Протест за болница пред МС. Борисов: Висша степен на глупост

Болницата в Девин да стане държавна, предложи Симеон Дянков
Обновена: 24 окт 2012 16:58 | 24 окт 2012 13:40,
207
Протест за болница пред МС. Борисов: Висша степен на глупост
Снимка: БТА

Като "висша степен на глупост и политическа провокация от БСП и ДПС" определи премиерът Бойко Борисов протестите на жителите на Девин срещу затварянето на болницата в града.

По думите на министър-председателя болницата е фалирана по времето на БСП и ДПС, а сега същите тези партии карат хора с автобуси да протестират пред Министерския съвет.

Борисов беше категоричен, че вече е предложено добро решение за бъдещото на болницата и даже "им е изпратил вицепремиер и министър".

Както е известно миналата седмица на посещение в града бяха здравният министър Десислава Атанасова и вицепремиерът Симеон Дянков.

Болницата в Девин да стане държавна, предложи министърът на финансите днес.

Дянков обясни, че само по този начин ще може да се финансира ново оборудване и реновиране на сградата на болницата.

Още по темата

Утре Дянков ще има среща с представители на общината и техни експерти, за да изчистят детайлите по това предложение. В петък общинския съвет в града трябва да гласува болницата да стане държавна.

"Ако това се случи, от понеделник може да започне работа по решаване на проблема със затворената болница", обясни Дянков. По негови думи това е единственото възможно законово решение на проблема.

Същевременно, докато течеше заседанието на кабинета, десетки жители на Девин протестираха пред сградата на МС в защита на лечебното заведение.

Ако до петък не се изпълнят нашите искания, ще блокираме пътищата за Смолян, Пловдив и Девин, заявиха протестиращите.

Те категорично отхвърлиха твърденията, че протестът им е иницииран от политическа партия и обясниха, че умишлено не водят общински съветници и кметове с тях, за да не се политизират действията им.

Лечебното заведение не работи от юли 2011 г. заради дългове от около 2 млн. лева., но девет месеца жителите на Девин са имали уверения, че болницата ще заработи и ще се намери решение.

По-късно разбрали, че планът за лечебното заведение е отхвърлен и властите смятат, че няма смисъл да се наливат милиони в нещо, което не функционира.

Днес около 300 души, по данни на организаторите на протеста, издигнаха плакати: "Конституцията ни дава право на живот, не ни го отнемайте" и "Не ни обричайте на преждевременна смърт". Тя пяха народни песни и свириха с гайди.

Протестиращите настояват спешно да се вземат мерки, защото зимата идва и ще им се налага да пътуват през преспите до най-близкото лечебно заведение.

"Трябва ли да страда населението", запита риторично Валентина Павлова, която е част от инициативния комитет.

По нейни думи предложението на Дянков не дава достатъчна яснота на жителите на Девин за бъдещето на болницата им.

Протестиращите настояват да получат помощ от държавата и общината, за да заработи болницата час по-скоро.

Те искат още да се възстановят четири отделения на болницата – хирургическо, вътрешно, детско, неврологично.

Протестиращите настояват още да се изплатят възнагражденията на лекарите от преди закриването на болницата и да се възстанови целевата годишна субсидия на лечебното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
5
 
26
 
! Отговори
Ро преди 11 години
Абе хора дайте да се съберем и да изселим този Дянков от страната като сме 10 000 - 20 000 човека НСО какво ще ни направи... ?
89
1
 
5
 
! Отговори
До Девинчанин преди 11 години
Добре ,след като *** са махнали част от кометара ми заради вулгарен език ,ще кажа следното:д-р Меджедиев правише любов с симпатични млади златотърсачки,защото човека много обичаше да си ги дава ей така.Нали и така ги печелеше.Проверете им документите ,за периода-г-н Меджедиев,г-н Каров и г-н Шотаров ,къде бяха и колко пари трошаха предизборно ,следизборно и по баровете на прословутия NIGHT CLUB Орфей.Доста бутилки испиха за здравето на електората
88
2
 
5
 
! Отговори
N 86 ... преди 11 години
86 ти, или си ***, или празна мазна тенекия, която дрънка *** манипулации в полза на едно зловредно управление на здравеопазването. ***, ***, виж частната болница Вокуда, какъв парк поддържа. Сигурно лекарите копат, садят, поливат и събират шума със скалпелите, а не озеленителна фирма. Но принуждава хората да правят дарения с по 2-3 нули, а преди ги вземаше в стаички и не ги отчиташе с никакъв документ.
87
8
 
34
 
! Отговори
НМ(народна милиция) преди 11 години
По мои скромни предвиждания ни чака още петнадесет години управление на ГЕРБ.Защо мисля така ли? Ето защо: министър председател спира митническа проверка на акцизни стоки-нищо,същия човек нарича народа лош материал и да ни стягал каишката (били сме кучета) министър от правителството замесен с двадесет годишно месо дава съвети за здравословно хранене казвайки,че изварата била по-вредна от сиренето,друг такъв бие шамари на Русия.И още и още.И нищо,нищо от наша страна.
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А бе какво става? Днес няма статия с изказване на Станишев.?
85
0
 
2
 
! Отговори
ТИТИ преди 11 години
До хахаха ТИ НАИСТИНА СИ ХАХО
84
2
 
24
 
! Отговори
ХХЛ преди 11 години
Според мен тези бездарници се изчерпаха тотално и предвкусвайки загубата на изборите са готови на всичко за събиране на гласове. Значи болници и лекарства са нужни - нацията ни постоянно застарява, а смъртността се увеличава, друг е въпроса как се управляват парите, до колко са ефективни и дали това е реалната сума нужна специално за тази болница или отново имаме схема да се точи и пълни партийната каса. Въпроса е че ГЕРБ си отиват и го показват всеки ден на хората с тъпите си популистки решения
83
2
 
