Авиошоу с кулминация Бойко Борисов

Малко силно прозвуча, скромничи премиерът
Обновена: 24 авг 2012 19:02 | 24 авг 2012 17:00,
95

Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов беше представен като "кулминацията" на днешните чествания на летище „София“, където официално беше даден стартът на втората въздушна обиколка на България. 

Тя е част от тридневно авиошоу, посветено на стогодишнината от първия български полет. 
 
„И сега към кулминацията на днешното честване. Уважаеми дами и господа, наша радост е да ви представим премиера на Република България Бойко Борисов – патрон на днешното честване”, патетично обяви водещата на мероприятието.  
 
И след като от патрон Борисов стана и върховата точка на събитието, премиерът с усмивка заяви, че тези думи прозвучали много силно. 
 
Министър-председателят даде началото на авиошоуто и пожела безаварийни полети и успехи. След това попита: „Кулминации други няма, нали?”. 
 
Публиката бе запленена от изпълненията на о.р. полковник Свилен Иванов, който демонстрира зашеметяващи въздушни акробатики. Полковникът има 9 хиляди часа нальот и уменията му на пилот бяха истинска атракция при старта.
 
Председателят на Инициативния комитет за честването на годишнината генерал-майор о.р. Иван Парапунов припомни, че първата въздушна обиколка се е състояла през 1926 г. със самолети българско производство. Точно копие именно на такава машина - ДАР-1, днес беше сред далите началото на въздушната обиколка, макар и само с движение по пистата, защото в момента не лети и са необходими средства. 
 
Собственик на репликата е пилотът Максим Христов, който днес се обърна към премиера за подкрепа. За популяризиране на достиженията на българската авиация Христов има идея с този самолет да се прелети до Израел,да се вземе вода от р. Йордан, с която българският патриарх да освети армейските знамена. 
 
По думите му премиерът одобрил идеята и казал да се напише писмо до транспортния министър.
 
Началото на днешната обиколка даде вертолет Ми-17 от българските ВВС, който прелетя над правителствения сектор на летището с националния трибагреник. 
 
В събота и неделя честванията продължават с международно авиошоу на летище "Лесново". Общият бюджет на обиколката и на въздушното шоу е около 50 000 лева, осигурени от спонсори - предимно авиационни фирми. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ми е ако Сергейчо го представят с такива думи дали ще измисли нещо толкова остроумно или ще се черви като бръсната слива. Човекът си има самочувствие на мъж, българин, премиер, а не на историк-левосектант.
56
19
 
3
 
! Отговори
Ивайло преди 11 години
Ейй всички само сипвате мама му стара, в това сте най-добри да оплювате, да злобеете и да мразите......Били гладни, а да се хванеш да работиш здраво, използвайки интелектуалния и физическия си потенциал пробвал ли си? Да се развиваш на личностно и кариерно ниво пробвал ли си? Меко казано смешно е как има хора вярващи, че тази или онази партия след идването си на власт може да повиши стандарта на населението.
55
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде всички поплювковци тук, бегайте при Кутев да ви лекува от СПИН.
54
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Правилно бабето кръсти *** на негово име !!!! Нема такъв *** ,ако се роди втори като него нема да оживее !!
53
4
 
17
 
! Отговори
цитат преди 11 години
Водачите на опозицията започнаха истинска война срещу премиера. Криминалните обвинения се стовариха върху и без това злепоставеният премиер. Изоставен от всичките си поддръжници, той, заедно с голяма част от кабинета си, подаде оставка. Беше станал обект на обществено презрение и му предстоеше да се бори срещу всякакви обвинения в продължение на години, докато накрая, със съсипана репутация, не бъде забравен.
52
7
 
