Знаят ли правата си българските майки?

Закони има, но не се спазват, твърдят техните защитници
12 авг 2012 16:08, Екип на Dnes.bg
88

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 11 години
9 - заплаща и ги в продължение на година, а после?Докато никога неработилата *** получава помощи докато чаавето навърши 18 - защото била "социално слаба " !!!
12
1
 
16
 
! Отговори
. преди 11 години
Всичко се връща на той свят, Всичко! Тези които уволняват жена и Не я уважават, Не са хора- и те от майка са раждани, жени и деца предполага се, че имат. На тях ще се връща и ще ги боли доста повече, а как ще им се върне...Не се знае...Ако нямат семейства такива работодатели- още по- зле, сами ще гният!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До тялотоКато работодател , моля кажете ми точно колко излиза издръжката на един такъв работник . Вие посочете примерна заплата, осигуровки и колко се плаща от работодателя при болничен и при обезщетение за гледане на дете до 2 г. Благодаря, но искам да съм сигурна, че наистина познавате добре и другата страна.
10
1
 
52
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Проблемът е, че Българката не смее да роди дете, за да не остане без работа, но това за *** не се отнася - тя работи "трайно безработна социално слаба самотна многодетна майка" - и Българката работи цял живот като робиня, за да храни нея и ордите и мръсни чаавета !!!Спиране на ВСЯКАКВИ майчински и детски и вместо тях - данъчни облекчения - това е единственият изход - в противен случай *** чума живи ще ни изяде !!!
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви са тия глупости?! Всяка мяйка като роди и излиза в майчинство. Държавата й отпуска заплащане в размер на 90% от това, което е получавала при съответния работодател. Без значение дали е частно или държавно предприятие. Това се нарича обезщетение. Тия майки какво искат? Да родят и веднага след това да продължат да ходят на работа?!
8
15
 
13
 
! Отговори
Тялото преди 11 години
Разбирам проблема на майките, но от позицията на работодател виждам и друга страна. Малки фирми не винаги могат да си позволят да плащат за майчинство. Въпроса е сложен. Недопустимо е обаче всички привилегии с които се ползват многодетни майки, които не участват по никакъв друг начин в обществото ни, освен ако развъдник на преступност.
7
30
 
5
 
! Отговори
работодател преди 11 години
Тези пак са я държали много. Ако беше при мен да съм я изритал само като и видя надутия тумбак.
6
0
 
26
 
! Отговори
bolka преди 11 години
Че ако си знаеха правата, щяха ли да оставят майките /в т.ч. и бащите/ това антисоциално решение за лишаване от детски надбавки на РАБОТЕЩИТЕ родители с БРУТЕН доход над 350 лв. на член от семейство? Когато социалният минимум за издръжка на един човек, отчетен от синдикатите, е над 500 лв./човек, а може би вече е и повече?Иначе се демонстрира голяма загриженост за децата от многото агенции, комитети, организации, синдикати и колко още псевдозащитници на децата.
5
38
 
5
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Майките и въобще жените не трябва да имат никакви права. Те трябва да имат само задължения. Всички права са запазени за мъжа. Тоягата контролира процеса.
4
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами нормално, няма балами, които да плащат осигуровки с години на някого, който не допринася с нищо за бизнеса.В САЩ за почти всички високи позиции, жените подписват договор, че са длъжни да си подадат оставката при бременност.
3
0
 
31
 
! Отговори
?? преди 11 години
О, да! Особено ***.Знаят да раждат, да си продават децата, да ги осакатяват, за да просят, да са по много та да носят повече крадено, насила да раждат, щото *** и манговица нямат търпение да ги пратят на "борсата".(между колите, пред вратите на жилищните кооперации, в чужбина "на специализация",на магистралата и т .н.) ***, ако не знае всичко, той е един *** българин, гдето само се оплаква, а нищо не прави.
2
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
българските майки нямат права, права имат само *** майки! Мерси на Герб!
1
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българските НЕ но сиганските определено! Засрамете се!