Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?

Социолозите дават различни разлики между БСП и управляващи
Обновена: 18 окт 2012 14:47 | 18 окт 2012 10:30,
437
Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?
Кой с колко води, изборите ще покажат. Снимка: архив, Булфото

Доверието в ГЕРБ ерозира. В това е категоричен социологът Кольо Колев от агенция „Медиана“, която разбуни духовете с последното си изследване, което показваше разлика само от 0.1%  между управляващи и БСП.

Колев влезе в словесен спор в ефира на bTV с Мира Радева от Институт за социални изследвания и маркетинг защо се разминават данните на различните агенции у нас. 

Според изследването на Радева от началото на октомври ГЕРБ има доверието на 27.3% от избирателите, а БСП – на 16.4%.

НЦИОМ, и „Сова Харис“ също дават разлика 10-11% , а „Алфа Рисърч“ и „Галъп“ - 5-6%, припомни Радева, като каза, че тези разминавания са съвсем нормални.

Независимо от различните данни обаче социолозите са категорични в тенденцията, че ГЕРБ губи доверие.

Социологът Кольо Колев коментира, че ГЕРБ губи подкрепа заради непрекъснатото лъкатушене в позициите си по важни въпроси.

Още по темата
15 окт 2012 07:14
438
Той даде за пример „тука има-тука няма с пенсиите“, регионалните минимални заплати и сагата „Белене“.

По думите му съвсем нормално е избирателите да започнат да ръмжат.

Социологът посочи, че за стопяването на разликата между управляващи и опозиция е повлияло и избирането на лидера на БСП Сергей Станишев за президент на европейските социалисти (ПЕС).

В България това има страшно много значение, защото според Колев "рефлексът да не се изложим пред чужденците, оценката на чужденците" е много силен.

Всички глупави заигравки, които направи ГЕРБ по системата "ще видим, ама ... ", както стана със заплатите на военните, със служителите в МВР – всичко това съвсем естествено торпилира. Времето и процесите, които са се случили са обективният фактор за различните данни в социологическите изследвания, обясни социологът.

Той обяви, че голям проблем е страхът у хората свободно да изказват политическите убеждения. Неговата агенция е отчела, че 20% от избирателите се страхуват да обявят предпочитанията си заради някаква форма на репресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
3
 
4
 
! Отговори
до 288 преди 11 години
Европейците ще взимат все по-малки заплати,заради Китайци,Индийци и други развиващи се добре икономики!
232
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Волен никога не съм го харесвал,за него ще гласувам,до там ме докарахте...
231
4
 
16
 
! Отговори
Ал Капоне преди 11 години
Аз имам пълно доверие на колегите от ГЕРБ. Те са превърнали България в Раят на Земята за нас...гангстерите.Гарантирано от ГЕРБ.
230
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Герп, или БСП?Нито едните, нито другите!!!
229
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То навсякъде е криза ама хората си взимат евата а на нас ни се смеят със средна заплата 200 евро....смешно е
228
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво искате БЕ?!?!Световна криза Е!
227
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Според мен , тия двамата си говорят на ,,другарю,,.
226
9
 
10
 
! Отговори
До 280 преди 11 години
От Истински комунист:Не си правя илюзии че БСП ще върнат стария строй, но просто те са най-близко до това което беше навремето и предлагат най-добра социална политика.
225
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Моля ви гласувайте за ГЕРБерите.Съюз - Турци , *** ,Евреи
224
6
 
19
 
! Отговори
дедо преди 11 години
Абе какво доверие на мутри ! Трябва да си с ментални отклонения та да се доверяваш на мутромилисионерите от ГЕРБ.Мутрите в затвора,тогава ще имам довери на тези които са ги вкарали там.Никога повече ГЕРБеризъм в България !
223
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Истински КомунистТи наистина ли не разбираш, че БСП не са за социализма. Та нали те свалиха социализма на Тато и станаха капиталисти.Никога БСП на власт! Никога!А за ГЕРБ - никога повече самостоятелно управление!
222
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз не съм гласувал последните 11 години,сега ще гласувам и няма да е нито за Герб,нито за БСП
221
2
 
