Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки

КАТ снима с камери нарушителите, иска ограничение до 30 км/ч на зебрите
Обновена: 1 ное 2012 14:01 | 31 окт 2012 21:33,
179
Камикадзета със 107 км/ч профучали през пешеходни пътеки
Снимка: архив, Булфото

КАТ вече снима с камери с колко преминават шофьорите през пешеходните пътеки в София, съобщиха от МВР.

Акцията ще продължи до 18 ноември. За първите два дни от проведеното мероприятие са заснети 900 броя нарушения на Закона за движение по пътищата.

Заради шокиращите резултати от камерите столичната пътна полиция ще предложи в районите на пътеките за пешеходци скоростта да бъде ограничена до 30 км/ч.

Камерите на столичната пътна полиция са заснели шофьори, които дори нямат намерение да спрат на пешеходните пътеки или такива, които минават през пътеката със 107 км/ч.

„Това са камикадзета, няма как да реагират дори да има пешеходец. Тези мерки ще имат ефект”, прогнозира шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

От 31 октомври стартира и операция на полицаи от сектор „Престъпления по пътищата”-СДВР за проверка на автобуси и микробуси, превозващи деца.

Още със стартирането на операцията служителите от сектор ”Престъпления по пътищата” установили и задържали шофьор на автобус с фалшива книжка. Около 11.10 часа на автомагистрала „Хемус” , при разклона за с. Яна бил спрян за проверка автобус, превозващ деца.  Оказало се, че водачът /44 г./ шофира с фалшива книжка.

Проверките ще продължат до  4 ноември. Те са инициирани във връзка с предстоящите ваканции за училищата и настъпващия период на ученически екскурзии с автобуси и микробуси.

Целта на операцията е осигуряването на нормално придвижване и недопускане на  пътни инциденти с превозващите ученици автобуси.

Ще бъде осъществен активен контрол върху МПС, превозващи деца с цел недопускане шофиране след употреба на алкохол, движение на технически неизправни МПС.

Предстоят проверки за валидна  застраховка „Гражданска отговорност”, управление на МПС от водачи без необходимата правоспособност, също и за недопускане на нерегламентиран превоз на пътници. По време на операцията съдействие на служителите от столична дирекция ще оказват и служители от Държавната автомобилна инспекция.

 

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
28
 
! Отговори
asd преди 11 години
Що не направите ограничението 10 и направо да слизаме от колите и да ги бутаме през пътеките?Некадърници - просто вземете книжките на тия, дето избиват комплекси зад волана и тия дето духнат над 0,5. Толкова ли е сложно??!!??
58
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30 е много.По добре с 5 км в час.
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тези 'мерки' КАТ станаха за смях. Да, трябва нещо да се направи,но явно не е това пътят. Защо например не вкарат текст в закона,който да задължава водачите да ограничават скоростта си на пеш пътека до 30 км/ч в населено място, а извън населено ограничението да е до посочената стойност? Защо не се казва нищо и за ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ПЕШЕХОДЦИТЕ??? Те също са участници в движението и трябва да спазват закона на общо основание? Какво правим с велосипедистите нарушители?! Въпроси,въпроси...а отговора?
56
0
 
4
 
! Отговори
І Удивен преди 11 години
До Удивен от удивен. Уважаеми, не съм те обидил, не обиждай и ти! За твое( определено не Ваше) сведение, съм обиколил поне1/4 от света! Въпросният "ЖМ",в другите държави, отдавана е решен!Там всеки един водач,не може да си помисли дори,че може да премине през ПП дори ако на тротоара СТОИ пешеходец!И след като Журналистите в тази ТЕРИТОРИЯ, пишат, "без да откриват цялата стратегия" за ....,какво е понятно за читателя?И предизвикан от твоето разбиране, питам -Какво правят полицаите на снимката???
55
0
 
7
 
! Отговори
Жо преди 11 години
ЯПОНСКАТА ДУМА "камикадзе" се използва в смисъл на самоубиец."По време на Втората световна война така са наречени пилотите-самоубийци, използвани от Япония като бойно средство против флота на САЩ. Сега думата е синоним на самоубиец и жива торпила"Шофьорите, преминаващи през пешеходна пътека със 107 км/ч са УБИЙЦИ, а не самоубийци!
54
0
 
8
 
! Отговори
запознат в детайли преди 11 години
Хайде първо КАТ да затегнат контрола и върху поведението на пешеходците на пътя! Не може едностранно да се налагат санкции и да се гонят 'нарушителите водачи на МПС', а никой да не обръща внимание на очеизвадните нарушения на ***-пешеходци игнориращи всичко и всеки минавайки на всякакви места по всякакъв начин,защото КАТ са казали,че пешеходците са с предимство винаги! ДА, АМА НЕ !Това е дискриминационно прилагане на закона и сигурно скоро някой ще 'изгори' в съда за това!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В София не се строят вече подлези и надлези - в София се рисуват пешеходни пътеки.
52
1
 
