че работодател, който съкрати майката няма никаква социална политика, никаква мисъл за обществото и нищо човешко. Защото това е смешна сума и не ощетява фирмата. Ако все пак някой разсъждава така, той е пишнам бизнесмен и по-добре би било да се гръмне, отколкото да управлява хора.
51
1
 
28
 
! Отговори
Sonia преди 11 години
Аз се върнах на работа по-рано, детето ми беше на 11 месеца. Не съм отсъствала нито ден по болничен - баба му го гледаше. Работодателя ми обаче се чудеше кого да съкрати и ме принуди чрез заплахи и тормоз да подпиша молба, че доброволно напускам. Така нито ми даде обещетение - заплата 1 месец, нито имах право на обезщетение за безработица от трудовата борса. Това са българските работодатели.
50
1
 
21
 
! Отговори
до muncho.munchev.50 преди 11 години
Давам пример със себе си - цялото си образование съм го изкарала като съм учила задочно, в същото време съм работила без прекъсване за заплата от 340 лева. Работя в родния си град, уча в София. Всеки може да направи проста сметка колко ми коства образованието във финансов аспект, но все пак винаги съм смятала, че е важно. В момента карам втора магистратура. В края на годината ми предстои да стана майка, налага се да прекъсна, а се оказва, че като работеща студентка не ми се полага нито лев помощ
49
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаят си само правата, но не и задълженията...
48
9
 
13
 
! Отговори
да преди 11 години
до 153 - напълно съм съгласна с теб. И аз никога не съм била от жените, които ще търпят мъжа им да ги гледа вечно след раждането. След като родих, бях 7 месеца по майчинство и това, че не работя и не се развивам ми влияеше зле, а като седях в градинката пред блока, постоянно виждах точно тези мързелани, които имат вече големи 5-6 и повече годишни деца и са в `майчинство`. Пуснали и кореми и всичко и си мислят, че имат право, само защото някога са родили. И искат още права. Да работят като мен!
47
0
 
6
 
! Отговори
на пазара преди 11 години
*** стои на пазара и гледа към едно ново, свободно подпряно до стената колело.Възрастен минувач го пита :- Хей малкия, какво гледаш към това колело ?- Чудя се чичо, да го открадна ли, или да го продам ! - отговорило ***
46
22
 
13
 
! Отговори
qze преди 11 години
Макар, че сега километри от мързелани ще ми наслагат минуси и злобни коментари, то аз ще кажа една истина, която всички виждат, но си траят. Какви майки, бе? Намира мъж, ражда му, излиза в майчинство - около 10 години поне, като през това време само седи по градинките. Като порасне детето - айде друго - майчинство 10 години - висим по кафенцата. И после права...повечето нямат и намерение да работят, да учат...родили и вече са кралиците на света, мързеланки, мъжа им само ги гледа вечно.
45
0
 
20
 
! Отговори
офф преди 11 години
Стига с тази *** безработица..кой е луд да наеме *** във фирмата си, за да го краде!?*** не търсят работа..търсят нещо са крадене,което да пласират бързо.Това -"Нема работа,нема какво да ядем,затова крадем е съвет даден им от адвокати като Марковски,които за 5/10 000 се продават и на ***,а те не са бедни..просто са намерили на баницата мекото.
44
2
 
8
 
! Отговори
sante_dog преди 11 години
Тук ситуацията е друга - тази жена е на държавна работа по заместване за определен период. Така е сключен договора. След връщане на титуляра заместващият длъжността се освобождава. Така е по закон. Тук никой не е уволнил майка назначена на постоянна длъжност и т.н. ситуацията е доста сложна и поне аз не мога да реша дали е правомерно освободена.
43
0
 
18
 
! Отговори
Дебора преди 11 години
Всяка държава има права и задължения. В България не само че ги има, те са точно и ясно разпределени - правата за ***, задълженията за българите.
42
2
 
15
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
*** знаят всички права.
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаят си правата майките и то много добре!Мятат си децата в 7 часа на ясла и градина,взимат ги в 18 и цял ден ходят да метат улиците,ако не работят или гледат безкрайните турски сериали.Ако им кажеш да дойдат да си ги вземат малко по-рано,защото децата тъгуват и искат да са с родителите си-защото и те имат права-скандали,демонстрации.Не си знаят правата.Имала съм дете,което беше изгледано от детската ясла,след това от градината,всеки ден по 12 часа,а майката нямаше един работен ден.
40
1
 
15
 
! Отговори
до-Георги Ламбуров преди 11 години
Купиха скъп апартамент, мерцедес, скъпи велосипеди за таткото и голямото момче, носят скъпи дрехи и бижута и гледат 4 децаПросто се чудя от къде *****Аз ще ти кажа от къде. 1. Българското еничерко продажно правителство задължава теб и мен да работим за тях2, Ислямските организации плащат за новородено от тяхната религия първоначално 2000 и след това всеки месец помощи, Това го знаят от правителството но се правят на чукнати защото им е по лесно да мачкат теб и мен, С тях ще имат проблем
39
2
 
8
 
! Отговори
Dete !!! преди 11 години
Vsjaka razumna jena predi da vzeme re6enie da stane mayka, bi trjabvalo da znae kak 6te gleda i izdarja deteto, a ne kato cigankite posle da iska pari ot tuk i tam !!! Vsi4ko drogo e BEZOTGOVORNO !
38
1
 
17
 
! Отговори
кафе без захар ! преди 11 години
Знаете ли защо не глобяват *** ? Защото *** днес краде за да яде и няма от къде да плати глоба. Затова тока, данаците и глобите на българите които работят и имат от къде да платят- ПЛАЩАТ ДВОЙНО ЧЕ И ТРОЙНО !Закона в България няма как да бъде еднакъв за всички. Ще бъде грешно ако кажа политиците затова ще кажа - Нашето овчедушно и непоносимо търпение позволи страната ни да се превърне в *** развъдник
37
1
 
10
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
Има нещо което не знаеш, Ислямските организации дават пари на всеки *** с мюсулманска религия,Знаете че *** в България са 2 вида, Такива които се смятат за християни и такива които се пишат за мюсулмани. Има и каракачански- гръцки *** които са християни , хитри търговци и работят само в търговията
36
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските майки определено не са наясно по този въпрос, но ромите определено си ги знаят и то много добре. Те само се правят на невежи, просто така им изнася.
35
0
 
17
 
! Отговори
Престъпен закон преди 11 години
Знаят ли правата си българските майки? По законите на таза държава българските родители имат задължения, а *** имат само права.Раждането на *** днес в България е най големия бизнес на малолетни ***. Раждат за да получат парите след което ги захвърлят на българската държава да им ги издържа докато са живи. Правителствето и закона са умишлени съучастници на това жестоко престъпление спрямо народа си и спрямо човека
34
2
 
5
 
! Отговори
тянка преди 11 години
Стига тези псевдо защитници са ревали за правата на майките,таксата за адвокат ,съд и удостоверение са три пъти по-високи от сумата ,която трябва да получат майките...време е Дянков и НАП да свържат апаратите им с НАП,другото е крокодилски сълзи.