Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

В българското правителство има разумни хора, надява се военният министър
178
Аню Ангелов несъгласен с Дянков - защити привилегиите на военните

"Не съм получил никаква официална оферта и не приемам оферти чрез медиите", заяви военният министър Аню Ангелов, който бе помолен да коментира вчерашното изказване на финансовия министър Симеон Дянков, че увеличение на заплатите в силовите министерства и структури може да има само, ако поетапно техните преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

"Що се отнася до прословутите привилегии, няма да спра да повтарям, че това са компенсации за редица неща и ако говорим за привилегии ще трябва тези ограничения в правата и задълженията на военнослужещите да ги приравним към държавните служители – да имат право на стачка, право на профсъюзи, право на членство в политически партии, свободно право на участие в избори, независимо от коя партия и т.н.", подчерта министърът.

Той отново посочи, че за възнагражденията предстоят още разговори между министерствата и Министерството на финансите, като в крайна сметка последната дума ще има правителството.

Още по темата

Не зная какво е влиянието върху фонд работна заплата, ако един военнослужещ не е 20, а 40 дни в отпуск. Това все пак е платен отпуск, коментира военният министър и изрази оптимизъм:

"В българското правителство има разумни хора, които да сядат на масата и да водят преговори за това какво би било и какво не би било по отношение на възнагражденията на военнослужещите".

Dnes.bg припомня, че преди ден финансовият министър Симеон Дянков посочи, че заплатите на военните и другите служители от сферата на националната сигурност могат да скочат с до 12%, но ако техните допълнителни преференции като почивни дни и заплати при пенсиониране се изравнят с тези на другите държавни служители.

По думите на вицепремиера е изпратено писмо до администрациите с това предложение.

Някои от синдикатите поискаха увеличение на заплатите в МВР с 25 на сто, но това няма да стане със сигурност, допълни Дянков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние не ставащите,питаме вас интелигентните,умните и ставащите : Защо след като излезем в заслужен отдих/пенсия/ сме предпочитани пред вас ? Изключвам някои професии за ,които се изискват специфични умения и специализирано образование ? Не желая злото на никого,но това са фактите ! Примирете се ,че това са вашите възможности и до там ви стигат силите и капацитета! Само с омраза и плюене нищо няма да постигнете ! А въобще не ми пука колко менуса ще получа !
61
0
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
До АнонименАми*ари са-завиждаш ли:-)))все пак в тоя занаят е така- първо работиш за име после то за теб.Хайде сега си удари една злобарка със законната радост и лягай да спиш
60
0
 
4
 
! Отговори
61-ва преди 11 години
Добре де,аз ката кадровак,какво съм виновен,че ни дават добри пари.Никога не съм крил,че съм в армията заради заплащането и някои привилегии,които имаме,нито пък и някой от колегите го крие.Виж,офицерите вече са службогонци,но на нас обикновенните редници,ефрейтори и сержанти не ни е до служба,и си чакаме заплатата.Това е истината,просто друга работа в Карлово няма,или ако има ще е за 400лв!
59
0
 
1
 
! Отговори
Счетоводител преди 11 години
Ако един военнослужещ получава 1000 лв. бруто , то удръжките му са около 200 лв.Малко повече от половината са ДОД и др.удръжки, а около 70 лв са пенсионни осигуровки и около 30-35 лв. са здравните ! Това е прието със закон,но ако се реши всеки може и сам да си ги плаща,като разбира се брутното възнаграждение ще бъде увеличено ! Пише се по форумите,че масово се работи за по 300-400 лв.за които се плащат не повече от 50-60лв.данъци ! Питам се тогава,кой кого храни и на кого плаща ?!
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къса памеимате българии
57
4
 
5
 
! Отговори
Млад пенсионер преди 11 години
Местя го ба-а-а-а-вно в другия крачол! Някой беше писал,че който не става за нищо,ставал полицай или военен ! Аз ще ви кажа какво става ! На 48г съм и съм пенсионер,с 670лв.пенсия и работя допълнително ,където получавам около 900 лв.чисто ! Не съм съгласен с вас , но ми е все тая ! Между другото,се чудя толкова много хора в тая страна не стават за нищо,че за едно място се натискат по 20,30 и повече кандидати ! Айде ,да сте живи и здрави и дано да ставате за нещо повече от мен!
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички познати шапкари, които имам са *вари от класа. За никаква друга работа не стават .Повечето са разведени или не си плащат издръжките на децата, лъжат с квартирните и безрой други
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ранно пенсиониране за военните, пожарникарите и полицаите,за обикновенните граждани работа до насиране.Ще ги вадят с ковчезите от работните места. Но кой ще работи за да плаща осигуровки за шапкарите, които 1 лв.не дават за осигуровки. Сигурно *** . хахахахаахххххааааааааааааааа
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Във военните санаториуми ,военните пенсионери и пенсионерки, и техните половинки се кълчат до неузнаваемост по заведенията, ама за обикновени граждани все няма място в тях. Ядат ,пият и се *** на поразия като невидели
53
3
 