14
 
! Отговори
ИК преди 11 години
Вместо да строят джамии да датат пари и за болница.На едно от първите места сме по брои на джамии на човек.
82
3
 
46
 
! Отговори
681 преди 11 години
Празноглавият БББ (Бойко Борисов Борчето) с нова обида към българите. Нормално с наближаването на празника на ГЕРБ - Хелоуин , да е малко превъзбуден.
81
0
 
14
 
! Отговори
Девинчанин преди 11 години
Г-жи и господа,знаете ли г-н Меджедиев/мисля че така се казваше/какво пари прибираше?Хората от управлението на Девин през периода 2007-2011 казваха ,че си е гласувал 10 хилки заплата,като директор на болницата.
80
6
 
16
 
! Отговори
До 90 преди 11 години
Не сравнявай несравними неща докторче.Ако ми си развали колата имам избор-мога да закарам на ремонт ,а мога и да я вдигна на трупчета.Твоята работа обаче е сигурна и гарантирана-болният не може да избира ,защото избора е между това да се лекува или да умре.И за твое сведение отдавна лекарите (повечето ) станаха супер платени пък ние ставаме все по-болни и по-болни.Вчера ходих да ми почистят ушите-5мин-30лв.Не се оплаквам-доктора и той деца храни
79
4
 
40
 
! Отговори
Ще ги стигнем ли? преди 11 години
Нечувано! Министър председател на демократична страна нарича протест на български граждани, искащи cи болницатa в града висша степен на глупост и политическа провокация от БСП и ДПС. Ако това е в САЩ...не ми се мисли!А не е ли висша степен на глупост да се допусне поради ликвидиране на болницата в немалък родопски град, да умре дъщерята на една девинчанка? Eдинствен ли e случаят? Не дай Боже никому! Има ли значение кой и кога е закрил болницата? Цели 3 години, защо допускаме хората да страдaт
78
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам доколко е нужна Девинската болница за хората в региона,но А футболна група определено е много по важна за народа,затова ще се наливат 1 000 000 лв. във футбола,да папкат футболните президенти и гоуемите ни футболни звъзди.Кабинетът на Бойко Борисов предостави на "БНТ" допълнителна субсидия от 990 000 лв., с която да бъдат заплатени правата за заснемане и разпространение на мачовете от сезон 2011 - 2012 г. на "А" група, съобщиха от правителствената информационна служба.Клубовете претендират и за неплатени траншове за ТВ правата от миналата година, които БНТ им дължи. Именно в тази връзка е и днешното решение на МС. Средствата ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет.Изключителните права за заснемане на мачовете от футболния шампионат за сезон 2011 - 2012 г. за ефирно и сателитно разпространение, както и правата за разпространение чрез интернет мрежата на телевизионните програми в целия свят, са придобити от БНТ въз основа на подписан през 2011 г. договор.С постановлението се дава възможност БНТ, като обществен оператор, да изпълни поетите ангажименти по договора за излъчените футболни срещи, отчитат от пресцентъра на МС.Както е известно, от началото на сезона срещите от А група са без телевизионно излъчване, заради неразбирателство за пари между клубовете и телевизиите. Единствено вечното дерби ЦСКА - Левски бе предавано по "БНТ.
77
2
 
41
 
! Отговори
бонжуар преди 11 години
абе хора вие не разбрахте ли ,че болница няма да има ЩЕ обновим милиционерницата , ЩЕ направим едни хубави арести , ЩЕ обучим персонала как да ви налага ,че да се не види , ЩЕ ви построим един стадион , спортна зала какво толкова му мислите ЩЕ *** щасливи и доволнитова ни чака , ако тяа *** ТИКВА е още един мандат
76
16
 
6
 
! Отговори
бай пешо преди 11 години
за толкова са им стигнали парите, по веригата много гладни от БКП и ДПС.
75
11
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
...това мититг ли беше 60-70 човека с плакати, одеве минах от там...
74
3
 
8
 
! Отговори
АЗЕ преди 11 години
В Бг,...ВСИЧКО Е СБЪРКАНО,ОБРАТНА РЕЗБА!
73
28
 
7
 
! Отговори
гербист-бонсист преди 11 години
Не разбирам защо протестират хората. Болницата им е фалирала, била е управлявана лошо и е затънала в дългове. Държавата не трябва да се меси в случая. ХОрата да си дават вниските в НЗОК, в това лошо няма. Така ще могат да ползват лечение когато се наложи на местата където намерят.
72
5
 
16
 
! Отговори
До лекаря Боянчо преди 11 години
Лекар Боянчо,що не ходиш на майната си.Лекар е призвание а не далавера бе тутманик.Болният ти го гледаш като подвижна касичка, а не като човек ,на който трябва да се помогне.И предполагам знаеш ,че ако не си натрупал опит в общинска болница(където спокойно да тренираш) ще гледаш частната болница през крив макарон.А щом тепърва си седнал да учиш език си ми повече от ясен
71
28
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Браво ГЕРБ, смели напред, народът е с теб.Скърцането е на 200-левовите платени драскачина политически централи,както вече явно се пише и говори.Няма друга алтернатива защото ДПС=БКП,а това народът няма да допусне това никога по-вече.