1
 
! Отговори
Удивен преди 11 години
Прочетох внимателно целият материал.Установих за пореден път, че в нашата територия, никой не мисли за това какво прави и защо го прави!Прочиташ заглавието,материала и очакваш да намериш набелязване на "драконовски" мерки за престъпни действия!Вместо това четеш само минали констатации и най интересното,че по средата някъде, се говори за грубо нарушение на шофьор до Яна,следват 4 абзаца с Бля бля,и накрая- продължение по "темата"Е, какво да се очаква в тази територия,освен празни приказки?
51
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наскоро направиха легнал полицай пред Лидъл на "Боян магесник". Преди там имаше обикновена зебра и автомобили и пешеходци преминаваха нормално. Просто там пешеходци преминават само когато спре рейса и шофьорите си го знаеха. От както сложиха гърбицата, пешеходците не са се увеличили, но за сметка на това задръстването е по "Боян магесник", завива по "Слатинска" и стига чак до "Гео Милев". Това са допълнителни вредни газове и прахоляк за две училища, но в КАТ няма кой да мисли толкова в перспекти
50
1
 
10
 
! Отговори
чочо преди 11 години
Интересно е, дали глобяват катаджийте, които с служебните коли пресичат на червено, карат по трамвайните линии отделени с парапет или островчета и шофьорите ги гледат. Считат че са безнаказани. Примера е заразителен. Не случайно във фейсбук се появиха хиляди снимки на полицаи в нарушение.А "джигитеге" трябва да се озаптят, но не селективно разделени на "наши и ваши", а всички.
49
6
 
22
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
ЗАЩО ДА НЕ МОЖЕ да сложиш зебра на "на еднопосочен трилентов път" КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА? КАКВО като е трилентов път? Ако *** като теб не виждал как е по света да те светна че в Западна Европа и Австралия (от личен опит казвам) дори обикновените пътища са по 2-3 линти. ЗАЩОТО ТАКА СЕ СТРОЯТ ПЪТИЩА с замисъл ДА НЕ СТАВАТ ЗАДРЪСТВАНИЯОграничението си е от 30-50 км/ч КАКВО ЗНАЧЕНИЕ има колко широк е пътя? Широк е да не стават задръствания. За по голям дебит. А НЕ *** КАТО ТЕБЕ да кара с 100 БМВто
48
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм минавал със 140 с бмв-то, *** нямаше никой на пътеката в 6:00 сутринта, януари...то и с 20 км/ч да минеш, като не пропуснеш пешеходеца - кел файда че си карал бавно????Нещата ще се променят само когато в съда спрат да отменят глоби за такива нарушения заради глупости.
47
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що пък да не минава? И да убие някой, на кой му пука? Ще му дадат най-много условна, а 90 % от българите ще коментират, малоумието на пешеходците и че това може да се случи на всеки шофьор.
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе какво значи,някакъв прихопат минал там с висока скорост и дайте да накажем всички!Ами накажете виновният,вземете му книжката и това е,какво ни занимавате само с глупости?!И наистина ли мислите,че толкова им пука за пешеходните пътеки,важното е камери да има (най-големите хранилки),колите да лазят,да хабят повече гориво и шофьорите да се чувстват виновни,че си карат колите.
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли изобщо правилник за определяне къде да има пешеходна пътека или някакъв луд нарежда да ги рисуват под път и над път?
44
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли пътека и човек стъпил на нея спираме и толкова. Не разбирам, защо това е чак такъв проблем за доста от шофьорите. ----------------- Обясних вече. Защото има прекалено много пешеходни пътеки, много повече, отколкото е нормално. С пешеходните пътеки се злоупотребява, това е един вид подмазване на елекората, който пък злоупотребява с предимството си и да дразни шофьорите. А накрая всичко се изразява в тонове гориво и отровни газове.
43
10
 
6
 
! Отговори
Според мен преди 11 години
А кога ще премахнат пешеходните пътеки на безумни места? Не може да праснеш "зебра" на еднопосочен трилентов път! Това вкарва в капан и пешеходци и шофьори. Примерно на Цариградско или Ботевградско шосе! Пешеходна пътека да, но не и "зебра". Да не говорим, колко от пешеходните пътеки са ясно обозначени и осветени нощем. Тези 30км/ч, дето ги мислят няма да ограничат нещастните случаи на "зебрите" поставени на безумни места, защото никой няма да ги спазва.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нека приемат видеорегистраторите за доказателство- нека позволят на шофьорите да си доказват невинността чрез тях- тогава ще изгорят и много катаджии, а сегашното полицейско правителство като няма пари за увеличение на заплатите им ще е обсадено от стачки на МВР! Кой губи от ИСТИНАТА?! Губят подлеците, депутатите и охранените мутри с баровски коли и огромно самочувствие, които са под протекцията на предните.
41
1
 
9
 
! Отговори
Писачи-драскачи! преди 11 години
Драги журналисти,камикадзе е войник,който е готов да даде живота ви за страната си.Поне така е било през войните.Тези,за които говорите са потенциални убийци (при това карат така с умисъл!),а не камикадзета!Почнете да наричате нещата с истинските им имена,ако искате да промените нещо и спрете да придавате героичен ореол на всякакви мафиоти,*** чорбаджии и убийци,защото не се знае кога и вие ще се опитате да пресечете улицата пред някое ''камикадзе'' поощено от ''свежарските'' ви ''лафчета''
40
2
 
5
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 11 години
ПО СКОРО УБИЙЦИ НА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ!