Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?

Социолозите дават различни разлики между БСП и управляващи
Обновена: 18 окт 2012 14:47 | 18 окт 2012 10:30,
437
Доверието в ГЕРБ ерозира, ама с колко?
Кой с колко води, изборите ще покажат. Снимка: архив, Булфото

Доверието в ГЕРБ ерозира. В това е категоричен социологът Кольо Колев от агенция „Медиана“, която разбуни духовете с последното си изследване, което показваше разлика само от 0.1%  между управляващи и БСП.

Колев влезе в словесен спор в ефира на bTV с Мира Радева от Институт за социални изследвания и маркетинг защо се разминават данните на различните агенции у нас. 

Според изследването на Радева от началото на октомври ГЕРБ има доверието на 27.3% от избирателите, а БСП – на 16.4%.

НЦИОМ, и „Сова Харис“ също дават разлика 10-11% , а „Алфа Рисърч“ и „Галъп“ - 5-6%, припомни Радева, като каза, че тези разминавания са съвсем нормални.

Независимо от различните данни обаче социолозите са категорични в тенденцията, че ГЕРБ губи доверие.

Социологът Кольо Колев коментира, че ГЕРБ губи подкрепа заради непрекъснатото лъкатушене в позициите си по важни въпроси.

Още по темата
15 окт 2012 07:14
438
Той даде за пример „тука има-тука няма с пенсиите“, регионалните минимални заплати и сагата „Белене“.

По думите му съвсем нормално е избирателите да започнат да ръмжат.

Социологът посочи, че за стопяването на разликата между управляващи и опозиция е повлияло и избирането на лидера на БСП Сергей Станишев за президент на европейските социалисти (ПЕС).

В България това има страшно много значение, защото според Колев "рефлексът да не се изложим пред чужденците, оценката на чужденците" е много силен.

Всички глупави заигравки, които направи ГЕРБ по системата "ще видим, ама ... ", както стана със заплатите на военните, със служителите в МВР – всичко това съвсем естествено торпилира. Времето и процесите, които са се случили са обективният фактор за различните данни в социологическите изследвания, обясни социологът.

Той обяви, че голям проблем е страхът у хората свободно да изказват политическите убеждения. Неговата агенция е отчела, че 20% от избирателите се страхуват да обявят предпочитанията си заради някаква форма на репресия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


437
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
6
 
1
 
! Отговори
da bee преди 11 години
dobreee da mu se nevidi,moje da e vsiakav Boiko i pravitelstvoto sega,ama za taia mazna mutra Stani6ev li da glasuvm be,to 4ovek niama alternativa,ama puk za BSP niama kak,ne sme tolko tapi
192
5
 
5
 
! Отговори
социалист преди 11 години
До 231-електорат-фактите ти наистина са достатъчни. Навярно за тия катастрофи, за екскурзиите на турците и т.н визираш другарите комунисти от Герб, тия същите които са крепяли с милиционерщината си живковиза. Не зная кои са комунистите в БСП, а със сигурност зная , че за разлика от вожда ви Станишев никога не е бил комунист и милиционер. Това е също Факт.
191
2
 
10
 
! Отговори
@233 преди 11 години
"Нямаме нужда от такива самовлюбени."Прав си и затова ще махнем замовлюбения :))))
190
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе свиквайте с мисълта, че ГЕРБ ще имат още един мандат... просто никоя друга партия или коалиция не може да задмине в момента (факт).А на Станишев - да си гледа ПЕС-а и да си трае. Нямаме нужда от такива самовлюбени.
189
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само БСП!!! Стига вече комунизъм, 21 век е. Останахме последната дупка на камала в целия ЕС, други отзад просто няма.
188
11
 
11
 
! Отговори
електорат преди 11 години
до социалиста : малко факти - комунистите доведоха България два пъти до национална катастрофа, същите откраднаха над 4 милярда лева само от пенсионните фондове, пратиха българските турци на екскурзионно летуване, същите ни обраха спестяванията и фалираха предприятията които ние като народ построихме и развихме и така ни "индексираха", че следващите 50год. и внуците ни ще плащат
187
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БСП горчиво се лужат, като си мислят, че за да махнем ГЕРБ ще гласуваме за тях.Няма да стане!
186
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само БСП е алтернативата на това комунистическо управление на разрухата и разсипията. Мисля че комунистите от Герб са аут на следващите избори.
185
8
 
2
 
! Отговори
акуд преди 11 години
аз от всички социологически проучвания стигнах до следното СТРАШНО заключение. всеки глас НЕ ДАДЕН за ГЕРБ или бсп отиват за анти БЪЛГАРСКИ и ПРЕСТЪПНИ партии!!!!
184
4
 
7
 
! Отговори
Rad преди 11 години
224-Вазрастните хора много добре знаят, че БСП не е равно на БКП, а е равно на ГЕРБ-тия същите дето са крепяли милиционерщината на тато по пътя към светлия комунизъм-идиотизъм. Бъркаш нещо.
183
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
...Евреите ни еб*ха майката, навсякъде по света рушат и подриват цели държави,но тука им беше най-лесно и бързо, незнам дали има надежда за нас, Арабските държави, които не успяха да подкупят ги атакуваха военно най-безцеремонно, тука и без бой даже се дадохме
182
2
 
12
 
! Отговори
220 преди 11 години
221/Преди да пишеш цинизми и обиди, което е типично за един гербав милиционер се научи правилно да пишеш на български език. Гербавите ви гони параноята-щом не харесва някой простотиите им и не е комунист, не означава че е социалист. ***
181
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лошото е,че възрастните хора в България са много наивни.Те си мислят,че БСП е равно на БКП,че партията ще се погрижи за тях,както се е грижила навремето.Мислят си горките,че това е лява партия,и че бизнесмените от тази партия ги е еня за народа.
180
6
 
16
 
! Отговори
До №218 преди 11 години
Ако искаш наистина да кажеш "Не на БСП" сложи им хикса срещу името им в интегралната бюлетина, зачеркни ги!
179
6
 
17
 
! Отговори
социалист преди 11 години
*** слагат минуси, затова че БСП през мандата си 4 пъти индексира заплати и пенсии, таванна 700 лв, винаги 13 запл и пенсия, и не окраде спестяванията на хората. Герб за 3 години-нито една стотинка не даде, нито една индексация-а обра и парите на хората. Факти просто-за да се отрекат-нека се да се докаже обратното.
178
10
 
2
 
! Отговори
до 220 преди 11 години
Другарче ,вие сте толкова природно и откровенно *** !
177
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тая кражба чрез налагане на данък върху лихвите на спестяванията на гражданите дори и на децата Герб са история. Важното е да се изметат до изборите за да не оставят по-големи поразии. Затова само вотове на недоверие от БСП до дупка.
176
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не на БСП!
175
11
 
21
 
! Отговори
социалист преди 11 години
Малко факти-През мандата си БСП 4 пъти индексира заплатите и пенсиите, мин. раб. запл-100%, таван на пенсия-от 500 на 700 лв, всяка година 13 заплата и пенсия, не окраде спестяванията на хората по банките, не посегна на детските касички, нормален стандарт и безработицата не гонеше 2 млн.. При гербавите-само оплнито една индексация на заплати и пенсии, нито една 13 запл или пенсия, обра и спестяванията на хората за черните дни, до които ни доведоха. Елементарна сметка е-без калкулатор.
174
7
 
15
 
! Отговори
от провинцията преди 11 години
Бойко ще си тръгне, заради мизерията на която ни обрече, а Станишев няма шанс да му повярваме.Двамцата да се хващат за ръчичка и да се махат!