4
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
"Ако има нападение първите които ще заемат позиции ще са редовно служещите в момента" Ей, фуражко чалгаджийска, пияна тия ги разправят на пубертетите в училащата ! Хайде сега че някой от нас по - възрасните сме били в казармата. За кои редови военни говориш - тези дето са пияни до козирката, или тези със шкембета до носа и *** като гума на трактор ?! Или тези военни дето пушат по 3 пакета / ден ?! Или онези дето висят по кафенетата или пък тези дето свирят по *** сватби ?!
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дянков, бой по *** манерки!!!
51
1
 
6
 
! Отговори
До 50 преди 11 години
Още малко се сетих да те светна . Ако има нападение първите които ще заемат позиции ще са редовно служещите в момента след което в тилът се извършва мобилизация така армията нарастваше до 1000000 души че и повече можехме да се зъбим на всякъкви съседи . Поми няма българско бойно знаме пленено в нито една война . Ако има то е подарено от продажници като Мони Паси или Мони Лудото
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм момчета ! *** привилегиите на военните и полицаите,но е редно , когато вземаш едно да даваш друго ! Напр. разрешава се да членуват в полит.партии! Мн.добре , а познайте коя партия ще печели винаги? Май тази ,която има повече членове военни и полицаи ,нали ? Или другото ! Нощно време няма дежурни,няма патрулни автомабили,няма нищо ! Вас ви бият,убиват,обират, но няма как,Трябва да стане утре или вдруги ден , а може и след няколко , ако е Великден,Нова година,Коледа..Как е а ?
49
0
 
9
 
! Отговори
horus преди 11 години
Екипировката значи на армията била лоша и няма ли пари за бензин, няма ли пари за муниции... И кой е виновен - ами естесвено нещастните даскали дето бачкат за по 400 евро на месец и все искат пари за образование, "майките им .."НО днес изпратихме още 300 !!! паразита за Афганистан за по 100 долара / ден !!!! Щото там те "пазят България и националните ни интереси" !Допълнително заплата в България, безплатна храна, дрехи ...НО, армията е адски много зле и няма пари за нищо ?!?!?
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Иво Заплатите ги вземат необлагаеми така , че взимат към 30 000 лв. и ако е събирал и отпуските за няколко години към 40 000 лв. може да стигне.
47
2
 
4
 
! Отговори
Баце до 50 преди 11 години
Абсолютно съм съгласен че образованието е на 1 место . Но недаи боже да има военен конфликт и да се наложи мобилизация на населението . Тогава всички ставаме военни кой войник кой офицер или *** като Цецо Цветанов . Разбери казармата бе вид обучение във военно дело да можеш да придобиеш някъкви умения в случай на война да може да се извърши мобилизация . Това е ролята на армията в мирно време относно защитата на родината . А колкото повече образовани толкова по-добре съгласен съм с вас
46
7
 
8
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Абе... не знам що за болни мозъци постват тука с патос за великата българска армия. Но имайте предвид, че взимат поне средна заплата, имат си добавки, 50 работни дини отпуск, което за работещ в частна фирма е отпускът му за 3 години напред. Да не говорим за другите неща като строго определено работно време, плащане на извънреден труд и т.н. За десерт вземи тази пенсия от 600-700 лева, но преди нея вземи тези 20 бруто заплати или нови 20 000 лева. И всичко това на гърба на данъкоплатеца.
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мамка им военни. Сега кадровите войници и войнички получават по 1 000лв. , ама искат още.
44
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 19 Точно за това пиша - не искате части и гориво, не искате техника, искате заплати... С какво заплатите ще ви помогнат да си вършите работа като техника, тактика и подготовка никакви ги няма?
43
1
 
2
 
! Отговори
до Баце преди 11 години
за какво да губя 6 месеца в бездействие като мога да отида в университет и да си уча по специалността,нито ще стрелям някога през живота си,нито искам,нито с това,че ще стрелям ще променя нещо,който иска да е военен да ходи,няма проблем,обратен не съм,нито съм си боядисал косата червена,нормален човек съм,но не искам да си пропилявам няколко месеца от живота за оня дето духа,по-добра да се концетрирам върху това,в което съм добър,а не да имитирам някаква дейност,голям праз като мога да стрелям.