Авиошоу с кулминация Бойко Борисов

Малко силно прозвуча, скромничи премиерът
Обновена: 24 авг 2012 19:02 | 24 авг 2012 17:00,
95

Снимка: Impact Press Group

Премиерът Бойко Борисов беше представен като "кулминацията" на днешните чествания на летище „София“, където официално беше даден стартът на втората въздушна обиколка на България. 

Тя е част от тридневно авиошоу, посветено на стогодишнината от първия български полет. 
 
„И сега към кулминацията на днешното честване. Уважаеми дами и господа, наша радост е да ви представим премиера на Република България Бойко Борисов – патрон на днешното честване”, патетично обяви водещата на мероприятието.  
 
И след като от патрон Борисов стана и върховата точка на събитието, премиерът с усмивка заяви, че тези думи прозвучали много силно. 
 
Министър-председателят даде началото на авиошоуто и пожела безаварийни полети и успехи. След това попита: „Кулминации други няма, нали?”. 
 
Публиката бе запленена от изпълненията на о.р. полковник Свилен Иванов, който демонстрира зашеметяващи въздушни акробатики. Полковникът има 9 хиляди часа нальот и уменията му на пилот бяха истинска атракция при старта.
 
Председателят на Инициативния комитет за честването на годишнината генерал-майор о.р. Иван Парапунов припомни, че първата въздушна обиколка се е състояла през 1926 г. със самолети българско производство. Точно копие именно на такава машина - ДАР-1, днес беше сред далите началото на въздушната обиколка, макар и само с движение по пистата, защото в момента не лети и са необходими средства. 
 
Собственик на репликата е пилотът Максим Христов, който днес се обърна към премиера за подкрепа. За популяризиране на достиженията на българската авиация Христов има идея с този самолет да се прелети до Израел,да се вземе вода от р. Йордан, с която българският патриарх да освети армейските знамена. 
 
По думите му премиерът одобрил идеята и казал да се напише писмо до транспортния министър.
 
Началото на днешната обиколка даде вертолет Ми-17 от българските ВВС, който прелетя над правителствения сектор на летището с националния трибагреник. 
 
В събота и неделя честванията продължават с международно авиошоу на летище "Лесново". Общият бюджет на обиколката и на въздушното шоу е около 50 000 лева, осигурени от спонсори - предимно авиационни фирми. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
22
 
2
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Докато ръсиш нещастната си пропагандичка, май забравяш че и по същото споразумение НАШИТЕ САМОЛЕТИ ИМАТ ПРАВО ДА ЛЕТЯТ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ НАД ТУРЦИЯ. Аман от злобни ***.
16
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕХХХ КАКВИ КАКВА АВИАЦИЯ ИМАХМЕ НАВРЕМЕТО И КОЛКО БОЙНИ САМОЛЕТИ, СЪС СТРАХОПОЧИТАНИЕ ГИ ГЛЕДАХМЕ И МЕЧТАТА НА ВСЯКО МОМЧЕ БЕШЕ ДА СТАНЕ ЛЕТЕЦ ИЛИ КОСМОНАВТ. А ПОГЛЕДНЕТЕ СЕГА КАКВИ БЪЛХИ ЛЕТЯТ - ТАКА СЕ ЧЕСТВАТ 100 ГОДИНИ.
15
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бойко - ГОЛЯМ! Шеф на София, шеф на България, Шеф на Европа, шеф на Света, шеф на Галактиката, шеф на Вселената, господар на времето и пространството! Безсмъртен Велик Бойко!!!
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От заглавието разбирам че Вожда е прелетял като Супермен в края на шоуто!
13
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сиреч,новината е не че има авиошоу.А,че Бойко Борисов наблюдава авиошоу.
12
1
 
31
 
! Отговори
2012 преди 11 години
Летенето за Супер Боко е нещо нормално.Нали все пак е президент на Вселената !
11
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кой каза, че култа към личността бил вече история ?
10
5
 
36
 
! Отговори
Васко преди 11 години
Премиерът Бойко Борисов беше представен като "кулминацията" на днешните чествания на летище СофияБоже опази България от такива КУЛМИНАЦИИ и ПАТРОНИ.
9
2
 
40
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Можеш да се отървеш от Бойко само ако изключиш главния бушон на ел. таблото вкъщи (за по- сигурно), а ефекта е поразителен.
8
2
 
44
 
! Отговори
Фъррр преди 11 години
То бива *** и мазане, ама започва да напомня силно на посещенията от политбюро и дипломатическия корпус преди '89 г. Аз такива плонжове и във волейбола не съм виждал. Как не ги заболяха колената и лактите не знам.
7
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега към кулминацията на днешното честване. Уважаеми дами и господа, наша радост е да ви представим премиера на Република България Бойко Борисов патрон на днешното честване, патетично обяви водещата на мероприятието. - ЕЕЕЕЕ!!!!! ИИИИИИИ!!! АААААА!!! Това е като лозунг стил 80-те години!!
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ха, Бойко е проявил завидно чувство за хумор.
5
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И вода от тоалетната като пусна пак Бойко тече от нея
4
1
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички ще гледат Бойко в захлас, самолети няма смисъл да пускате.
3
1
 
38
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Явно Батман е направил няколко кръгчета в небето.
2
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въобще няма да се изненадам, ако се прибера и заваря бате Бойко да инспектира у нас. Добре че съм ерген та няма да ми събуди подозренията.Хахахаха
1
1
 
68
 
! Отговори
РИЛАТА преди 11 години
Евала на другаря Борисов - и магистрали прави , и метро прави , и пожари гаси , и САМОЛЕТИ КАРА !!!