Президентът праща Борис Велчев в Конституционния съд

Преглед на печата на 28 септември 2012 година
28 сеп 2012 07:35,
49
Президентът праща Борис Велчев в Конституционния съд
Снимка: архив, Булфото

Президентът Росен Плевнелиев най-вероятно ще предложи главния прокурор Борис Велчев за конституционен съдия. Това разказаха пред "Труд" източници от "Дондуков" 2. Преди да заеме поста си на обвинител №1, Велчев бе председател на правния съвет на президента (2002 г.-2012 г.) Георги Първанов.

В същото време най-спряганото име за наследник на Борис Велчев като главен прокурор е това на председателя на Окръжния съд в Пловдив Сотир Цацаров. В класацията все още бил и шефът на националната следствена служба и зам. главен прокурор Бойко Найденов.

"Атака" отразява промените в Закона за подземните богатства,които парламентарната група на партията е внесла в НС. Според тях само държавата ще има право да добива подземните богатства.

В момента печалбата от добива им се изнася в чужбина заради неизгодните концесии, сключени от българските правителства през последните 20 години.

"Труд" цитира премиера Борисов, който в отговор на въпрос дали познава лично някой, свързан с организираната престъпност у нас, твърдо и котегорично отговаря: "Имам прекрасно минало, всичките ми действия са прозрачни и не съм зависим от никого!".

Ежедневникът съобщава за отварянето на ценовите оферти в Министерския съвет от желаещите да консултират държавата по проекта за въвеждането на обслужването на едно гише. Над 2 млн. лв. ще струва анализът на нормативната уредба. В сумата са включени - изработката на съответния софтуер и обучението на 50 служители. Документи за участие са подали 5 фирми и обединения. С най-висока оценка е "ТехноЛогика".

"Максималният осигурителен доход може да се вдигне заради пенсиите", информира "Сега". Управляващите продължават да търсят пари за обещаното увеличение на всички пенсии в изборната 2013 г. В момента те обсъждат идеята - от 1 януари догодина да се вдигне максималният осигурителен доход. Сега той е 2000 лв., вероятно ще стане 2200 лв. Така биха се осигурили недостигащите за увеличението 200 млн. лева.

Заради топлата есен и трусовете - хлебарки заливат страната ни, пише "Телеграф" на първата си страница. Нашествието им е невиждано. В Перник нападението им започва след големия трус и
са кафяви на цвят, а във Велико Търново - наред с познатите черни хлебарки, са се появили и странни мутанти - по-големи от останалите с 5-6 см., тъмночервени и с крила
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
СОЦИАЛНО СЛАБ преди 11 години
"Заради топлата есен и трусовете - *** заливат страната ни, пише "Телеграф" на първата си страница. Нашествието им е невиждано. В Перник нападението им започва след големия трус и са кафяви на цвят, а във Велико Търново - наред с познатите черни ***, са се появили и странни мутанти - по-големи от останалите с 5-6 см., тъмночервени и с крила" НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙТЕ КАВИ СА НА ЦВЕТ И КОЛКО ГОЛЕМИ - СТАВАТ ЛИ ЗА ЯДЕНЕ МИ КАЖЕТЕ
32
0
 
4
 
! Отговори
За Белене преди 11 години
Господинът трябва да управлява "вътрешен план на подновения затвор на Белене", така ще имаме безплатна АЕЦ. Ще се строи от всички членове на Съдебната система на България. Най-Коромпираната институция. Иначе как може една от най-богатите, най- красивите, най надарената с красоти и богатства Балканска територия да е територия, а не Държава. Та Правосъдиеито е основата на една държава, ако е Държава. Съмнявам се дали не е в генетиката ни?
31
0
 
2
 
! Отговори
Хектор преди 11 години
Трябва РЕСТАРТ на държавата,windows-a трее да зареди свежи системни файлове.Сегашния Windows е пълен със корумпирани вируси и троянски коне.......време е за DELETE......
30
2
 
5
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Говори се, че Плевнелиев щял да предложи Б. Велчев за съдия в КС от президентската квота ...Ако това наистина се окаже вярно, а не е някакъв блъф, то тогава ще излезе, че Плевнелиев и респ. Кунева и кръгът ' Капитал ' играят заедно с Гоце ?Преди време Гоце говореше за ' приемственост в политиката ' , а Плевнелиев за ' последователност в политиката ' , което прилича като на ' Рапорт даден - рапорт приет ! 'Това обяснява и защо Плевнелиев се оказа яростен защитник на отстранената ' независима ' съдийка, която имаше забавени десетки дела !? Така също обяснява и защо Плевнелиев и Цветанов имат доста противоречия помежду си !?Същата ' независима ' съдийка я защитаваха и от т. нар. БХК , които сега нападат премиера, задето се изказал негативно за съдията по делото ' САПАРД ' .Кръгът май се затваря ?П.П. Дано Плевнелиев да няма каквито и да е намерения да вкарва Б. Велчев , който е бивш съветник на Гоце, в КС , защото така само ще докаже, че всичките му предизборни приказки и обещания са имали имагинерна стойност !
29
0
 