37
 
! Отговори
маке преди 11 години
НАРОДА ГЛАДЕН, А ТОЙ ПРАВИ ЦИРКОВЕ
51
6
 
36
 
! Отговори
ГОГО преди 11 години
КУЛМИНАЦИЯТА НА ББ ЩЕ БЪДЕ КРАХА НА ГЕРБ
50
5
 
36
 
! Отговори
ТИКВЕНО ШОУ преди 11 години
КАК НЕМОЖА ДА ТЕ УДАРИ ЕДИН САМОЛЕТ В ТИКВАТА.БЪЛГАРИЯ ГОРИ БОЙКО А ТИ ПИАРИ ПРАВИШ. ХИЛЯДИ ПОЖАРИ СЕ ПАЛЯТ НАРОЧНО ОТ ТВОЯТА МАФИЯ ЩЕ ОСТАНЕМ БЕЗ ГОРИ И ПОСЛЕ БЕЗ ВОДА ТИКВО. НО ТИКВАТА РЕЖИ ЛЕНТИЧКИ. ЖИВКОВ КАРАШЕ ДЪРВА ОТ КОМИ И ПАЗЕШЕ ГОРИТЕ НО ТИКВАТА ГИ УНИЩОЖАВА ЗА ДА ЗАБОГАТЕЕ.БЪЛГАРИНО КАК ПРОДЪЛЖАВАШ ДА ТЪРПИШ ТАЯ ТИКВА. дядопреди 7 минути гората гори останалата част я секат и заминава за гърция и турция нас ни занимават с откриване на магистрали- верно парченца какво ставало в норвегия брайвик, каво е в русия - путин и ред ненужни теми след години ще сме пустиня за да могат някои демократи да забогатеят лошите комунисти караха материал от 5000 километра и залесяваха сега и водата ще сварши а тъпите българи са по-зле и от овцете за нищо не стават само да ги стрижат-чуждите инвиститори са инвестирали в зомбиране сега ще стрижат
49
3
 
5
 
! Отговори
MiG-25 преди 11 години
Шапка свалям на Свилен Иванов .За втората въздушна обиколка на България ?!?!?Нещо пак не сте разбрали , ама вие си пишете каквото искате .И ,най- важното - не търпите мненията на другите .
48
6
 
47
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Бойко е кулминацията на простотията!Последен стадий на душевна болест!
47
6
 
38
 
! Отговори
Смешко преди 11 години
Бойко, има ли още кулминации?Що не излетите с Цв Цв ,че и Дянков, че да не се върнете дано.
46
44
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ ЧЕРВЕНИ ДРАСКАЧИ СТЕ ТУК И ПЛЮЕТЕ НА ВОЛЯ.ЗАЩО ВИ НЯМА В СТАТИЯТА ЗА БЪЛГАРСКАТА СПИН ПАРТИЯ?ИЛИ ТАМ НЯМАТЕ ДУМИ!ОСРАХТЕ СЕ ТОТАЛНО.
45
4
 
13
 
! Отговори
Авиоотряд 28 преди 11 години
Ще лети с правителствения ,,А-320,, .Два захода по кръга и ще пръска против скакалци .
44
4
 
15
 
! Отговори
SS преди 11 години
Ще скача без парашут ли ?
43
15
 
8
 
! Отговори
„Кулминации други ня преди 11 години
Важното е, че Бойко е поставил на място водещата:Кулминации други няма, нали?. Евала!
42
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко лупинги е направил с МИГ 21! И ТОНО! Това са най-сложните фигури в пилогашжа! Пишете бе! Карал е изтребител и е правил лупенге сед лупинг и тоно след тоно и лупинг-тоно на квадрат! Сам! Без Валентин Златев! А той кара друго...
41
4
 
56
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
Кулминацията на авиошоуто беше, когато Бойко разпери ръце, излетя, направи три лупинга над летището и със свръхзвукова скорост отлетя за магистрала Тракия за да инспектира два асфалтополагача и да смени задните гуми на валяка...
40
45
 
5
 
! Отговори
kires преди 11 години
както и да се базикате с БОЙКО отновоще въ дъним скапани ***!!!
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В събота и неделя честванията продължават с международно авиошоу на летище "Лесново". Общият бюджет на обиколката и на въздушното шоу е около 50 000 лева, осигурени от спонсори - предимно авиационни фирми. Общият бюджет на обиколката и на въздушното шоу е около 50 000 лева, осигурени от спонсори - предимно авиационни фирми. ==============Аз и тук да попитам грамотни журналисти и редактори в тази медия има ли ? Не става само с копи/пейст ... както последния абзац е пейстнат 2 пъти...
38
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не съм съгласен, че става дума за култ към личност.