Пореден незаконен лагер с роми, разтурен във Франция

В него са живели 80 българи и румънци
6 сеп 2012 19:28, Петя Славова
136
Пореден незаконен лагер с роми, разтурен във Франция
Ромите често биват гонени от властите на Франция. Снимка: Reuters

Нов незаконен лагер, в който са живеели български и румънски роми, бе разтурен в околностите на Лион. В него са се настанили около 80 души. Те бяха експулсирани от незаконен лагер в националния парк Фесин в град Вильорбанв, съобщи сайтът "Лионкапитал".

Съд постановил, че паркът е обитаван от защитени видове, които са застрашени от подобни незаконни лагери. Решението на съда било предадено на обитателите на лагера във вторник. На ромите бил даден срок до събота да напуснат лагера, но полициятас е намесила още днес, без всякакво юридическо основание, твърдят защитници на правата на ромите.

На два пъти преди това обитателите на лагера са били експулсирани. Първият път е бил на 7 август от незаконно обитавана къща в Лион, а после от район близо до кръгов площад на в същия град, пише БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
32
 
! Отговори
MANGO преди 11 години
До BUGARIN AZ IMAM KAKVO DA YAM TI MU MUSLI IMA OSHTE DA ZATYAGASH KOLANA ,NA MENE MI IDVAT VSEKI MESEC 2500 EVRO TAKA 4E NA VNU4KATA MI VNU4KATA SHTE IMA KAKVO DA YADE ,A ZA MOYA INTELEKT PROSTO GLEDAM DA ZABRAVYA BUGARSKIA EZIK OSHTE PREZ TURSKO ROBSTVO SAMITE BALGARI SA GOVORELI NA GRACKI PONEJE BUGARSKIA NYAMAL ZVU4NOST .A TI LKOI ZNAE DALI SI BALGARIN SLED TOLKOVA GODINI ROBSTVO PITAI PRABABA TI
110
1
 
32
 
! Отговори
До MANGO преди 11 години
*** ли си, *** ли си или си все още жив *** ми е ве едно! От коментара си личи, че си интелекруална нула и то пресечена. Ти няма да доживееш това, за което си мечтаеш, а дали ще се случва нещо с моята внучка или не, е единствено нейна работа. Нека твоята внучка сега да ти намери нещо за ядене в кофите за отпадъци, пък тогава мисли за рамножение...
109
2
 
32
 
! Отговори
MANGO преди 11 години
До Българин VNU4KATA TI SHTE SE JENI ZA *** ,TAKA 4E MISLI MU KAK SHTE TE E.AT ***
108
4
 
33
 
! Отговори
MANGAL преди 11 години
da vi e.e to vsi4koto *** vas balgarite zashtot ste mnogo smeli samo pred kompa ,ako ne sa vis4koto *** Bulgaristan shte stane po losho ot Samalia,amo to *** ludo da si darji parite u bulgaristan banka da prashta pari u bulgaristan da qadat bulgarite ,koi vi zakara parvo v Evropa be bulgari,koi vi nau4i na targoviqa bulgari az li4no ne sam vijdal stroitel bulgarin vse tur4in ,cigain qa pomak ama bulgain ne toi se misli za neshto golqqamo *** bulgarina ,koi ste vie ?
107
1
 
43
 
! Отговори
Българин преди 11 години
*** никога не са и няма да ми бъдат сънародници, те са ми паразитиращата околна среда, в която съм принуден да оцелявам! За това са виновни управляващите ни през последните 22години, защото ги ползват за евтин електорат. Междувременно тези *** се навъдиха дотолкова, че вече им е тясна българската хранилка и номадстват, както винаги са го правили. Никога, докато е жив, *** няма да се превърне в друго същество, защоъо е против природата му, изводът си го направете сами!
106
1
 
32
 
! Отговори
Krumov преди 11 години
mestnite slavyani v BG zemi taka sa stradali ot nashestvenitzite na han Asparuh, ama...nali vijdame koi e po-silen...ta 1331 godini ni napraviha.
105
1
 