3
 
! Отговори
Без червения Велчев преди 11 години
Не мога да допусна, че Росен Плевнелиев ще продължи да лансира протежето на агент Гоце и внук на Секретаря на ЦК на БКП Борис Велчев ! Той достатъчно много "допринесе" за "облика" на яловата ни Правораздавателна система пред Европейски Съюз !
28
0
 
2
 
! Отговори
e преди 11 години
До: prb***prb.bgОтносно: полицията оказва Натиск върху прокуратурата ! България в режим на "Хунта" ли се намира ??????????Дата: Петък, 2012, Септември 28 12:58:39 ЕЕЩЗдравейте ПРБ.Преразгледайте внимателно осъдтиелната присъда наложена от АС Благоевград и потвърдена на по-висша инстанция на момчетата относно "аферата Евророма" в Сандански.Невинни са и това е нагласено по причини ,които няма да разберете.Просто е дело на българските служби .Невинни са.
27
0
 
5
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Б. Велчев, който е бивш съветник на Гоце, се опитва да ни внуши, че новият главен прокурор задължително трябвало да е действащ прокурор , а не като него да е от друга гилдия, защото иначе и той щял да се чувства некомфортно на мястото си ...Питам се само защо Б. Велчев преди 7 г. не се отказа от поста си на главен прокурор, за да не се стига до неговата некомфортност , както ни намекна той, а чак сега взе да раздава съвети ?Според мен не е важно дали следващият главен прокурор ще е от гилдията на съдиите, прокурорите или следователите ! НЕОБХОДИМО И ДОСТАТЪЧНО УСЛОВИЕ за заемането на поста главен прокурор е избраникът да НЕ е зависим от Гоце и ДС ! Останалото е пак шменти - капели, което вече 23 г. наблюдаваме , за справка - делото ' САПАРД ' !
26
2
 
7
 
! Отговори
бб преди 11 години
Това отново е груба гавра с крещящото за справедливост българско общество. Този червен *** които покриваше 7 години, комунисти-престъпници, олигарси, наркобосове и е главен виновник за състоянието на българската съдебна система, за награда ще бъде назначен в КС на топло от избрания главно със сини гласове президент. Плевнелиев опомни се с такива действия тотално отчайвате мислещите хора в България , а от отчаяни хора може да се очаква всичко.
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е затова не гласувам, та после да не се срамувам .Номера е да ги изберат, а после нема значение какво са обещавали...
24
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей тоя е най-големия чадър на мутро-олигархията в България. Няма кой да провери имотното му състояние и на неговите близки преди да стане главен прокурор и сега. Държавата на ДС, мутрите, олигархията, монополите, *** катуни и опразнените градчета и села. България 2012
23
3
 
10
 
! Отговори
журналист преди 11 години
Защо бе, хора! Нали щяхте да градите България? Велчев е протеже на агент Гоце Седефчов от село Сирищник! А всички мекерета на Гоце са корумпирани типове, участвали в доразграждането на България! Егати скапаната държава, докога ще чакаме да станем нормална европейска страна? Май трябва да се махаме завинаги от тази ***!
22
1
 
11
 
! Отговори
до Президента преди 11 години
Гусин Президент ,....до кога ще се разправяме ,че НОВ БАРДАК СЪС СТАРИ К...И ,...НЕ СТАа?Моля Ви ,...не ИЗЛАГАЙТЕ-------- ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ-----ПОНЕ ВИЕ?Б.Велчев преди месеци в медиите :"До сега /след колко много години/,гледахме на работата ---ПОЛВИНЧАТО !ЕГАТИ ---ПРИЗНАНИЕТО !Съд. система вече е ---23г.,в отпуск ,.......КОГА ЩЕ ЗАПОЧНАТ РАБОТА?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ИМам въпрос - на времето Б.велчев бе избран с абсолютно мнозиство. не се намери един да се обяви против кандидатурата му. Как така сега му намират кусури.
20
1
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
и този алкохолик ще представлява Конституционния съд и после защо имаме такаво качественно правосъдие
19
1
 
12
 
! Отговори
limonad преди 11 години
статията започва с *** и завършва с такива :)
18
2
 
4
 
! Отговори
edin_bulgarin преди 11 години
Много интересно на Росен пак ли Борисов му е подшушнал това или сам си го е измислил? Как так пък точно той ще препоръчва Велчев? В качеството си на какво? Има си ред за тия работи, а такова демонстративно лобиране, не ми допада.
17
1
 
13
 
! Отговори
bashibozuka преди 11 години
А Росен беше обещал да ги маха такива с комунистическо минало...Не стига, че не ги маха, ами ги и предлага за по-високи постове. Трагедия е този президент!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЛКОХОЛИК......ХАЙДЕ НА ТОПЛИЧКО И ПРИ ГОЛЯМАТА ПАРА..В КОНСТАНТНИЯТ СЪД...МЯСТО ЗА ПРИЯТНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ И ИЗ ЕВРОПАТА....
15
0
 
5
 
! Отговори
Gusanita преди 11 години
Плевнелиев уж започна чистка на комунистическите отрочета от службите, но не му достигна кураж и за тези в съдебната власт ли... Борис Велчев вярно е голяма хапка, от стар комунистически род, дясна ръка на Гоце и патерица на много съмнителни соц отрочета, изявяващи се като бизнесмени. Няма шанс Плевнелиев да излезе от палячовския си костюм до края на мандата!
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя как го гледа жена му бе.