Авиошоу с кулминация Бойко Борисов

Малко силно прозвуча, скромничи премиерът
Обновена: 24 авг 2012 19:02 | 24 авг 2012 17:00,
95

Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов беше представен като "кулминацията" на днешните чествания на летище „София“, където официално беше даден стартът на втората въздушна обиколка на България. 

Тя е част от тридневно авиошоу, посветено на стогодишнината от първия български полет. 
 
„И сега към кулминацията на днешното честване. Уважаеми дами и господа, наша радост е да ви представим премиера на Република България Бойко Борисов – патрон на днешното честване”, патетично обяви водещата на мероприятието.  
 
И след като от патрон Борисов стана и върховата точка на събитието, премиерът с усмивка заяви, че тези думи прозвучали много силно. 
 
Министър-председателят даде началото на авиошоуто и пожела безаварийни полети и успехи. След това попита: „Кулминации други няма, нали?”. 
 
Публиката бе запленена от изпълненията на о.р. полковник Свилен Иванов, който демонстрира зашеметяващи въздушни акробатики. Полковникът има 9 хиляди часа нальот и уменията му на пилот бяха истинска атракция при старта.
 
Председателят на Инициативния комитет за честването на годишнината генерал-майор о.р. Иван Парапунов припомни, че първата въздушна обиколка се е състояла през 1926 г. със самолети българско производство. Точно копие именно на такава машина - ДАР-1, днес беше сред далите началото на въздушната обиколка, макар и само с движение по пистата, защото в момента не лети и са необходими средства. 
 
Собственик на репликата е пилотът Максим Христов, който днес се обърна към премиера за подкрепа. За популяризиране на достиженията на българската авиация Христов има идея с този самолет да се прелети до Израел,да се вземе вода от р. Йордан, с която българският патриарх да освети армейските знамена. 
 
По думите му премиерът одобрил идеята и казал да се напише писмо до транспортния министър.
 
Началото на днешната обиколка даде вертолет Ми-17 от българските ВВС, който прелетя над правителствения сектор на летището с националния трибагреник. 
 
В събота и неделя честванията продължават с международно авиошоу на летище "Лесново". Общият бюджет на обиколката и на въздушното шоу е около 50 000 лева, осигурени от спонсори - предимно авиационни фирми. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уважаеми офицери от резерва, Мутрата е срам за офицерите от кадъра и резерва, а не е "кулминация" на събития! Боко, Цеко и компания "лидери" са позор за офицерството и пагона! Какъв генерал е мутрата, който прескачаше звания по поръчка и с пари на мафията и ДС? Какви ръководители са доносниците от ДС, които управляват основните ни областни градове? Струва ли си да допускаме подобни човешки недоразумения до събития и мероприятия на запасното войнство? За колегите от кадъра не коментирам.
76
0
 
5
 
! Отговори
Геша преди 11 години
Явлението Борисов отдавна не е шоу а бедствие!
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойчо и правителството да се замислят защо Свилен /браво на него/ е сам акробат? Защо Данчо Йовчев, Ивет Лалова,Станка Златева и т.н. са кажи речи сами в спортовете си? току виж се намерили пари и за спорта.
74
0
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 11 години
Бойчето да не е летял като Батман без наметало?!
73
2
 
7
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
"Авиошоу с кулминация Бойко Борисов" Това какво ще рече?Тиквено Шоу ли е имало?
72
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
Авиошоу с основен шоумен Боко!!!
71
1
 
7
 
! Отговори
страхил преди 11 години
Да всеки народ има това правителство ноето заслужава ,такъв примиер като нашея това вече ни идва в повече но какво да се прави????Имаме си премиер слънце като краля слънце .Но други народи много много не са ги търпяли.Изтърпяхме ТАТО защо да не изтърпим и ББ????
70
1
 
5
 
! Отговори
Премиера-слънце преди 11 години
Някой, някъде беше споменал, че Борисов, ей така между другото, е подхвърлил: За честта на ГЕРБ и слънцето не може да изгрее без МОЕ разрешение. Нямало е такъв ръководител като него. Та той е върха. Той е 1 във всичко.В този ред на мисли предлагам, на това слънце в нашия живот да издигнем паметник. А защо не и МАВЗОЛЕЙ. ГОЛЯМ мавзолей. И в детската градина дечицата да ЗАПОЧНАТ ДА МУ БЛАГОДАРЯТ ЧЕ НИ СВЕТИ преди закуска.Така децата ще свикнат отрано да му удрят по един език. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
69
0
 
11
 
! Отговори
до 66 преди 11 години
"кулминацията ще я видите на изборите!гарантирано от НАРОД!"То и преди последните избори така се говореше, но ... я кебапче с биричка, я депутати да помогнат на бременна жена да пренася бюлетините ... Може и някой силов министър да оглави предизборен щаб и кулминацията става доста мъглива.
68
0
 
14
 
! Отговори
Авио-парапунщини преди 11 години
Прекланям се пред Свилен Иванов - познавам го от 42 години. Ас.Световно признат ас. Познавам и цървула генерал от резерва Иван Парапунов - *** и ***, като патрона си ББ. Много простотии направи във ВВС. Наричахме ги "парапунщини".
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe napravete edin ejednevnik BOKO DNES, che mi omrazna kadeto I da vlezna da cheta samo za nego.Taka koito iska da chete koga e pradnal Boko mike spokoino da otvori BOKO DNES.
66
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КИМ ЧЕ БОЙКО - УРААААААААААА
65
1
 
20
 
! Отговори
Наистина кулминация преди 11 години
Да наистина той е кулминацията ...на простотията и глупоста ...на наглоста и безочието ...на това ББ е кулминацията в България.....
64
2
 
25
 
! Отговори
Смахон Дянков преди 11 години
Шефа много обича да лети: и с бистришките тигри, и с бистришките баби ... За това на изборите му турете един шут отзад, та да лети поне три дена и да не знае къде се намира.
63
1
 
19
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Защо да не е кулминация? Та в България бе съмва, ако Б. Борисов не го е одобрил!!
62
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До kiresКато ви гледам какъв култ към личността сте издигнали, си мисля, че активно вървите на северно корейските комунисти. Да не се окаже, че вие баш сте " комюнагите " !!!Защото показвате подобна пагубна симптоматика
61
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КУЛМИНАЦИЯТА ЩЕ ДОЙДЕ ПО-КЪСНО , НЯКЪДЕ НАЕСЕН, НАЙ-КЪСНО СЛЕДВАЩОТО ЛЯТО ! КОЛКОТО ПО- ДЪЛГО Е НА ВЛАСТ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ГУБИ ТАЗИ МУТРА!
60
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, тозви форум сигурно е от платените от Миро -старото месо или сме на партиййа сбирка на герберастите
59
2
 
26
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
кулминацията ще я видите на изборите!гарантирано от НАРОД!
58
2
 
14
 
! Отговори
фУРКО преди 11 години
СЛАЧЕСТВО НА ЛЕТИЩЕТО, СЛАГАЧЕСТВО В САЙТА.КПСС-БКП! УРА!"АЗ ПРЕДПОЧИМА ДА НАПУСНА СЛУЖБАТА СИ, ВМЕСТО ДА СЕ РАЗДЕЛЯ С ПАРТИЯТА -МАЙКА". ПОЗНАЙ ОТ КОГО Е ЦИТАТЪТ.....