Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?

Социолозите дават различни разлики между БСП и управляващи
Обновена: 18 окт 2012 14:47 | 18 окт 2012 10:30,
437
Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?
Кой с колко води, изборите ще покажат. Снимка: архив, Булфото

Доверието в ГЕРБ ерозира. В това е категоричен социологът Кольо Колев от агенция „Медиана“, която разбуни духовете с последното си изследване, което показваше разлика само от 0.1%  между управляващи и БСП.

Колев влезе в словесен спор в ефира на bTV с Мира Радева от Институт за социални изследвания и маркетинг защо се разминават данните на различните агенции у нас. 

Според изследването на Радева от началото на октомври ГЕРБ има доверието на 27.3% от избирателите, а БСП – на 16.4%.

НЦИОМ, и „Сова Харис“ също дават разлика 10-11% , а „Алфа Рисърч“ и „Галъп“ - 5-6%, припомни Радева, като каза, че тези разминавания са съвсем нормални.

Независимо от различните данни обаче социолозите са категорични в тенденцията, че ГЕРБ губи доверие.

Социологът Кольо Колев коментира, че ГЕРБ губи подкрепа заради непрекъснатото лъкатушене в позициите си по важни въпроси.

Още по темата
15 окт 2012 07:14
438
Той даде за пример „тука има-тука няма с пенсиите“, регионалните минимални заплати и сагата „Белене“.

По думите му съвсем нормално е избирателите да започнат да ръмжат.

Социологът посочи, че за стопяването на разликата между управляващи и опозиция е повлияло и избирането на лидера на БСП Сергей Станишев за президент на европейските социалисти (ПЕС).

В България това има страшно много значение, защото според Колев "рефлексът да не се изложим пред чужденците, оценката на чужденците" е много силен.

Всички глупави заигравки, които направи ГЕРБ по системата "ще видим, ама ... ", както стана със заплатите на военните, със служителите в МВР – всичко това съвсем естествено торпилира. Времето и процесите, които са се случили са обективният фактор за различните данни в социологическите изследвания, обясни социологът.

Той обяви, че голям проблем е страхът у хората свободно да изказват политическите убеждения. Неговата агенция е отчела, че 20% от избирателите се страхуват да обявят предпочитанията си заради някаква форма на репресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
11
 
16
 
! Отговори
Неутрален аноним преди 11 години
На какво се надяват от БСП? И най-големите *** разбраха, че никога, ама наистина никога тези които са гласували веднъж против БСП, няма да гласуват за нея. Така, че социолозите да не лъжат хората. Подръжката за ГЕРБ може да намалява, но едва ли тази за БСП се увеличава. Те си имат твърди 17 % сега, а до изборите може и да са по-малко. Ами това е другари и другарки.
212
3
 
24
 
! Отговори
do pena преди 11 години
Пенке, много зле познаваш българина, ще гласувам за БКП, ВМРО, и незнам още кой си, но не и за ГЕРБ
211
26
 
4
 
! Отговори
pena преди 11 години
Споко, българина е неблагодарно и мрънкащо животно. Ще плюва ГЕРБ по проучванията но като дойде време за избори и му дадът да избира между ГЕРБ и БСП пак ще избере ГЕРБ. Всички знаем че БСП са долни безгръбначни некадърни крадци. А Боко колкото и да е тиква показва реален ангажимент за държавата и се справя доста по-добре от БС(К)П
210
6
 
4
 
! Отговори
Да, да преди 11 години
Въпрос: Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?Отговор: Зависи, колко от червените (откраднати от нас) пари са потекли в посока на определени социологически агенции. Където парите са по-малко разликите в процентите са по-големи и обратно.
209
2
 
7
 
! Отговори
Bai Hoi do 6 преди 11 години
SPRI DA VZIMASH NARKOTICI GERBERSKA PODLOGO !!!!
208
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев да не храни напразни надежди!
207
5
 
7
 
! Отговори
електорат преди 11 години
социалисте бързо забрави Виденов 1995-1997г. а преди това Луканов който дори тато го обяви преди 10 ноември заедно със Лилов за най-големите лисици и крадци а да не ти говоря за Хамстера- Станишев и най- успешния проект ДС - Доган грабливата птица които направо преядоха от хорските парици и от огризките индексираха пенсиите с по 7лв. абе ти имаш ли си пенсионер или болен в къщи та коментираш майната ти червена
206
3
 