41
 
! Отговори
Хасан IV преди 11 години
Сичкото *** - юруш у Фрация, че помощите не останаха ! Който пръв свари ще се уреди в далаверата.
104
1
 
46
 
! Отговори
До френските власти преди 11 години
И да не забравяте след септември, като стане по-студено да ги гушкате и да им пеете песнички преди да заспят. Те така са научени от Българския Хелзинкски Комитет. И Комитета ще ви го изпратим с безплатен полет с Фалкон-а на правителството - това ще е единствения полет в полза на българското общество. Не очакваме благодарности и ще се надяваме ако вие не ги интегрирате, то те вас със сигурност ще ви интегрират към "ценностите" на своя етнос. Сполай ви!
103
1
 
47
 
! Отговори
Крив макарон преди 11 години
Във Франция успяват все още да пъдят мухите...У нас сме им дали права да ни хапят...
102
2
 
35
 
! Отговори
Mais Oui! преди 11 години
Вижте полицаят най-вляво колко "толерантно" гледа.
101
1
 
49
 
! Отговори
До 120 преди 11 години
Моля, дръжте се възпитано. Нашите сънародници не "осират френските паркове", те грижливо наторяват растителността и местните дървесни видове с което внасят своя дан за просперитета на френското общество.
100
1
 
49
 
! Отговори
До Хелзинкските *** преди 11 години
Ало, Хелзинкските толерасти, къде се изпокрихте, бре. Я се изнасяйте на юруш до Франция да защитавате правата на нашите сънародници да осират свободно френските паркове.
99
1
 
51
 
! Отговори
Съветник преди 11 години
Абе този френски съд не е ли чувал за нашия Хезинкски комитет и че нашите роми са също "защитен вид". Как така ще ги гонят от парковете ... това е въпиюща несправедливост. Трябва незабавно да им се осигурят подобаващи помощи, безплатни ток и вода, близко разположено сметище и възможност за безконтролно крадене на всякакви обществени метални предмети. Добре е да се осигурят озвучителни системи за 3-дневни сватби за да се покаже съпричастност към традиционния бит на този етнос.
98
0
 
42
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
"***, живеещи постоянно във Франция не се занимават с крадене на релси, кабели за високо напрежение, не разграбват къщи"Ами, именно! Няма как, някой да върши тези работи, защото във Франция НЕ са толерантни. Вкл. и към ***!РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНА! Това е начинът! Вместо крадците да търпят тежестите на закона, специално за ***, от ЕС нареждат ... толерантност.От 104
97
0
 
39
 
! Отговори
Новатор от ГЕРБ преди 11 години
Следващите български парламентарни избори ще ги проведем във Франция. Победата ще е с над 99%. За такава изборна победа и Т.Живков не е мечтал.
96
1
 
40
 
! Отговори
Избирател преди 11 години
Малиииииий, голЕм проблем за ГРОБ - ИлекторатЪ сА изнася за Франция, а идат избори. Спешно трЕбва да се отворАт секции за гласуване по новите задгранични катуни и да сА предвидАт вместо 20 лева по 20 евро на глЪвЪ и вместо бира - шампанскУ.
95
0
 
51
 
! Отговори
Франкофон преди 11 години
Обичам Франция! Готов съм да пея Марсилезата и всяка сутрин да вдигам френското знаме пред дома си за всеки "интегриран" във Франция ром/***/***/джипси/***.
94
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте ги френските полицаи как изглеждат! - нямат нищо общо с нашите тюфлеци, държащи едновременно баничка, боза и цигара.....
93
0
 
45
 
! Отговори
Бартерчо преди 11 години
Драги французи, заменяме обазцови *** срещу френски граждани готови да живеят в България. Офертата важи до изчерпване на количествата - засега са има-няма 700000. Единственото условие е да са готови да платят изостаналите от 1989 година сметки за ток и вода.
92
0
 
47
 
! Отговори
Нашенец преди 11 години
Е сега "чистите, подредени и спретнати" общества на франзузи, холандци, белгийци и други ще изпаднат в ступор като осъмнат тук-таме без кабели, релси, капци на шахти, кошчета за *** и пътни знаци. Тогава има вероятност да ни "разберат".