20
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
БОКО И ТИ СЕРГО,СВАЛИ НЕ РОЗОВИТЕ, А ЛАМАРИНЕНИТЕ ОЧИЛА И ЩЕ ТИ КАЖА ЗАЩО ИНВЕСТИТОРИТЕ БЯГАТ ОТ БЪЛГАРИЯ - РАСТЕЖ ЛИ, ПО-МАЛЪК ОТ ИНФЛАЦИЯТА НЕ СТАВАЙ СМЕШЕН 1. НА ПРАГА СМЕ НА ВАЛУТНА И ЕНЕРГИЙНА КАТАСТРОФА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА ДО 2 ГОДИНИ ЩЕ Е 30-35 СТОТИНКИ И ВСИЧКИ ЩЕ ФАЛИРАТ2. ЕНЕРГИИНА ЕФЕКТИВНОСТ ЩЕ ГОНИШ, КОГАТО ИМАШ ЕНЕРГЕТИКАЗАТОВА... Е НЕОБХОДИМО ОТМЯНА НА ВАЛУТНИЯ БОРД, ПЛОСКИЯ ДАНЪК И НЕЗАБАВНО СТРОИТЕЛСТВО НА АЕЦ БЕЛЕНЕ- Бизнеса у нас НАИСТИНА плаща НАЙ-НИСКИТЕ ПРЕКИ ДАНЪЦИ в Европа... - 10% печалба..., а най-богатите граждани само 5% данък дивидент - ЗАТОВА БЮДЖЕТА Е ПРАЗЕН... (В Европа тези данъци са общо от 30 до 70%).- НО бедните и гладните в България плащат едни от НАЙ-ВИСОКИТЕ КОСВЕНИ ДАНЪЦИ в Европа... - 37,5% удръжки от доходите си и веднага още 20% ДДС... (в Европа общо около 25 35%) ТАКА НЕ ИМ ОСТАВАТ ПАРИ ЗА КОНСУМАТОРИ - ОТ ОВЦА СЕ СТРИЖЕ ПО ЕДНО РУНО ГОДИШНО- Това се нарича - ОБЪРНАТА СВРЪХ-ЛИБЕРАЛНА ДАНЪЧНА ПИРАМИДА... ОТ КОЯТО СЕ ОТКАЗАХА ДОРИ В САЩ Е ПОНЕ ТОВА ПРЕДПОЛАГАМ ЗНАЕШ!!!ЗАЩО ОБАЧЕ, НЕ САМО В ГЪРЦИЯ, А И В ЦЯЛА ЕВРОПА УЖКИМ Е КРИЗА, А ЩРАКАТ С ПРЪСТИ И НИ СЕ СМЕЯТ- Дефицита в Германия, Франция и Англия е 8, 11 и 14% , Италия беше 18%, а в Гърция стигна 21%... (напечатани пари без покритие)- Тези трилиони евро качват изкуствено доходите от труд... Плаща се за нещо което не е изработено. Това са парите над 100-те % реален труд... КОЕТО Е ИСТИНСКАТА ПРИЧИНА ЗА ЕВРОПЕЙСКАТА ФИНАНСОВА КРИЗА!!!- Когато нашият дефицит е 2%, което НЕ компенсира дори инфлацията, то едно "българско" евро е с 8 -12% по-скъпо от "средно-европейското" и 20% по-скъп от гръцкото...- ОТ ТОВА ГУБИМ СЪЩИЯ ПРОЦЕНТ ОТ НАЦИОНАЛНИЯТ СИ ДОХОД..., С КОЙТО ХРАНТУТИМ БОГАТИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ И ТИ НИ КАЗВАТ С НЕСКРИТА ПОДИГРАВКА КОНГРЕЙТСЮЛЕЙШЪН, а от Босфора ехидно подмятат КОНГРЕЙТ-СЮНЕТШЪН, увеличават контролираната си инфлация и ни заливат с евтини стоки- Същото е в САЩ - напечатаха трилиони долари без покритие..., чрез които се ограбва целият свят И НИ СЕ ПОДИГРАВАТ С ФИНАНСОВАТА НИ НАИВНОСТ - ЕТО ТОВА Е СЪЩНОСТТА НА АМЕРИКАНСКАТА И ВЕЧЕ СВЕТОВНА ФИНАНСОВА КРИЗА, А БЪЛГАРСКАТА Е ЗАРАДИ БЕЗДАРНОСТ НА УПРАВНИЦИТЕ И НЕВИЖДАНАТА ИМ БЕЗЧОВЕЧНОСТ И АЛЧНОСТ!!!
220
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО Е СПАСЕНИЕТО ЗА НАС!
219
16
 
12
 
! Отговори
Истински Комунист преди 11 години
За нас простите и обикновени хора със скромни възможности, няма по-добър строй от социализма и комунизма, затова винаги ще подкрепяме БСП.
218
14
 
11
 
! Отговори
жоро преди 11 години
БСП на два пъти откраднаха пенсионните фондове в България , но пенсионерите продължават да си гласуват за тях. А именно БСП са виновни за беднотията на пенсионерите. А медиите са виновници номер 1 . Те трябва винаги да ни напомнят за далаверите на политиците.
217
8
 
17
 
! Отговори
?! преди 11 години
Ама защо ли БСП и ГЕРБ си мислят, че са единствените 2 партии в тази държава?!За мен БСП са отдавна в небитието.Гласувах за ГЕРБ, но съм разочарована тотално.Няма вече идеали и политическа вярност, народа затъва все повече в мизерията и няма да повтори грешките си.БСП и ГЕРБ вече за много хора не са дилема.
216
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Долу БСП! Само Кунева!
215
6
 
9
 
! Отговори
he-he преди 11 години
доверието в герп ,че спада, спада, ама доверието в левицата не се качва въобще. просто няма кой повече да им повярва от тези дето са им вярвали досега. негативния вот от избирателите откзващи се от герп няма да отиде при лъжицата, ъъ. левицата, това е сигурно.
214
4
 
15
 
! Отговори
Как? преди 11 години
Ако се махнат компрометираните фигури в БСП,може и да гласувам за тях,но не и преди това.Как да гласуваш за хора като Сергей,двамата Руменовци,Корнезов,Пирински,Кутев,Нинова,Миков и други подобни тарикати? Как да дам гласът си за човек,който се среща с мафиоти и това го има документирано?! Как да подкрепя човек,като Овчаров за министър на енергетиката,като този индивид има обръч от фирми в тази сфера? Как да подкрепя Станишев при положение,че той е отроче на бивша номенклатура ?

Спонсорирани публикации