17
 
! Отговори
последен шанс преди 11 години
И...да знаете повече никоя партия няма да управялява самостоятелно в България.Българите са отвратени от БСП и им го показаха на миналите избори.Сега ГЕРБ ще ги последват.Единственото спасение е широка коалиция и ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО!Иначе България загива.
205
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То беше ясно трябва някой да прокара данъците на Евросъюза без да вдига доходите помислете кой би бил идеален за това???
204
6
 
3
 
! Отговори
перо преди 11 години
Май нещо споменах за ДПС-етническа партия. А аз съм българин.Ако ти си турцин или нещо от тези, това си е твое решение.Просто излагам мотивите си и никого не агититрам , кайкто правят повечето от този форум.За мен пагубно ще е коалиция между ГЕРБ и БСП.Кунева е за предпочитане , защото е най малкото зло.Интелигентне е. Много интелигентна.Ако всички , според вас се сравняват по критерии / да не ги изброявам кои/ ,според вас , всички са равни ,по всичко. А тя е И интелигентна.
203
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП е мафия! Старата номенклатура още дърпа конците!
202
4
 
7
 
! Отговори
85 преди 11 години
Гарантирано от ГРОБ-избиване на българите ,бавно и мъчително,от глад,студ и отчаяние.ББ мрази българите и ще ги унищожи и физически,освен че уби и последната надежда...
201
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нито БСП нито ГЕРБ ще управляват самостоятелно,на прага отново се задава коалиционно управление,но е важно на какъв принцип ще бъде създадено то !!Най доброто решение е "екпертно правителство" излъчно от доминиращите партии,но с носене на лична отговорност от самите партии,а не да се линчуват експертите .А тогава да видим коя партия с какви експерти РАЗПОЛАГА или само лапачи депутати има в това НС !!!
200
2
 
6
 
! Отговори
алооооооо преди 11 години
ЕЙ,това не са КОМУНИСТИ,кога ще ви просветне-това са т.нар ПАРТИЙЦИ-които са влезли в БКП заради изгодата и готови да се продадат на ВСЕКИ-това са РЕНЕГАТИ
199
3
 
11
 
! Отговори
Гербер преди 11 години
Герб имаше реални шансове да покаже, че е най-доброто, но още отначало си заложи бомбата с Дянков. Лошото е, че и Бойко не се усеща, че разби рейтинга на Герб. Що за мазохист трябва да си за да дадеш гласа си на тоя, който само ти взема и посегна дори на белите ти пари за черни дни. Не се връзва просто.
198
4
 
10
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Трудно ще се изкорени гербавия комунизъм, но не е невъзможно. С тая разсипия и мизерия, до която ни докараха, с тоя обир на спестяванията на хората, че и от децата едва ли имат повече шанс. Мисля, че комунизмът вече е история. Важното е да се ометат преди изборите, и поразите да са по-малко.
197
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Перо-с Две ръце за Доган, но никога повече за комунисти и милиционери. Видяха се какво могат и докъде ни докараха с калпавото си управление.
196
2
 
2
 
! Отговори
до 230 преди 11 години
Добре казано !
195
2
 
9
 
! Отговори
Doko преди 11 години
Гербавите *** малко по-кротко да го дават и да не си правят сметките без кръчмар. Все пак каквото каже Доган-това ще стане, елементарна аритметика е. Ако му се наведат може и да управляват, но резето падна вече. На изборите са аут.
194
15
 
1
 
! Отговори
перо преди 11 години
Е, какво значи не гласувайте за ГЕРБ или БСП?За кой да гласувам. За ДПС . тя е етническа партия и аз не съм от този етнос. За Атака,РЗС- е няма да гласувам за политици с позиции , спрямо икономическите си интереси.И Кунева. Веднага ще изригнете. Добре , ама предложете алтернатива , а не празни лозунги. Коалиция между ГЕРБ и БСП - твърде възможно.Коалиция ГЕРБ-Кунева илиБСП-КуневаОпределено съм зад Кунева. Ителигентна, умна и с много добро име в ЕС.И не участва в безмислената полемика.