Криси е на 6. Той е лъчезарен, но има нужда от помощ

Една тъжна история, която може да свърши щастливо
Обновена: 11 окт 2012 12:14 | 11 окт 2012 11:24, Петя Славова
1
Криси е на 6. Той е лъчезарен, но има нужда от помощ
Снимка: Личен архив

Криси е на шест години. Той е лъчезарно и усмихнато дете. Но Криси има ДЦП и епилепсия.

Тъжната история ни разказват неговите родители Галя Драгозова и Ивайло Кръстев от Русе. Двамата са пробвали всякакви лечения у нас и в чужбина. Едва двегодишен Кристиян започва с първата си рехабилитация. Спонсори му помагат през септември 2008 да се лекува в специализирана клиника в Украйна, където медицинският екип помага за напредване в неговото физическо и емоционално състояние.

През 2010 г. Криси ходи на специализирана рехабилитация в дневен център в София и има значителен напредък в моториката на крайниците и емоционалното и интелектуалното състояние. Вече четири години Галя и Ивайло не спират да правят рехабилитация - упражнения и у дома, които са научили от специализираните клиники.

През миналата година семейството на два пъти е успяло да заведе Кристиян и на хомеопатично лечение в Израел. Именно то е помогнало на момчето и напълно са спрели някои от епилептичните му пристъпи, които е правил дневно. Така вече не се е налагало и да пие силните лекарства, които значително са намалявали умственото му развитие.

Преди година детето дори е почнало да ходи с помощта на Галя и Ивайло. Намаляла е интензивната рехабилитация. Естеството на заболяването обаче предразполага към ортопедични проблеми при бързото му израстване за 6 месеца с около 10 сантиметра. Тогава идва и поредното нещастие - Кристиян получава луксация на тазобедрените стави.

Състоянието му се влошава и ако не се направи скорошна операция, може да се стигне до пълно обездвижване на краката. Само с една ортопедична операция, поставяне на специални импланти и най-вече важната следоперативна специализирана рехабилитация за такъв вид операция може да се приложи само в чужбина.
Родителите са се спрели на клиника във Виена. Крис може да бъде пълноценен, да има мечти, да ги сбъдва. Но му трябва помощ.

Криси има открита дарителска SMS линия в Български дарителски форум и който желае, може да изпрати SMS с текст DMS KRISI на номер 17 777 на стойност 1,20 лева към трите мобилни оператора.

Също който има възможност за по-голяма сума, Криси има открита дарителска разплащателна сметка в ПроКредит Банк /България/ АД:
         BIC/PRCBBGSF
         BGN / BG28PRCB92301026892718
         EUR / BG75PRCB92301426892712
         USD / BG67PRCB92301126892711

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не казвате приблизително каква сума е необходима?