Знаят ли правата си българските майки?

Закони има, но не се спазват, твърдят техните защитници
12 авг 2012 16:08, Екип на Dnes.bg
88

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските майки фолк-певици си знаят правата,но не знаят кой е бащата
32
1
 
18
 
! Отговори
Толерантна преди 11 години
В България е по-добре да не си работеща майка,а ***,която след започване на месечния й цикъл ;) започва да ражда,без да е работила и ден,а и в много случаи без да е завършила начално образование...
31
1
 
4
 
! Отговори
muncho.munchev.50 преди 11 години
Прав/а си, това е така и забравих да го спомена, а е много важно. И все пак няма да казвам как може да се стане студент в БГ, но е по-лесно отколкото да вземеш примерно шоф. книжка. Хубаво е да се учи, но има хора които стават студнети сам,о заради това. Самата държава прави така всеки да търси вратички за своето оцеляване...
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знаят ли правата си българските майки? Българските или ***?
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Коментар 14 как, така?! След, като жената е по майчинство реално и се пази мястото по Закон! Освен, ако не е фалирала фирмата или предпрятието не е в Ликвидация, тогава добре, сега да плати обещетения, както си му е реда! Да се види, колко ще е в преразход от подобно уволнение.
28
0
 
9
 
! Отговори
66 преди 11 години
Правата и социалните помощи в България- мангалия са само за ***, които съвсем скоро ще бъдат мнозинство, а българите имат право само да ги изхранват, обслужват и да не мрънкат. Това положение се подържа яростно от българските мутрокомунисти вече 24 години, защото така искат новите им господари от Франция и Швеция които не желаят да видят *** в подредените им държави.
27
2
 
5
 
! Отговори
Truth_Hurts преди 11 години
Уточнявайте, че тази помощ се отнася само за студентки в редовна форма на обучение, което според мен е много нелогично и ощетяващо.
26
1
 
11
 
! Отговори
muncho.munchev.50 преди 11 години
АКО СТЕ СТУДЕНТКА, ИМАТЕ ПРАВО НА ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ЗА МАЙКИ-СТУДНЕНТКИ В РАЗМЕР НА 12 х 240 = 2880 ЛВ. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ СА НЕЛАМИНИРАН АКТ ЗА РАЖДАНЕ, УДОСТВОЕРЕНИЕ, ЧЕ КЪМ ДАДЕНИЯ МОМЕНТ СТЕ БИЛА СТУДЕНТКА ИЛИ ДО 6 МЕСЕЦА СЛЕД РАЖДАНЕТО НА ДЕТЕТО И ТОВА Е. ДО 40 ДНИ СЕ ИЗПЛАЩАТ ПО БАНКЛОВ ПЪТ ПАРИТЕ !!! ОТ ЛИЧЕН ОПИТ ГОВОРЯ ТОВА. Възползвайте се от дадените ви права и четете много в интернет за право на помощите ви, защото социалните целенасочено няма да ви кажат, или дори незнаят законите!
25
0
 
4
 
! Отговори
ot 21 преди 11 години
Да си поправя числото - добавил съм една двойка в повече - здравните осигуровки са 20.16 лв.
24
1
 
2
 
! Отговори
muncho.munchev.50 преди 11 години
Невероятна радост е да имаш дете, но и голямо премеждие, най-малкото, че символичните детски, които дават не стигат само за памперси на новороденото... И все пак майки, имате право на 250 еднократна помощ при раждане, 100 лв. Х 12 мес. (социално) или 290 лв. за 2 години нормално (трябва поне година работен стаж, но базата на изчисление е за 18 мес, назад).
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
,,Спиране на ВСЯКАКВИ майчински и детски и вместо тях - данъчни облекчения - това е единственият изход !!! Много точно казано.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за българските - не знам, за ромските - сигурен съм !
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тялото, щото явно не знаеш, а и няма шанс да отговориш на въпроса на 11 - от 45 дни преди раждането до навършване на двегодишна възраст на детето майката струва на работодателя цифром и словом 220.16 лв. на месец - здравни осигуровки само от работодателя върху минималния осигурителен доход за самоосигуряващи се лица. Не бих казал, че е непосилна тежест. Особено в сравнение с глобите, които очакват работодателя при нарушаване на защитата на майки с малки деца.
20
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цялата работа е много зле. И от гледна точка на работодателя, и от гледна точка на майките.А работодателите има как да се измъкнат - женският персонал се слага на временни договори за работа от по три/шест месеца, които се подновяват, ако на работодателя му се иска. Който е забременял или не си изпълнява качествено задълженията просто не му се подновява договора.Който иска деца - браво, много хубаво, но държавата да се грижи за него, без да съсипва бизнеса.
19
3
 
10
 
! Отговори
хм... преди 11 години
чакайте бе хора... майки, бащи и т.н. Тя е била по заместване... хайде отворете закона да видите какво пише там за това "по заместване" и тогава псувайте работодателя! Тя като не е чела закона... Това че закона е скапан е друг въпрост. Работодателят какво да направи!? Да открие ново работно място за нея (а ако не може да го издържа)? Тя не е била уволнена или съкратена, просто е освободена защото титуляра (друга майка) се връща на работа.
18
1
 
21
 
! Отговори
gtf преди 11 години
че тва държава ли е ?"младите родители твърдят" ?! и аз имам деца - таман две, сега жена ми получава (2-ра година майчинство)240лв. + 70 т.е. 310 лв. общо - а са некой депутат да сметне колко парички още трябва да се добавят за да се получи бюджет за нормален живот.Тва е целенасочен геноцид - всички държавни управници след 89-та са за доживотен затвор !..особено сегашните мишоци
17
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 11 години
...и още един критерий - никой от двамата родители да не е извършвал углавно престъпление...
16
6
 
34
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Да бъде стартирана специална държавна програма, по която 100 000 подбрани двойки ще бъдат спонсорирани с по 15 000 лева, за да създадат дете.Критериите да бъдат следните:- Обща възраст на двойката минимум 45 години и минимум 20 години за по-младият от двамата;- Минимум средно образование за по-неукият в двойката;- Минимум 5 години плащани данъци от поне единият от двойката;- Двойката да живее в законно жилище - собствено или под наем.Тази програма ще даде живот на 100 000 българчета бъдещи работещи данъкоплатци и ще струва наполовината от парите, които правителството харчи ЕЖЕГОДНО за изхранване и развъждане на мръсното *** племе.Разбира се за да бъде приета и изпълнена такава програма са нужни държавници-патриоти решителни и отговорни хора а не *** като борисов и кликата му !!!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами при заплата 400-500 лв няма как да очаквате майката да остане в къщи и да не работи. А докато е ходила на работа в дадена фирма на нея са и спирани данъци. Няма ли право да се възползва от това?
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До българинТук не става въпрос колко дълго се изплаща това обезщетение. Става въпрос за това, че в статията се акцентира на факта, че майката е уволнена 40 след раждането. По това време, тя детето ли ще си гледа, постравматичен стрес ли ще изживява от раждането или ще ходи на работа.